BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BESYO DERS HOCASI İRŞİL DEMİRALP.
Advertisements

TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
ATLETİZİM-ATLAMA.
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
Bildiğiniz gibi kilo alma sürecinde en çok etkilenen yerler karın,bel ve kalça bölgeleridir.Zayıflama ve incelme programlarında da en zorlanılan bölgeler.
6.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ.
Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN ÖLÇÜTLERİ.
YÜZMEDE YARIŞMA YÖNETMELİĞİ.
ŞUBAT AYI BRANŞ BÜLTENİ.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM.
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
KALÇA EGZERSİZLERİ.
BRANŞ DERSLERİ BÜLTENİ
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
BRANŞ DERSLERİ BÜLTENİ
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu FEN LABORATUVARI George.
Meslek Esasları Performans Ödevi
Meslek Esasları Performans Ödevi
KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI
Beden eğİtİmİ dersİ performans ödevİ
ATLETİZM.
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu YÜZME Selim Kuruoğlu,
Temel Cimnastik Duruşları
OLİMPİYATLAR.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
Yüzme müsabakaları ve stilleri
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
OYUN ve OYUNCAKLAR.
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL.
 Gülle, günümüze dört değişik atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik durarak atış, ikinci teknik yana bacak açarak atış, üçüncü teknik O’brien isimli.
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
Üç Alanda Değerlendirme
ÇIKIŞ/DOLFİN AYAK VURUŞUNUN KİNEMATİĞİ VE HİDRODİNAMİĞİ
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
ANTRENMAN SİSTEMLERİ ÖRCÜN TOYGUN İŞCAN TYF LEVEL 3
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
GÜLLE ATMA SUNUM
İRFANLI ANADOLU LİSESİ ADI : Bartu Eren SOYADI : ÖZGAYA SINIFI : 9-D NO : F U T B O L DERS : TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMEN: Zafer Ender ETLİ.
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması (KBUIRO) 2018
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
SPORDA MÜSABAKA ANALİZİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜREK TAKIMI SEZONU ANTRENMAN PROGRAMI
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Matematik Performans Ödevi Ad: Salih Soyad:AkkanNo:1137Sınıf:10/D.
T-3000 (T-30) Testi BUKET UÇMAN. T-3000 (T-30) Testi  Almanya’nın Cologne şehrindeki Institute for Sports Mecidicine’den, Olbrecht ve meslektaşları testi.
Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması (KBUIRO) 2018
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en.
K KADER VE BETÜL.
Sunum transkripti:

BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ YÜZME ŞEHİT TEMEL CİNGÖZ A.L. RAMAZAN TÜRK BETÜL AVCI

Yüzme sporu Uluslararası standartlarda boyutu olan (50 metre, 8 kulvar) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan, her yarışmacının kendi kulvarında, serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağa stillerinin her birinde veya dördü birden karışık olarak, 50, 100, 200, 400, 800, 1500 metrelerde bireysel veya ekip olarak yaptıkları yarışmaya denir.

Yüzme Stilleri Serbest stil yüzme Kurbağalama yüzme Kelebekleme yüzme Sırtüstü yüzme Karışık yüzme

Serbest yüzme stili, yüzücünün kulaçlarla ve ayak vuruşlarıyla yüzdüğü bir stildir. Ayak vuruşları yüzücüye ancak %10 civarında hız kazandırmakta, büyük hızı ise kulaçlar kazandırmaktadır.

Kurbağalama, yüzücünün ayaklarının ve ellerinin daireler çizerek ilerlediği bir yüzme stilidir. Kurbağalama eller için 3 hareketten oluşur. Yükselme Küçülme Uzanma Ayaklar ise hep daireler çizerek kollara eşlik eder. Bu stilde ayaklar ve kollar yuvarlaklar çizerek öne doğru gitmelidir Bu stilde dönüşler çift el olmak zorundadır. Almanya'da okullarda öğretilen temel yüzme şeklidir. Kurbağalama, en yavaş yüzme şeklidir

Kelebekleme iki kolun aynı anda hareket ettirilmesiyle gerçekleştirilen yüzme stilidir. Kolların, bacakların ve kalça hareketlerinin tam anlamıyla bir uyum içerisinde hareket etmeleri gerekir. Kas gücünün ön planda olduğu bir yüzme stili.Özellikle yüzmeye yeni başlayanlar ve yaşlı insanlara bu stil önerilmez. Bir antrenör eşliğinde öğrenilmesi gereken bir stildir.

Sırtüstü yüzme, ilk olarak 1912 yılında Stockhol Olimpiyat Oyunları sırasında ABD'li yüzücü Harry Hebner tarafından yapılmıştır. Yarışı kazandığı için yenilikçi tekniği çok ciddiye alınmıştır. Uzun zaman sırt üstü yüzülmeye devam edildi. Sırt üstü yüzme suyun üzerinde sırt üstü yatarak yapılmaktadır. Eller baş hizasına gelir ve geriye doğru ayaklar yardımıyla ilerlenir. Sırt üstü yüzerken insanın kendisini rahat bırakması gerekir.

Karışıkyüzme, bireysel yarışmalarda kelebekleme yüzme, sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme ve serbest stil yüzme, bayrak yarışlarında ise sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme, kelebekleme yüzme ve serbest stil yüzme sırasıyla yüzülmektedir.