Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇİNDEKİLER ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS WANDA MADDOCKS KAÇAK YAŞAM KORUMA MAHKEMESİ KORUMA MAHAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİGİ İLK KİŞİ OLMUŞ MADDOCKS’UN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇİNDEKİLER ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS WANDA MADDOCKS KAÇAK YAŞAM KORUMA MAHKEMESİ KORUMA MAHAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİGİ İLK KİŞİ OLMUŞ MADDOCKS’UN."— Sunum transkripti:

1

2 İÇİNDEKİLER ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS WANDA MADDOCKS KAÇAK YAŞAM KORUMA MAHKEMESİ KORUMA MAHAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİGİ İLK KİŞİ OLMUŞ MADDOCKS’UN HAPİS HAYATI MADDOCKS İLK KİŞİ ! FOSTON HOLL HAPİSHANESİ HAPİSTE DAYAKTA YEMİŞ !

3 İÇİNDEKİLER MADDOCKS`UN SAVUNMASI JOHN MADDOCKS HAYATINIKAYBETTİ JAYCEE LEE DUGARD`IN HAPİS HAYATI JAYCEE`NİN KAÇIRILMASI

4 HAPİSHANENİN KURULUŞU

5 ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS Fethiye’de yaşayan Wanda Maddocks Alzheimer hastası babasını kaldığı bakım evinden çıkartıp Türkiye’deki evinde bakmaya kalkınca kendini hapiste buldu.

6

7 Wanda Maddocks

8 50 yaşındaki Wanda Maddocks, İngiltere’de yalnız yaşadığı evinde baygın bir biçimde bulunduktan sonra Stoke-on- Trent kentindeki bir bakım evine yerleştirilen 80 yaşındaki babası John Maddoks’u bakım evinde güvende olmadığını belirterek Fethiye’ye götürmek istemiştir. Wanda Maddocks

9

10 KAÇAK YAŞAM Devletin bakım evinde kalması konusundaki kararına rağmen kızıyla Türkiye’ye gidip 13 hafta boyunca Fethiye’de yaşamıştır.

11 KAÇAK YAŞAM Wanda Maddocks bu noktada babasını yeniden Fethiye'ye götürebilmek için gerekli yasal süreci başlatmış.

12

13 KORUMA MAHKEMESİ 2005 yılında kurulan ve kendi adına karar veremeyen kişilerin haklarını savunmaktan sorumlu olan "Koruma Mahkemesi" ailenin yaşlı adamı Fethiye'ye götürebilmesi için mahkemeye detaylı bir “Bakım Planı" sunması gerektiğini bildirmiş.

14 KORUMA MAHKEMESİ Ailenin sunduğu bakım planı mahkeme tarafından yeterli bulunmayınca eski bir dekoratör olan John Maddocks’un bakım evinde kalmaya devam etmesi gerektiği belirtilmiştir.

15

16 KORUMA MAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİĞİ İLK KİŞİ OLMUŞ Karara itiraz eden ve yaşadıklarını basına anlatmaya çalışan Wanda Maddocks, mahkeme kararına karşı gelmek suçundan beş ay hapse mahkum edildi.

17 MADDOCKS’IN HAPİS HAYATI Babasını ziyaret etmeye gittiği bir sırada tutuklanan Maddocks, altı hafta boyunca ülkenin en azılı kadın suçlularının tutulduğu Foston Hall hapisanesinde yatmış.

18 SİZCEDE ÇOK ACIMASIZ DEĞİL Mİ ?

19 MADDOCKS İLK KİŞİ ! 50 yaşındaki Maddoks koruma mahkemesi tarafından hapis cezası verilen ilk kişi olmuştur.

20 FOSTON HALL HAPİS HANESİ

21

22 HAPİSTE DAYAKTA YEMİŞ ! Hapiste dayakta yiyen Wanda Maddocks zor günler geçirmiş.

23 MADDOCKS’UN SAVUNMASI “ Dava basına yansımış olsaydı beni hapse atamazlardı. İnsan Hakları Yasası herkesin aile hayatı hakkına sahip olduğunu söylüyor. Babamın insan haklarını ihlal eden mahkemeydi, ben değil. "

24 JOHN MADDOCKS HAYATINI KAYBETTİ John Maddocks ise kızının hapse atılmasından kısa süre sonra kaldığı bakım evinde hayatını kaybetmiş.

25

26 MAHKUMLARINDA SİZLER GİBİ KORKULURI OLABİLİR Mİ ?

27 Jaycee Lee Dugard Hapis Hayatı PLACERVILLE - SACRAMENTO - Kaliforniya eyaletinin El Dorado Şerif Bölgesi yetkilisi Les Lovell, South Lake Tahoe'deki evinin dışında kaçırılan Dugard'ın Concord Polis Karakolu'na gidip kim olduğunu açıkladığını söylemiş. Lovell, söz konusu kadınının 18 yıl önce kaçırılan Jaycee Lee Dugard olduğunun anlaşıldığını belirtmiş.

28 Jaycee Lee Dugard

29 JAYCEE`NİN KAÇIRILMASI 10 Haziran 1991'de bir araçtaki iki kişinin Dugard'ı üvey babasının gözleri önünde kaçırdığını söylemiş. Porbynve, bu olay nedeniyle evliliğinin de sona erdiğini kaydetmiş. Dugard ile ilgili soruşturma kaçırıldığından beri sürüyormuş.

30 JAYCEE`NİN BULUNMASI Lovell, gerçeğin tamamen ortaya çıkabilmesi için DNA testinin başlatıldığını kaydetmiş. Dugard'ın ne zaman ortaya çıktığı ise henüz açıklığa kavuşmamış.

31 Sağlık Durumu Kaçırıldıktan bugüne kadar geçen sürede Dugard'ın neler yaşadığıyla ilgili detay vermeyen polis yetkilileri, Dugard'ın ailesiyle temas kurulduğunu ve yakında bir araya geleceklerini belirterek, genç kadının ayrıca zanlılarla da yüzleştirilmesinin öngörüldünü bildirmiş.

32 TECAVÜZLER SONUCU İKİ ÇOCUK DOĞURDU 1991'de kaçırılan Jaycee Lee Dugard'ın, saldırganın tecavüzleri sonucu iki de çocuk doğurduğu bildirilmiş.

33 DUDARG`IN HAPİS HAYATI Dugard'ın kaçırıldıktan 18 yıl sonra ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturma sürdürülmüş, küçük kızın yıllarca dış dünyayla bağlantı kurmasını engellendiğini ve kızın bulunduğu yerin tentelerle kapatıldığını ve duvar örüldüğünü kaydetmiş.

34 ÖZGÜRLÜGÜ ONLARDA HAKEDİYOR OLABİLİR, DEGİL Mİ ?

35 `` ESİR KAMPI `` Çocukların bulunduğu yerde tellere elektrik verildiğini de ifade eden Kollar, çocukların dış dünya ve duş gibi gereksinimlerle ilgili hiçbir bilgisi bulunmadığını belirterek, tutuldukları yeri de ''esir kampı gibi'' diye açıkladı.

36

37 JAYCEE`NİN YAŞADIKLARINI YAŞADIĞINIZI HİÇ DÜŞÜNEBİLDİNİZ Mİ ?

38 "TUNCAY ÖZKAN 5 YILDIR CEZAEVİNDE" Gazeteci Tuncay Özkan'ın 5 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen Dündar, "5 yıldır hüküm giymeden tutuklu olarak bulunuyor. Böyle bir basın özgürlüğü, böyle bir adalet anlayışı gelişmiş ülkelerin hiç birinde olamaz diye düşünüyorum" demiş.

39

40

41 "TÜRKİYE'DE İNSAN HAYATININ DEĞERİ BİN STERLİN CİVARINDA" Zonguldak'ta hayatını kaybeden 8 madenci ile ilgili mahkeme kararını da eleştiren Dündar, "Dün bir mahkeme kararı Zonguldak'ta hayatını kaybeden 8 işçinin sorumlusu olan firmanın ihmalinin bedeli olarak mahkeme 25 bin TL ceza hükmetti. Dolayısıyla bir kişinin hayatının değeri 1000 Sterlin civarında.

42

43 PSİKOLOJİK DURUMLARI Hapse giren insanların ruh sağlıklarının bozulduğu ve psikolojik destek aldıkları görülmüştür.


"İÇİNDEKİLER ALZHEİMER HASTASI MADDOCKS WANDA MADDOCKS KAÇAK YAŞAM KORUMA MAHKEMESİ KORUMA MAHAHKEMESİNİN HAPİS CEZASI VERDİGİ İLK KİŞİ OLMUŞ MADDOCKS’UN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları