Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli."— Sunum transkripti:

1

2  Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli rol oynadı.  Bankalar arası Kart Merkezi verilerine göre 2012 yılında 25 milyar TL olarak gerçekleşen ‘İnternetten Kartlı Ödeme Tutarı’nın 2015 yılında 60 milyar TL, 2023 yılında “nakitsiz ödemeler toplumu” hedefi paralelinde 300 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülmektedir.

3  Kredi Kartı ile yapılan ödemeler : Online satış sitelerinin en fazla tercih ettikleri ödeme yöntemlerinin başında kredi kartı geliyor.  Sanal Kredi Kartı: Satış sitelerinde alışveriş yapanların son yıllarda tercihleri arasında bir de sanal kredi kartları yer alıyor.

4  EFT: E-ticarette en çok kullanılan ödeme yöntemlerinden biri de EFT yöntemidir.  Havale : Havale online alışveriş işlemlerinde yoğun olarak kullanılır. Alıcı ile satıcının hesabının aynı bankada bulunduğu durumlarda havale işlemi yapılır.

5  Kapıda Ödeme: Bu ödeme yöntemi ülkemizde çok yaygın kullanılmaktadır. Avantajı güvenilir olması ve ödemenin ürün tesliminde gerçekleşmesidir.

6  Paypal: E-ticarette dünya genelinde yaygın olarak kullanılan ödeme yöntemlerinden biri olan Paypal son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşmıştır. Kredi kartı bilgilerinin başkalarıyla paylaşılmadan yapılabilme imkânı veren bu ödeme yöntemi kullanım kolaylığından dolayı geniş kitleler tarafından tercih edilmektedir.

7  Mobil Ödeme: Son yıllarda online alışverişlerde kullanılmaya başlayan bu yöntem mobil ağın bulunduğu her yerden ödeme olanağı sağladığından dolayı avantajlı olarak görülmekte ve tercih edilmektedir.

8  Sahte sitelerden korunmak için bilinen ve güvenilir sitelerden alışverişi tercih ediniz.  İnanılmaz teklifleri görmezden gelin ya da öncesinde sitenin güvenilirliğini mutlaka araştırınız.  Cep telefonunuza tanımadığınız adreslerden gelen linklere tıklamayınız.

9  Bankacılık şifrelerinizi banka çalışanı dahil hiç kimseyle paylaşmayınız.  Verified by Visa, SecureCode (Mastercard), BKM Express, 3D Secure, sanal kart gibi güvenli alışveriş yöntemlerini tercih ediniz.

10  http://www.neticaret.com.tr/e-ticaret-online- odeme-sistemleri http://www.neticaret.com.tr/e-ticaret-online- odeme-sistemleri http://www.neticaret.com.tr/e-ticaret-online- odeme-sistemleri  http://www.eticaretim.com.tr/eticaret-odeme.html http://www.eticaretim.com.tr/eticaret-odeme.html  http://www.odemesistemleri.org/e-ticarette- guvenli-odeme-yontemleri/ http://www.odemesistemleri.org/e-ticarette- guvenli-odeme-yontemleri/ http://www.odemesistemleri.org/e-ticarette- guvenli-odeme-yontemleri/  http://www.e-tahsilat.com.tr/e-ticarette- kullanilan-online-odeme-sistemleri.html http://www.e-tahsilat.com.tr/e-ticarette- kullanilan-online-odeme-sistemleri.html http://www.e-tahsilat.com.tr/e-ticarette- kullanilan-online-odeme-sistemleri.html  http://www.neticaret.com.tr/blog/e-ticaret- sistemi-odeme-yontemleri http://www.neticaret.com.tr/blog/e-ticaret- sistemi-odeme-yontemleri http://www.neticaret.com.tr/blog/e-ticaret- sistemi-odeme-yontemleri

11 TEŞEKKÜRLER


" Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları