Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 2016 / ANKARA.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Türkiye - Avrupa Birliği Katılım Müzakerelerine Genel Bakış Almula Türedi AB İşleri Uzmanı Katılım Politikası Başkanlığı.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Lizbon Antlaşması Sonrası Avrupa Birliği Spor Politikası ve Hukuku
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Avrupa Birliği ile Müzakereler Kapsamında Fikri Mülkiyet Hukuku Faslı
KOSGEB BATUHAN ŞEN
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
İhracat Genel Müdürlüğü
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
MAL İHRACATINA YÖNELİK
in the Scope of The New Industial Property Law
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
Projeye Mali Kaynak Sağlama
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
KONU XI AİHS’nin Kapsamı ve Başlıca Özellikleri
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
ADR KONVANSİYONU
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
Uluslararası İşletme Yönetimi
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri Bakanlığımız Tarafından Sağlanan Destekler Türk Patent ve Marka Kurumu Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)

Bakanlığımızın Sorumluğunun En Fazla Olduğu Fasıllar İşletme ve Sanayi Politikası Faslı Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı Bilim ve Araştırma Faslı Malların Serbest Dolaşımı Faslı   Bakanlığımız, müzakere sürecinde 14 fasılda çalışmalara katkı sağlamaktadır.

FASILLAR 1) Malların Serbest Dolaşımı (EK PROTOKOL) 20) İşletme ve Sanayi Politikası (Almanya, 29.03.2007) 22)  Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu (Litvanya,05.11.2013) 25) Bilim ve Araştırma (müzakerelere geçici olarak kapanmıştır)(Avusturya, 12.06.2006) 3)  İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi (EK PROTOKOL) 5) Kamu Alımları (SİYASİ BLOKAJA TABİ DEĞİL) 7)   Fikri Mülkiyet Hukuku (Slovenya, 17.06.2008) 8)Rekabet Politikası (SİYASİ BLOKAJA TABİ DEĞİL) 10)  Bilgi Toplumu ve Medya (Fransa, 19.12.2008) 14) Taşımacılık Politikası (EK PROTOKOL) 15) Enerji (GKRY’NİN TEK TARAFLI OLARAK BLOKAJI) 18) İstatistik (Almanya, 26.06.2007) 21) Trans-Avrupa Ağları (Portekiz, 19.12.2007) 27)  Çevre (İsveç, 21.12.2009) Türk Patent ve Marka Kurumunun WIPO nezdinde “Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi” olarak atanması (6 Ekim 2016) Böylece, Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de yerleşik  şirketlerin yaptığı uluslararası patent başvurularının araştırma ve inceleme raporları, bundan böyle Kurumumuz tarafından düzenlenebilecektir. Ayrıca çevre ülkelerden yapılacak uluslararası patent başvurularının araştırma ve inceleme raporları da ülkemizde yapılabilecektir. Sınai mülkiyet mevzuatının Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ile getirilen yeniliklere uyumunu sağlamak, uygulamada ortaya çıkan sorunlara çözüm getirmek, KHK ile düzenlemenin getirdiği riskleri ortadan kaldırmak ve daha nitelikli bir sınai mülkiyet sistemine geçmek amacıyla sınai mülkiyetle ilgili tüm KHK’ların tek çatı altında toplandığı 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu 10 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER Türk Patent ve Marka Kurumu Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ülke ekonominin gelişimine ve teknolojik ilerlemesine katkıda bulunarak Sınai mülkiyet sisteminin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi amacıyla görevlerini yerine getirmektedir. Bu kapsamda asli yapılan işler ve görevlerle birlikte, sınai mülkiyet sisteminin yaygınlaştırılması ve öncelikle ilgili çevrelerde bilinç seviyesinin artırılmasına yönelik eğitimler, toplantılar, çalıştaylar ve işbirlikleri yapılmaktadır. Türkiye’de ve dünyada sınai mülkiyet alanında yaşanan gelişmelerin yakından takibi, uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sınai mülkiyet sisteminin geliştirilmesi çalışmalarına ilgili paydaşlarla katılım sağlanmaktadır.

Türk Patent ve Marka Kurumu Amaç: Sınai mülkiyet sisteminin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi Eğitimler, toplantılar, çalıştaylar ve işbirlikleri Türkiye’de ve dünyada sınai mülkiyet alanında yaşanan gelişmelerin yakından takibi Uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sınai mülkiyet sisteminin geliştirilmesi çalışmalarına paydaşlarla katılım

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Amaçları: Ar-Ge Merkezleri, Tasarım Merkezleri ve TGB firmalarında Sınai Mülkiyet farkındalığını artırmak, Ar-Ge Merkezleri, Tasarım Merkezleri ve TGB firmalarının Kurumsal Ar-Ge Yönetimi ve Kurumsal Fikri ve Sınai Haklar Yönetimi kapasitesini artırmak, Ar-Ge Merkezlerinde, Tasarım Merkezleri ve TGB firmalarında gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin Sınai Mülkiyete dönüşüm süresini hızlandırmak, Türk Patent Uzmanlarının sanayi (uygulama) tecrübesini artırmak. Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi Firmalarının Sınai Mülkiyet Hakları Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Artırılması Projesi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Destek Programı Destekleri-Sınai Mülkiyet Hakları Desteği ( 30.000TL) TSE ve TPE’den alınacak belgeler, bölge farkı aranmaksızın % 100 (yüz) oranında desteklenir. Fikri Mülkiyet Hakları Kobi Yardım Masaları (IPR Helpdesk) Fikri mülkiyet haklarının kayıt işlemlerini yapan, hak ihlalleri ile mücadele etme ve fikri mülkiyetleri yönetme konularında birinci basamak danışmanlık hizmeti sunan portallar, Ücretsiz olarak kayıt olunarak, fikri mülkiyet konusunda uzmanlara danışılabilmekte, web sayfaları aracılığıyla sorulan sorulara uzmanlar tarafından üç işgünü içinde geri dönüş yapılmakta

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1602 - TÜBİTAK Patent Destek Programı Türk Patent ve Marka Kurumuna, Dünya Fikri Haklar Örgütü nezdinde yapılan PCT başvurularına, Avrupa Patent Ofisine (EPO), Japonya Patent Ofisine (JPO) ve Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisine (USPTO) yapılacak olan patent başvuruları desteklenmektedir. Bu programdan kişiler yılda 5 patent, şirketler ise 20 patent için destek alabilmektedirler. Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım ve Marka başvuruları desteklenmemektedir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) A-Ulusal Patent Destekleri Türk Patent nezdinde yapılan Ulusal Patent Başvuruları 5 farklı noktada desteklemektedir. Araştırma Raporu Desteği İnceleme Raporu Desteği Ulusal Patent Tescil Ödülü Patent Tescil Vekil Ödülü Patent Başvurusu Vekil Desteği B- Uluslararası Patent Başvuruları Destekleri Uluslararası patent alımı için yapılan Türk Patent veya ilgili ülke patent ofislerine yapılan başvurular desteklenmektedir. Uluslararası Araştırma Raporu Desteği: Türk Patent aracılığı ile PCT’ye yapılan araştırma raporu talepleri için 2.000 İsviçre Frangı, EPO, USPTO, veya JPO’ya yapılacak başvuru ile alınması halinde 4.000 TL destek Uluslararası İnceleme Raporu Desteği: Toplamda 30.000 TL ye kadar destek Uluslararası Patent Tescil Ödülü: Bir patent başvurusunun; EPO, USTPO veya JPO’da tescil edilmesi halinde bu patent ofislerinin her biri için 10.000 TL toplamda 30.000 TL’ye kadar ödül

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ocak 2016 - Aralık 2016 Sonu Kümülatif Destek Sayıları Ulusal Patentler TR Araştırma 3314 Yurtdışı Araştırma 82 Toplam Araştırma 3396 TR İnceleme 351 Yurtdışı İnceleme 107 Toplam İnceleme 458 Yerli Patent Ödülü 20 Toplam Ulusal Teşvik 3874 Uluslararası Patentler PCT 578 EPO 44 USPTO 9 JPO 1 Toplam Uluslararası Teşvik 632 PCT (Patent Cooperation Treaty – Patent İşbirliği Antlaşması ); bir buluşun, birden çok ülkede korunması istendiği takdirde, bunu kolaylaştırmak ve ekonomik hale getirmek amacıyla üye ülkelerin yapmış olduğu bir antlaşmadır.

zafer.uygun@sanayi.gov.tr