İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ MEVZUATI
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. TR2009/ /001 Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi.
NORM KADRO UYGULAMALARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Sıcak Noktaların Belirlenmesi, Gürültü Azaltım Önlemlerinin Seçilmesi ve Eylem Planlama– 31-Ağustos -4 Eylül, Antalya Bu proje Avrupa Birliği ve.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
SU & ÜST ÖLÇEKLİ PLANLAMA ÇALIŞMALARI MEKANSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanlığı Özlem ZİBEL /
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müd. Yrd.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
Afet Zararlarının Azaltılmasında Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Rolü
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2018 YILI ŞUBAT AYI TOPLANTISI
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Fatih EROL İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ YÖNETİMİ ve YEREL YÖNETİMLER FATİH EROL ÇEVRE KORUMA MÜDÜRÜ Nisan, 2017

Çevre Kanunu 2872 sayılı Çevre Kanunu Madde 14 –(Değişik: 26/4/2006 – 5491/11 md.) Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır. Ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara  indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınır.

Yönetmelik 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”

Belediyelerin Görev ve Yetkileri Yetki devri yapılan belediyeler, belediye sınırları ve mücavir alan içinde gürültü kaynaklarını programlı, programsız veya şikâyetlere istinaden denetlemek, Yönetmeliğin ihlalinin tespiti halinde idari yaptırım uygulamak, Gerektiğinde gürültü kaynakları için akustik rapor veya çevresel gürültü seviyesi değerlendirme raporu hazırlattırmak, bu raporları incelemek ve değerlendirmek, Yapıların mimari projelerinde ve yapı ruhsatlarında 28. maddede belirtilen şartları aramak, Nazım İmar Planları ve Uygulama İmar Planlarının hazırlanması aşamasında 27. maddede öngörülen gürültüye maruz kalma kategorilerini dikkate almak,

Belediyelerin Görev ve Yetkileri Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarını hazırlamak (Madde 29-Madde 30) Karayolu, tramvay ile yerüstünden geçen metro yolları trafiği, limanlar ve Yönetmelik Ek-VII’deki endüstri tesisleri için ayrı ayrı gürültü haritaları hazırlamak, Tüm gürültü kaynaklarının gürültü harita sonuçlarını dikkate alarak kontrol tedbirlerini içeren eylem planlarını yapmak, Gürültü haritaları ve eylem planlarının nihai hali hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, Belediye sınırları ve mücavir alan içindeki gürültü kaynakları dışındaki tüm verileri (alansal, nüfus ve bina gibi) toplamak ve belirleyeceği esaslar çerçevesinde gürültü haritası hazırlamakla sorumlu kurum ve kuruluşların kullanımına açmak. Çevre Düzeni Planları, Nazım İmar Planları ve Uygulama İmar Planlarının hazırlanması aşamasında gürültü haritaları ve eylem planlarının plan kararlarına esas olmasını sağlamak.

Gürültü Haritalama ve Eylem Planı Gürültü Haritaları İlk etapta, 31/12/2016 İkinci etapta, 30/6/2018 tarihine kadar; Eylem Planları İlk etapta 31/12/2017, İkinci etapta 18/07/2019 tarihine kadar;

İstanbul’da Gürültü Kaynakları İşyerleri (%65) Eğlence yerleri (%17) Sanayi (%4) Şantiye (%3) Konut (%2) Diğer (%9)

2006/16 sayılı Genelge - Denetleme ve idarî yaptırım yetkisi Çevre Koruma Müdürlüğünce İBB yetki alanındaki 17 ilçede her türlü gürültü şikâyeti (endüstri, ulaşım, işyeri, eğlence v.b.) sertifikalı uzman personel tarafından denetlenmektedir (22 ilçeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki devri yapılmıştır). 85 personelimize A tipi, 63 personelimize B tipi ve 21 personelimize C tipi sertifika aldırılmıştır. 2016 yılında 2.322 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Gürültü Haritası Nedir? Yürürlükte bulunan her türlü sınır değerin aşılıp aşılmadığını göstermek gayesiyle, belirli bir alanda etkilenen kişi ve maruz kalan konut sayısı da dâhil olmak üzere, mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek bir gürültü durumu hakkındaki verilerin; gürültü göstergesi kullanılarak söz konusu alanın fiziksel haritası üzerinde standartlara uygun olarak belirtilmesidir.

Gürültü Haritalama için Gerekli Yazılım Genel Yazılımlar PREDICTOR LIMA CADNA IMMI SOUND PLAN ODEN

İBB Stratejik Gürültü Haritalama Çalışmaları AB IPA Programı ‘Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi’ Haziran 2013-Aralık 2015 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Yürütücü) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bütçe: 2.500.000 €

İstanbul Gürültü Eylem Planı Sakin bir İstanbul için gürültü seviyesinin düşürülmesi dahil olmak üzere gürültü ile ilgili sorunlar ve etkileri ile baş etmek üzere Başkanlığımız uzman teknik kadrosuyla İstanbul Gürültü Eylem Planı (İSGEP) çalışmalarını yürütmektedir. Karayolları Raylı sistem Endüstri tesis Havalimanı gürültüsüne yönelik belirli alanlarda senaryolar üretilmiş, bu senaryolardan en uygun olanları seçilmiştir. Farklı senaryolar için maliyetler, sosyal kabul edilebilirlik, ekonomik uygulanabilirlik, politik öncelik ve zaman tablosu konularında kestirimler yapılmıştır. İSGEP, Türkiye’de ilk defa bu ölçekte hazırlanan bir çalışmadır.

İstanbul Gürültü Eylem Planı Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün kaynakta azaltılması Gürültünün yayılım yolu üzerinde azaltılması Gürültünün alıcıda azaltılması Şehir planlama ve gürültü yönetimi

İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün kaynakta azaltılması Trafik Yoğunluğunun Azaltılması Trafiğin Yavaşlatılması

İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün kaynakta azaltılması Sessiz Yüzeyler Yol Bakımı

Alüminyum malzeme örnekleri İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün yayılım yolu üzerinde azaltılması Alüminyum malzeme örnekleri

İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün yayılım yolu üzerinde azaltılması Duvar bahçe örneği

İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Gürültünün alıcıda azaltılması

İstanbul Gürültü Eylem Planı Karayolu Gürültü Azaltım Tedbirleri Şehir planlama ve gürültü yönetimi

TEŞEKKÜRLER…