Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en."— Sunum transkripti:

1

2 FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en az iki takım, bir saha ve hakemler olması gerekmektedir.  Futbol genellikle coşkulu seyirci eşliğinde oynanır.  Futbol oyununda bir takımın galip olabilmesi için diğer takıma en az bir farkla gol atması gerekmektedir.

3 FUTBOL’UN TARİHÇESİ  İnsanoğlunun "top" ile oynamaya başlamasının tarihi çok eskilere dayanıyor. Mısır'da mezarlardaki duvar resimlerinde ayakla top oynayan insan figürlerine rastlanmıştır. Hatta bu zamandan kalma, 7.5 cm çapında deri veya ketenden yapılmış toplar 2500 yıl önceden günümüze kadar ulaşmıştır ve kimi müzelerde sergilenmektedir. Homeros da "Odiesa"da top oyunlarından bahseder. M.Ö 2500 yıllarında da Çin'de yere dikilmiş iki mızrak arasından bir topu tekmelemek suretiyle geçirmeye çalışarak talim yapıldığı bilinmektedir

4 Gluteus kaslarımız ve Quadriceps kaslarımız aktiftir geriye doğru ve tam topa vururken ileriye atar yani fleksiyon ve ekstansyon yapar. Ayak bileğinede Dorsi flexyon ve ekstansyon yaptırır.

5

6  Diz Savunma Evresi; Kalça extention iken diz flexion oluşturmaktır > Topa Vuruş Evresi: Şut çekme anında,karın kaslarının kasılmasıyla,diz ekleminde patlayıcı bir şekilde extention ve kalça ekleminde flexion olur. Vuruş bacağının etkinliği destek bacağındaki tarafındaki kalça ve dizin extentionu ve ayak bileğinin planter flexionu ile desteklenir. > Topa vuruştan sonra hareketin devam evresi ; Topa vuruştan sonra bacağının öne doğru savurumu devam eder ve dizde hafif flexion oluşur.

7

8

9

10

11

12 Quadriceps kaslarımız aktiftir. Topuk yerden hızlıca yükselirken dize fleksiyon yaptırır

13 Quadriceps aktiftir. Top sürme yaparken dizin bükülmemesi için ekstansiyon yaptırır.


"FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları