ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 24.04.2017.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
Advertisements

Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
11 13 Aralık 2011 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU YAPISAL DEĞİŞİKLİK ÇALIŞMALARI.
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
17 Şubat 2015 DENİZLİ SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 Seminerleri dizisinin 2015 yılında başlayan Şehirler turu kapsamında altıncı seminer, 17 Şubat 2015.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 AĞUSTOS 2015 – 28 EYLÜL 2015 FAALİYET RAPORU.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
MAYIS 2016 FAAL İ YET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI 1.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
KÜSİ Eylül 2016-Mart 2017 Dönemİ faalİyet brİfİngİ
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 24.04.2017

27 Mart – 21 Nisan 2017 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 23 Grup Meslek Komitesi üyelerinin katılımıyla Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, sektör sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. 27.03.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Güç Birliği Vakfının Genel Kurul Toplantısı Odamız ev sahipliğinde düzenlenendi. Söz konusu toplantıya Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Süleyman Baş katıldı. 31.03.2017 Adana Valiliği İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Odamız ev sahipliğinde “Kooperatifçilik Konusunda Farkındalık Oluşturmak ve Kooperatifçiliğin Avantajları ve Teşvikler Konulu” Panel düzenlendi. 04.04.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Odamız ev sahipliğinde Piyasa Gözetim Denetim Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Söz konusu toplantıda, İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü (İSGGM), Piyasa Gözetimi ve Denetimi Dairesi (PGD) Başkanlığının faaliyetleri ile Kişisel Koruyucu Donanımların (KDD) seçimi ve kullanımına ilişkin bilgiler anlatıldı. 06.04.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Ankara Sanayi Odası liderliğinde yürütülmekte olan Sanayi Bakanlığı tarafından desteklenen Nüksak Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi kapsamında Ankara Sanayi Odası yetkililerinin ve üyemiz firmaların katılımıyla proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 06.04.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu T.C. Adana Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Odamız ev sahipliğinde Çukurova’da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Sınai Mülkiyet Bilgi Günü Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 11.04.2017

STRATEJİK FAALİYETLERİMİZ Adana Oda/Borsaları ile Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, T.C. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle “Üreten Türkiye Konuşuyor Toplantılarının Adana Durağı” TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Sanayici ve işadamlarının da katılım sağladığı toplantıda yaşanan muhtelif sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. 01.04.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin AYDIN başkanlığında Ülkemizin önde gelen muhtelif banka Genel Müdürlerinin katılımları ile Odamız ev sahipliğinde “Ekonomi İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda finansal konular ve finans kaynaklarına erişim hususunda yaşanan sorunlar ele alındı. 04.04.2017

Adana Sanayi Odası’nın Kuruluşunun 50 Adana Sanayi Odası’nın Kuruluşunun 50. Yılı Onur Gecesi Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan‘ın teşrifleriyle düzenlendi. Sheraton Otel’inde düzenlenen geceye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri, Oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski meclis üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı. ADASO Başkanı Sn. Zeki Kıvanç, Bakanımız Sayın Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen konuşmaların ardından Adana Sanayi Odası tarafından verilen onur ödülleri, sahiplerine takdim edildi. 07.04.2017  

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Odamız ve Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi arasında “Endüstride Uygulamalı Mühendislik Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Söz konusu Protokol kapsamında, Adana Bilim Teknoloji Üniversitesinin Endüstri Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Bölümü son sınıf öğrencilerinin son yarı yıllarını işletmelerde intern stajyer olarak geçirmelerine yönelik işbirliği yapılacaktır. 17.04.2017

EĞİTİM FAALİYETLERİ 2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Odamız ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri işbirliğinde, “Satış Yönetimi Eğitimi” düzenlendi. Söz konusu eğitimde ileri düzey pazarlama ve satış teknikleri, etik ve yasal Konular anlatıldı. 30-31 Mart 2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu DIŞ TİCARET EĞİTİMİ Trade Map’in 2017 yılının 3. ve 4. eğitimi düzenlendi. toplam 15 kişinin katıldığı eğitimde, “Trade Map” uygulaması ve kullanımı hakkında eğitim verildi. 29.03.2017 / 19.04.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Odamız tarafından “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı Eğitim Programı” düzenlendi. Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Dış Ticaret Danışmanı Yaman Koç tarafından verilen eğitimde, hedef pazarların ve bu ülkelerdeki hedef ve rakip firmaların tespit edilmesi için uygulanacak teknikler ve bunlarla ilgili izlenecek istihbarat süreci ve uygulamaları anlatıldı. 28.03.2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, Odamız ve Adana Ticaret Odası işbirliğinde, “Dış Ticaret Eğitimi” Adana Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlendi. 12.04.2017

CNC PROGRAMCISI SEVİYE - 4 MEYBEM Tehlikeli işlerde çalışan toplam 44 kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi teorik Sınavı, toplam 45 kişiye uygulama sınavı yapıldı. / 13-14 Nisan 2017 SINAV TÜRÜ MAKİNE BAKIM SEVİYE - 3 MAKİNE BAKIM SEVİYE - 4 CNC PROGRAMCISI SEVİYE - 4 ÇELİK KAYNAKÇI METAL SAC SINAVI

Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tarafından 2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tarafından Katılım Sağlanan Toplantılar T.C. Adana Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 2017 Yılı İkinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılım sağlandı. 18.04.2017 ( Katılımcı: Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç )

Genel Sekreterlikçe Katılım Sağlanan Toplantılar 2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Genel Sekreterlikçe Katılım Sağlanan Toplantılar T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ur-Ge Uygulama Usul ve Esasları Bilgilendirme Toplantısına” katılım sağlandı. 28.03.2017 (Katılımcı : Ur-Ge Uzmanı Devran Savaşçı İl Odaları işbirliğinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülmüş olan “Adana’da İşletmeler Dijital Dünyaya Birlikte Adım Atıyor Projesi” kapsamında yapılan çalışmaları, oluşturulan web sayfasını ve hizmetlerinin tanıtım sunumunun yapıldığı toplantıya katılım sağlandı. 30.03.2017 ( Katılımcı : Araştırma ve Ekonomik İlişkiler Personeli Gülhan Özdemir) Türkiye’de yerleşik Suriyeli işçilerin çoğunluklu olarak çalışabilecekleri özel üretim bölgeleri kurulması, söz konusu bölgelerde üretilecek muhtelif ürünlerin Dünya’nın önde gelen ülkelerine gümrük vergisiz şekilde ihracatına imkan sağlayacak şekilde gümrük vergilerinin geçici süreyle askıya alınması (waiver) konusunda ön çalışmalar yapılması amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde muhtelif temaslarda bulunulmuştur. (Katılımcı : Genel Sekreter Sn. Bora Kocaman 10-12 Nisan 2017

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Çukurova Altyapı Risk Değerlendirme Toplantısına katılım sağlandı. 13.04.2017 (Katılımcı : Araştırma ve Ekonomik İlişkiler Personeli Gülhan Özdemir) Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Rekabetçi Sektörler Toplantısı”na katılım sağlandı. 19.04.2017 (Katılımcı : Genel Sekreter Sn. Bora Kocaman ve Ur-Ge Uzmanı Devran Savaşcı ) Avrupa İmar ve kalkınma Bankası (EBDR) tarafından düzenlenen, mesleki eğitim konusunda ortak proje geliştirilmesine yönelik toplantıya katılım sağlandı. 21.04.2017 (Katılımcı: Genel Sekreter Sn.Bora Kocaman)

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde düzenlenen Ur-Ge Çalıştayına katılım sağlandı. 14.04.2017 (Katılımcı : Ur-Ge Uzmanı Devran Savaşcı )

ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER   Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 27.03.2017 İl Müftüsü Hasan Çınar Yönetim Kurulu Başkanlığı Nezaket

2017 Nisan Ayı Faaliyet Raporu   Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 31.03.2017 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Selim Bağlı Yönetim Kurulu Başkanlığı Nezaket

  Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 03.04.2017 CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Yönetim Kurulu Başkanlığı Nezaket

  Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 14.04.2017 Çukurova Un Sanayicileri Derneği Başkanı Bekir Bağış ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanlığı Nezaket

  Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 17.04.2017 Bosna Kardeşlik Derneği Başkanı Kasım Gül Yönetim Kurulu Başkanlığı Nezaket

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 24.04.2017