ACIL DURUM PLANLARı AYTUNÇ ŞIMŞEK ACİL DURUM YANGıN, PATLAMA, TEHLIKELI KIMYASAL MADDELERDEN KAYNAKLANAN YAYıLıM, DOĞAL AFET GIBI ACIL MÜDAHALE,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAR KOCAMAN MAHMUT ASLANBAY İSA GÜNDÜZ YASİN DEMİRKOPARAN
Advertisements

ACİL EYLEM PLANI HAZIRLIĞI
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Arş. Gör. İlayda GÜLLÜ.
Amaç Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. 2.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ACİL DURUM Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım,
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
AMAÇ  Riskli sanayi tesislerde kaza risklerini değerlendirmek,  İllerde, çevre ve toplumu etkileyebilecek düzeyde büyük kaza riski taşıyan sabit tesislerde.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
ACİL DURUM YÖNETİMİ (ACİL MÜDAHALE). ACİL DURUM YÖNETİMİ Acil (olağandışı) durumlarda insanlar yetkililerin ve görevlilerin bir an önce bir şeyler yapmasını.
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni İnsan etkinlikleri neticesinde oluşan iklim değişikliği riskleri değerlendirmeleriyle sorumlu devletler arası bilimsel.
Gıda Mühendisli ğ i Laboratuvarlarının İ ş Sa ğ lı ğ ı ve Güvenli ğ i Açısından De ğ erlendirilmesi Mehmet Akif Erkan 1, Gizem Yaylı 2, Emine Rabia Karpuzoğlu.
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
Ufuk DAĞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ŞARKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUM ve ACİL DURUM PLANI.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
ACİL DURUMLAR Your company information. AMAÇ: İşyerlerinde acil durumlarda uygulamaya geçirilecek planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmek.
Toplu Taşıma Araçlarına Biniş ve Araçlardan İnişler
TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.
Ünite 2.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
İşletmelerde Tesis Yönetimi
ATT ve PARAMEDİKLERİN AFET ALANINDAKİ ROLLERİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ
Sevda DEMİRÖZ DEÜ AFET YÖNETİMİ YL 2016
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
Yangın ve patlama tehlikeleri
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
İLK YARDIM.
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİT ÖĞRETMEN ERGİN KOMUT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TAHLİYE PLANI AMAÇ : Şehit Öğretmen Ergin KOMUT.
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
2. Sağlık hizmetleri.
TEOG SINAVI.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Prof. Dr. Özgür Erdur- Baker,
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ACİL DURUM PLANI.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
ACİL DURUM PLANLARI Prof.Dr.M.Azmi AKTACİR.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
YANGINDA ACİL DURUM YÖNETİMİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Öğr. Gör. Mehmet Ali ZENGİN
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞYERLERİNDE İLKYARDIM EĞİTİMİ VE ÖRGÜTLENMESİ
Sunum transkripti:

ACIL DURUM PLANLARı AYTUNÇ ŞIMŞEK

ACİL DURUM YANGıN, PATLAMA, TEHLIKELI KIMYASAL MADDELERDEN KAYNAKLANAN YAYıLıM, DOĞAL AFET GIBI ACIL MÜDAHALE, MÜCADELE, ILKYARDıM VEYA TAHLIYE GEREKTIREN OLAYLARDıR.

ACIL DURUM PLANı BIR KURUMUN HER TÜRLÜ UNSURUNUN OLASı BIR TEHLIKEYI YAŞAMASıNı ÖNLEMEK YA DA ÖNLENEMEYEN TEHLIKELERI ZARAR GÖRMEDEN VEYA EN AZ ZARARLA BERTARAF ETMEK AMACıYLA HAZıRLANAN YAZıLı PLANDıR.

ACIL DURUM PLANLAMASıNDA 4 ADıM 1-) PLANLAMA, 2-) TEHLIKELERIN VE RISKLERIN ANALIZI, 3-) PLANıN GELIŞTIRILMESI, 4-) PLANıN UYGULANMASı.

ACIL DURUM RISK ANALIZI YANGıN BAŞTA OLMAK ÜZERE, DEPREM, PATLAMA, TEHLIKELI KIMYASALLAR, BIYOLOJIK OLAYLAR, SU, HAVA, İKLIM VE DIĞER TOPRAK BAZLı OLAYLAR, TERÖR, SAVAŞ, KASıT VE KAZALARA, KARŞı HAZıRLANMıŞ OLMALıDıR.

ACIL DURUM ORGANIZASYONU ; (AD,SOY AD,TELEFON VB. BILGILER BU ÇIZELGEDE YER ALACAKTıR) KRIZ MASASı YÖNETIM KADROSU, TESIS ACIL DURUM SEFI, VARDIYA/TATIL DURUMLARıNDA TESIS ACIL DURUM ŞEFI, BÖLÜM ACIL DURUM SORUMLULARı, SEÇILMIŞ AKTIF KADRO (EKIPLER) PERSONELI, HABERLEŞME SORUMLULARı, PASIF KADRO PERSONELI, İŞYERINE ÖZGÜ DIĞER POZISYON VE PERSONEL.

ACIL DURUM EĞITIMI ALMASı GEREKEN EKIPLER: ❖ ACIL DURUM MÜDAHALE EKIPLERI ❖ KRIZ MASASı YÖNETIM KADROSU ❖ PASIF KADROLARDıR.

ALıNMASı GEREKEN EĞITIMLER: TEHLIKELI KIMYASALLAR, DEPOLAMA, KULLANMA, 9 KORUNMA VE TAŞıMA EĞITIMI. KIMYASAL KAZA ACIL DURUM EĞITIMI. OFIS ÇALıŞANLARı YANGıN VE DEPREM EĞITIMI. ENDÜSTRIYEL TESISLER YANGıN, DEPREM EĞITIMI. BINA VE TESIS ÇALıŞANLARı IÇIN DEPREMDEN KORUNMA VE DAVRANıŞ EĞITIMI. DEPREM VE YANGıN BAŞTA OLMAK ÜZERE, GENEL ACIL DURUM ARAMA VE KURTARMA EĞITIMI. ACIL ILK YARDıM EĞITIMI.

BU PLANLAR KAPSAMıNDA SENARYOLU OLARAK HAZıRLANAN HABERLI VE HABERSIZ TATBIKATLARıN YAPıLMASı, YAPıLAN ÖNLEM VE MÜCADELE ÇALıŞMALARıNA SAĞLıKLı BIR SÜREKLILIK KAZANDıRMASı AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıR.

ÇALıŞANLARıN BILGILENDIRILMESI ACIL DURUM PLANLARı ILE ARAMA, KURTARMA VE TAHLIYE, YANGıNLA MÜCADELE, ILKYARDıM KONULARıNDA GÖREVLENDIRILEN KIŞILER HAKKıNDA BILGILENDIRILIR. İŞE YENI ALıNAN ÇALıŞANA, ACIL DURUM PLANLARı ILE ILGILI BILGILENDIRME YAPıLıR. GÖREVLENDIRILENLER, YÜRÜTECEKLERI FAALIYETLER ILE ILGILI ÖZEL OLARAK EĞITILIR.