Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
GOSB TADIM JALE YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘e’
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Makine Mühendisliği nedir?
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanımı 2018
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Metalurji Teknikeri nedir?
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü   Bölümün Tarihçesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1997 yılında kurularak, Yüksek Lisans düzeyinde ilk kez 1999-2000 öğretim yılında öğretim faaliyetlerine başlanmış, Doktora düzeyinde ise ilk kez 2015-2016 öğretim yılında başlamıştır. Uluslararası düzeyde lisansüstü öğrenci alınmaktadır, halen 20'nin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere 80'ye yakın Lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. 2010-2011 öğretim yılında 35 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Lisans programı için eğitim-öğretim süresi dört (4) yıl olup, bölüme her yıl yaklaşık 40 Lisans öğrencisi kabul edilmektedir. Çalışma Alanları Bölümden mezun olanlar için iş imkanlarının çok geniş olduğu söylenebilir. Mezunlar; elektronik ve elektrik teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler (TEİAŞ, TEÜAŞ, TEDAŞ,Telekom, Bakanlıklar, TRT, Türk Kablo, Üretim tesisleri, vb) .Elektronik tasarım, bakım ve onarım, kontrol sistemleri tasarım ve üretim, iletişim sistemleri (cep telefonu, uydu haberleşme, kablo işletmeleri) alanlarında ulusal ve uluslararası boyutta iş imkanları mevcuttur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programını bitirenlerden Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Elektrik/Elektronik Öğretmeni olarak da çalışabilirler. Mezun olunduktan sonra, kamuda çalışanlar teknik hizmetler sınıfındaki kadroların derece ve kademesinden maaş alırlar. Özel sektör işyerlerinde çalışanlar ise asgari ücretin 4 ile 6 katı arasında ücret alırlar. Yabancı dil bilgisi ve tecrübe ücret düzeyini yükseltmektedir. Elektrik- Elektronik Mühendisliği Nedir? Elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı ile analizi, otomatik kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, sinyal işleme, enerji üretimi ve dağıtımı alanlarını içeren bir meslektir. Özellikle, modern bilim ile pratik uygulamaların bütünleştirilmesi yönü ile ileri teknolojinin temelini oluşturmaktadır. Tıp, endüstri, sanayii alanlarında kullanılan bir çok cihazın tasarımı ile ilgilenen bir meslektir. İletişim http://www.yyu.edu.tr www.facebook.com/YYUMF Telefon: 0 (432) 225 17 33-1186 e-mail: nacigenc@yyu.edu.tr emeralm@yahoo.com

Bölüm Faaliyet Alanları Bölüm Akademik Personelleri Bölümünün Misyonu Bölümün misyonu; ‘Elektrik - Elektronik Mühendisliği alanında, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, toplumun sorunlarına yaratıcı çözümler üretebilen, evrensel değerlere duyarlı, meslek ahlakını özümsemiş, problem çözme ve analitik düşünme yeteneğine sahip nitelikli mühendis ve yüksek mühendis yetiştirmek. Alanımızda bilimsel ve özgün araştırmalar yapmak ve sonuçlarını yayarak, evrensel bilimi ilerletecek katkılarda bulunmak, sanayi ile işbirliği içerisinde yürütülen mühendislik faaliyetleriyle ülkemizin teknolojik gelişimine destek olmak, sanayi ve devletin tüm bileşenlerinin gereksinmelerine yanıt vermek ve onların aydınlanmasında ve yapılanmasında öncülük etmek’ tir. Bölüm Faaliyet Alanları Elektronik Sanayi Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, Analog ve Sayısal Olarak Elektrik Devre Sistem Tasarımı, Analog ve Sayısal Haberleşme Sistemlerinin Tasarımı ve İletimi, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtım Sektörü, Güç Elektroniği ve Elektrik Makineleri, Fabrika ve İşletmelerde İşletim ve Danışmanlık Hizmetleri Turkcell Akademi işbirliği ile Temel GSM Eğitimi, TEİAŞ Seminerleri Bölüm Akademik Personelleri Doç. Dr. Naci GENÇ Doç. Dr. Mehmet Emin MERAL Doç. Dr. Rıdvan SARAÇOĞLU Yrd. Doç. Dr. M. Nuri ALMALI Yrd. Doç. Dr. Muzaffer ATEŞ Yrd. Doç. Dr. Özkan ATAN Araş. Gör. Doğan ÇELİK Araş. Gör. Hasan ÜZMUŞ Araş. Gör. Yavuz KOÇ Araş. Gör. Onur SİLAHTAR Araş. Gör.Yeter ŞEKERTEKİN Araş. Gör.İshak PARLAR Araş. Gör. Hasan HATAŞ Araştırma Projelerinden bazıları Yakıt Hücreleri için Çift-Katlı Yükselten DA-DA Dönüştürücü Tasarımı ve Kayan-Kip Tabanlı MGNİ Kontrolü" başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi  YYÜ Güneş Enerji Santrali-DAKA İki Rotorlu Bir Helikopter Modelinin Denetimi-BAP(Bilimsel Araştırma Projesi) Bakır Konsantrasyon Tesisi Otomasyon Sisteminin İncelenmesi ve Optimizasyon Analizi Burs-Staj İmkanları Üniversitemiz destekli ve Çeşitli kurum ve kuruluşları vasıtasıyla burs temin edilebilmektedir. Kamu kurumlarında ve özel sektörde; Yenilenebilir Enerji Santrallerinde, TEİAŞ, TEDAŞ, Telekom, GSM gibi şirketlerde, Fabrikalarda ve Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde staj yapılabilmektedir. Mevcut Laboratuvarlar Elektrik Makineleri Güç Elektroniği Elektrik Devreleri Temel Elektronik Analog Elektronik Dijital Elektronik