SAMET UÇAR 1155809019.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

Satış Noktası Yönetimi
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
GELİŞEN HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ DERSİ
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
Giriş. • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ Ajanda.
Restaurant Yönetim Sistemi
İNTERNET.
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
ELEKTRONİK TİCARETTE ÖDEME ŞEKİLLERİ
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Muğla, 2010 Yrd. Doç. Dr. Zerrin Ayvaz Reis 1, Doç Dr. Sevinç Gülseçen 2, Betül Bayrakdar 2 1 İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Bilgisayar.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
HİZMET İŞLEMLERİ Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
SANAL GÜVENLİK.  Günümüzde hızla değişen teknolojiyle birlikte herşey internet üzerinden yapılmakta.  Online oyun kullanıcıları ve e- ticaret ile alışveriş.
EV-NET Projesi ALTIN FORMÜL 5: SIFIR AİDAT ! “ 0 “ SIFIR AİDAT ! “ 0 “
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
ELEKTRONİK TİCARETTE ÖDEME SİSTEMLERİ
Bireysel Bankacılık Çözümleri Apartman yöneticilerinin başyardımcısı.
BİLİŞİM SUÇLARI.
1- BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Kartlı Ödeme Sektörü Araçları
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Elektronik Ticaret (E-Ticaret) Giriş.
BKM A.Ş. KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ SEMİNERİ
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
YAZILIM.
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
YAZILIM.
Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz.
YAZILIM.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
TELİF HAKKI.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Tartışınız.
Tedarikçi Firma Sunumu
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
Mobil İletişimin Gelişimi
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Shell Taşıt Tanıma Sistemi 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan, akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
Elektronik Ticaret Ödeme Araçları İnternet üzerinden güvenli bir şekilde ödeme yapılabilmesi için pek çok araç geliştirilmiştir Kredi Kartı Kredi.
E- İş.
ELEKTRONİK TİCARET Öğr. Gör. Canan ASLANYÜREK.
İletişim Araçları.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ – BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Neden Bilişim
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
E-iskonto.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

SAMET UÇAR 1155809019

ELEKTRONİK TİCARET ARAÇLARI Elektronik ticarette temel olarak altı araç bulunmasına karşın çoğu zaman ticaret internet ve diğer ağlar üzerinden yapılan ticaret olarak algılanmakta ve tartışmalar bu çerçevede yoğunlaşmaktadır. Elektronik ticarette internet yaygın olarak kullanılmaya başlamadan önce telefon faks ve televizyon yaygın olarak kullanılmakta , telefon sipariş alınmaktaydı .

TELEFON Telefon elektronik ticaretin yaygınlaşmasından önceki dönemlerde de ticari faaliyetlerde en çok kullanılan araç olarak göze çarpmaktadır. Ancak günümüzde artık telefon hattı kullanılmadan da internete bağlanabilmek mümkün hale gelmiştir .

FAKS Faks yazılı iletişimde hız ve zaman problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilmiştir sözlü iletişime resmi bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan önemli bir araçtır. Bilgi transferini kolaylaştırmasını faksın elektronik ticaret aracı olarak kullanılmasını sağlamıştır.

TELEVİZYON İnsanların vazgeçemediği bir eğlence aracı olan televizyon “JOHN LOGİE BAİRD “ tarafından 1923 “te sekiz çizgili ekran görüntüsünden televizyon cihazına dönüşümü sağlamış ve 1932 yılında BBC ilk kez tv yayınlarına başlamıştır elektronik ticaret uygulamalarının ilk aşamalarında etkin bir şekilde kullanılmıştır

ELEKTRONİK ÖDEME VE PARA TRANSFER SİSTEMLERİ Elektronik ödeme , ödemenin telefon hattı ağ veya başka bir veri transfer yöntemi ile dijital olarak gerçekleşmiştir Otomatik vezne makineleri 1960 “lı yıllarda ilk kez kullanılmaya başladığında kullanıcılara sadece para çekme imkanı vermesine karşın teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler sonucu artık ATM ler para transferleri fon alma satma hisse senedi alma satma v.b gibi birçok işlemi gerçekleştirir hale gelmiştir.

EFT EFT herhangi bir aracı kullanmaksızın fonları bir hesaptan diğerlerine aktarma sürecinin tamamına verilen isimdir . Bu süreç fon transferi isteği kaynakta hesaptan fonları düşülmesi ve hatta düzeltmeye olanak sağlayan kontrol kayıtlarını içermektedir

EFT SİSTEMİNİN KURULUŞUNDAKİ AMAÇLAR Bankaların güvenli para transferi sağlamak Bankalar arası para transferini hızlandırmak Merkez bankası ile yapılan işlemlerde hız ve kolaylık sağlamak Piyasada nakit dolaşımını hızlandırmak

Sistemin özellikleri şöyle sıralanabilir: Sisteme ödeme mesajı gönderilerek yalnızca alacaklandırma yapabilir EFT sistemi gerçek zamanlı mutabakat sistemidir Ödeme mesaj EFT merkezinde işleme alındıktan sonra kesinleşir. Ödeme geri dönülemezler.

KREDİ KARTLARI Elektronik ticaret yaygılaşmasına paralel olarak sistemin devamlılığı açısından kredi kartlarına ihtiyaç duyulmaktadır nakit ödeme sistemine alternatif olarak geliştirilen kredi kartı uygulaması elektronik ticaretin ödeme sistemi olarak yerini almıştır.

Kredi kartının ödeme akışı

ELEKTRONİK PARA Elektronik para, günlük hayatta kullanılan mağaza çeklerinin internet ortamındaki karşılığı olarak değerlendirilebilir. Bu sistemden yararlanmak isteyen kişilerin, ilk olarak elektronik para hizmeti sunan şirketler tarafından geliştirilen özel yazılımlardan birini bilgisayarlarına yüklemeleri ve o şirketle çalışan bir bankada hesap açtırmaları gereklidir.

ELEKTRONİK ÇEK Elektronik çek, elektronik ticaret gerçekleştiren sitelerin ödemeleri çek olarak kabul etmelerini ve işleyebilmelerini sağlayan bir ödeme sistemidir. Elektronik çek, ABD'de Financial Services Technology Consortium (www.fstc.org) tarafından SDML (Signed Document Markup Language) adı verilen bir işaretleme dili kullanılarak geliştirilmiştir. Elektronik çek sisteminde, ödemeler kredi kartı olmadan banka hesabı bilgilerinin gerekli olanlarının elektronik ticaret sitesine girilmesi yoluyla yapılır.

Diğer Ödeme Araçları Escrip: Bağış ödemeleri gibi bazı özel, düşük miktarlı ödemeler için kurulmuş bir sistemdir. IPIN: İnternet harcamalarını ISS faturalarına yansıtan bir sistemdir. PCPay: Smart Card bazlı bir sistemdir. ECharge My Phone: Telefon faturası ile entegre edilmiş bir sistemdir. First Virtual: Ödemeleri üçüncü bir kuruluşun toplayıp, ilgili taraflara dağıtımını yaptığı bir sistemdir

Elektronik Veri Değişimi Elektronik ticaretin önemli bir aracı olan “Elektronik Veri Değişimi”, ticaret yapan iki kuruluş arasında elektronik ticaretin en eski ve en gelişmiş şekillerinden biri olarak, insan faktörü olmaksızın bilgisayar ağları aracılığı ile işle ilgili bilgi ve belgenin değişimini sağlayan bir sistemdir

İnternet Bir hizmetin üretiminin, reklâmının, satın alımının, ödemesinin ve teslimatının yalnızca internet aracılığıyla yapılması mümkündür. İnterneti diğer araçlar arasında daha etkin duruma getiren başka özellikler ise, internetin ses, görüntü ve yazılı bir metni iletebilme işlemlerini aynı anda ve daha hızlı yapabilmesidir.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM 