MİKROSKOBİK CANLILAR. Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
Advertisements

CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
İLKER YİĞİT ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C SINIFI
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
MİKROSKOBİK CANLILAR.
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
MİKROSKOBİK CANLILAR.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Bizi hasta eden mikroorganizmalar neler? 1- Bakteriler 2- Virüsler 3- Mantarlar 4- Parazitler.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
 1 Sayılar ( 2 soru)  2 Basamak Kavramı ( 1 soru)  3 Taban Aritmetiği (1 soru)  4 Bölme-Bölünebilme (1 soru)  5 OBEB-OKEK (1 soru)  6 Rasyonel Sayılar.
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
 Burcu her öğün süt içer Ama sebze yemekleri yemez.
SİNDİRİM SİSTEMİ.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
ANNE SÜTÜ HER BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR... HER CANILININ SÜTÜ KENDİ YAVRUSU İÇİN EN İYİ BESİNDİR, ANNE SÜTÜNÜN BESİN DEĞERİ VE İÇERDİĞİ MADDELER AÇISINDAN.
MİKROSKOBİK CANLILAR Gözle Görülmeyen Küçük Canlılar
İSKELET VE KAS SAĞLIĞI.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
TETANOS NEDİR. TETANOS, SOLUNUM PROBLEMLERINE VE KAS SPAZMLARıNA YOL AÇAN CIDDI BIR BAKTERIYEL HASTALıKTıR. ÜLKEMIZDE KAZıKLı HUMMA OLARAK DA BILINIR.
Asitler ve Bazlar. Bu maddelerden ekşi olan ve turnusol kâğıdını kırmızı renge dönüştürenler asit özelliği taşır. Tadı acı olan, kayganlık hissi veren.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
MİKROORGANİZMALAR VE SAĞLIĞIMIZ
MİKROPLAR.
ÖĞRETMENİMİZ:GÜNER KORKMAZ
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
VİTAMİNLER.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
Bana kalbinden ne geçtiğini söyle, Sana kim olduğunu söyleyeyim!
SAĞLIKLI ERİŞKİNE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
Besin Zincirinde Enerji Akışı.
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
KORDOSENTEZ Doç. Dr. Başak Baksu.
Ördek Barınakları.
Bugün neler öğreneceğiz?
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
Sağlıklı yaşamak için,.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
KİMYA NE İŞE YARAR  Kimyanın insan sağlığına da sonsuz diyebileceğimiz derecede büyük etkisi vardır. Kimya hastalıklarla savaşmak, sağlığımızı korumak.
SAĞLIKLI BESLENME.
BİTKİLER NEDEN YAPRAKLARINI DÖKME İHTİYACI DUYAR?
………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
NASIL BESLENMELİYİZ ?.
Sağlıklı yaşamak için,.
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Kişinin bedensel ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ile ortaya çıkar.
seyahat zeyno zeyno seyahat
ÜREME VE ÇEŞİTLERİ.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
ÇEVRE SORUNLARI.
FOTOSENTEZ.
Çiçekli Bitkilerde Üreme 2
Mikroskobik Canlılar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

MİKROSKOBİK CANLILAR

Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer canlıların vücudunda yaşayabilir. Onlarda canlı oldukları için besine ihtiyaç duyarlar. Besinlerini elma, karpuz, domates gibi atık besinleri çürüterek elde ederler.

Peki gözle görünemeyecek kadar küçüklerse nasıl inceleyebiliriz? Mikroskop ile inceleriz.

Mikroskobik Canlıların Birçok Çeşidi Var. Bunlardan bazılarını inceleyelim:

VVİRÜSLER Grip, nezle, kızamık gibi hastalıklara neden olurlar. Aşı olarak onlardan korunuruz. Yüksek sıcaklıklarda yaşayamazlar. BBAKTERİLER Çürüme, mayalanma işlemlerinde onlardan yararlanılır. Bazıları zararlıdır.Tifo, kolera, verem, difteri, tetanos, boğmaca vb. hastalıklar yapar.

Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri YYararları Mikroskobik canlılar Sütün yoğurda yada peynire dönüşmesini, üzümden sirke yapılmasını, turşunun olmasını sağlarlar.

Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri  Yararları Hayvan ve bitki atıklarının çürümesine neden olurlar. Bu atıkların tekrar doğaya dönmesine yardımcı olurlar. Çürümüş maddelerle kendi ihtiyaçlarını karşılar.

Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri ZZararları Bu canlılar vücudumuza yerleşerek bizi hasta ederler.Karın ağrısı,mide bulantısı ateş,boğaz enfeksiyonuna neden olurlar.

Mikroskobik canlıların zararlarından nasıl korunmalıyız? Temizliğimize dikkat ederek Bol bol meyve sebze yiyerek Meyve ve sebzeleri yemeden önce iyice yıkayarak.

Benimle birlikte tekrar et Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Yemeğimi böyle yiyorum Sütümü de böyle içiyorum Meyveleri sebzeleri Bol bol yiyorum Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Ellerimi böyle yıkarım, Saçımı da böyle tararım. Dişlerimi fırçalarım Erken yatarım