HORBO ve Babası Çolak Memo!. BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf
AKRABALARIMIZ.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
*Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk’un yazısından derlenmiştir.
Çin öyküsü
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
İSLAM DİNİNDE BAYAN ERKEK İLİŞKİSİ
MALTEPE ÜNVERSİTESİ İlköğretim Matematik Öğretmenliği TUFAN ÇOLAK.
İÇİNDEKİLER ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS WANDA MADDOCKS KAÇAK YAŞAM KORUMA MAHKEMESİ KORUMA MAHAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİGİ İLK KİŞİ OLMUŞ MADDOCKS’UN.
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
Sen hangisini seçerdin?
VATANSEVERLİK.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
SORULAR.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla Hz Muhammed’in Örnek Kişiliğinden Kesitler Hayata İyimser Bakışı.
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 14
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Zerdali Dalı Mısın?.
Osmanlı İmparatorluğu
15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976.
ANNE-KIZ İLİŞKİSİ.
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
BASIN HABERLERI UNLU GAZETECI GIZEM UNAL TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR.COK BUYUK UGRASLAR SONUCU ELE GECIRILEN BU HABERLER BASKA HICBIR YERDE YOKTUR. SIKAYET.
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Çocuk Gelinler Dosyası
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
KADIN SUÇLULUĞU.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
LÜZUMLU VE LÜZUMSUZ ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYENLER İÇİN BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ Kadir KESKİN Emekli Öğretmen.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ORHAN KEMAL HAYATI VE ESERLERİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
Doğumu Gençliği ve Evliliği
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM.
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
Sen hangisini seçerdin?
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
ten okuyacağınızyazılar Gençlerin ve Eşlerin Hayal Dünyasından Gerçek Hayata Pişmanlık İçinde Uyanışları Anneler-Babalar.
Ergenekon Destanı Türk illerinde Türk oku ötmeyen, Türk kolu yetmeyen, Türk’e boyun eğmeyen bir yer yoktu. Bu durum yabancı kavimleri kıskandırıyordu.
HALİDE EDİP ADIVAR.
ten okuyacağınızyazılar Gençlerin ve Eşlerin Hayal Dünyasından Gerçek Hayata Pişmanlık İçinde Uyanışları Anneler-Babalar Gençlerin.
Sunum transkripti:

HORBO ve Babası Çolak Memo!

BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu. Zaman zaman Malatya'ya iniyordu erzak almak için. Dört tığ gibi adamıyla gittiği şehir yolunda, hilal kaşlı, kara gözlü, buğday tenli bir kıza vuruldu:

Emine. Soruşturdu; kız mıydı gelin mi? Emirler Köyü'nün ağası Vahap Ağa'nın küçük kızıydı; Daha henüz 15 yaşındaydı.

Köye heyet gönderdi "Allah'ın emri..." Vahap Ağa sözlerini kesti: "Benim eşkıyaya verecek kızım yok." Haberi alan Çolak Memo, 30 atlıyla Emirler Köyü'nü basıp Emine'yi kaçırdı.

Küçük Emine, Çolak Memo'nun ilk karısı değildi. Çolak Memo, 13 kadınla evlendi. Dördüncüsünü boşar, bir daha alırdı.

Cumhuriyet'ten sonra eşkıyalığa ve mecburiyetten çokeşliliğe son verdi Çolak Memo. Emine, kocasından hep korktu.

Bir gün evde kumalar Meryem, Bedriye ve Emine otururken, polisler bir hırsızlık soruşturması için eve geldi. Çolak Memo sorulara cevap verirken, diğer odada üç karısının konuşup gülmelerine sinirlendi. Gidip, Emine'yi balkondan attı

Çolak Memo bu olay nedeniyle üç yıl hapis yattı. 1933'te cezaevinden çıkınca Emine'nin gönlünü aldı ve onu hamile bıraktı. Emine, Çolak Memo'dan dört çocuk sahibi oldu.

Kocası ölünce Malatya mensucat fabrikasında çalışmaya başladı. Büyük oğluna çok güveniyordu; çok çalışkandı, sınıfları hep dereceyle bitiriyordu. Onu küçüklüğünden beri "Horbo... Horbo" diye seviyordu.

"Horbo" Dayısının kızıyla nişanlıydı.

Bir gün fabrikaya polisler geldi; Emine'yi alıp karakola götürdüler. Oğlunun ünlü gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast yaptığını öğrendi. "Horbo" cezaevine giderken o da ameliyat masasına yattı; beyninde ur vardı. Yıllarca oğlunun cezaevinden çıkmasını bekledi. Her gece ağladı. Oğlu cezaevinden çıktıktan bir süre sonra hayata gözlerini yumdu….

Çolak Memo ile Emine'nin oğlu "Horbo" Kimdir bilir misiniz…?

Hüseyin Üzmez! Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Vakit Gazetesi yazarı…..

"İtalyan Lombrozo, 'Bazı insanlar doğuştan suçludur' diyor. Ben buna inanmıyorum. Allah kulunun hasmı değildir. Doğuştan suçlu yoktur."