Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi."— Sunum transkripti:

1 KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.

2 KARAKTERLER-MEKAN MEKANLAR KARAKTERLER
Sahne arkası___________Atatürk Kültür Merkezi Otogar________________Anadolu turizm Tomris'in eski evi_______ Okul__________________Şehit Vedat.. Sahneye çıkış koridoru____Atatürk Kültür Merkezi Sahne _________________Atatürk Kültür Merkezi KARAKTERLER TOMRİS UYAR (ana karakter) Tomris'in babası Tomris'in küçüklüğü

3

4 SAHNE 1 (okul- gündüz-flash back)
Sınıf geri geri gelerek tanıtılır. Tüm sıralarda defterler vardır. Tomris’in sırası izleyiciye bariz fak ettirmeden kadraja alınır. Arkadan okul gürültüsü hafiften gelmektedir. SAHNE 2 (okul- gündüz-flash back) Tahta - duvardaki elişleri kesik kesik detaylar tek tek alınır. SAHNE 3 (okul- gündüz-flash back) Küçük kız çocuğu okuldan çıkar takip merdivenlerden başlar. Üç ayrı noktadan kamera takibi yapılır. Okul çıkışına geldiğinde ise kızın dönüşü ile kamera dönüşü ters şekildedir yani kızın yüzünü kamera takip eder okula bakışı alınır. SAHNE 1 (okul- gündüz-flash back) Okulda boş bir sınıfta küçük bir defter (açık bir şekilde), kalem sıranın üzerindedir. SAHNE 2 (okul- gündüz-flash back) Tahta - duvardaki elişleri kesik kesik detaylar SAHNE 3 (okul- gündüz-flash back) Küçük kız çocuğu okuldan çıkar okulun bahçesinden çıkışa ilerler okula donuk bir ifadeyle bakar.

5 Sahne 4 (sahne arkası- günümüz)
(Tomris ayna karşısında kendisine makyaj rötüşları yapılır.) İlk önce Tomris ve makyöz genelden alınır ve Tomris’in yüzüne yakınlaşırken Tomris gözlerini kapatır, ilgili geriye dönüş burada başlar. (Devamlılığı bozmamak adına önceki sahneye bağlanan kısım bu anda çekilir) Tomris gözlerini aniden açar SAHNE 5 ( Tomris'in eski evi - flashback) (Babası koltukta oturmuş, (Tomris’in gözünden)) Baba sinirli elinde sigarası hararetli bir şekilde konuşur. Tomris sanki oturma odasının kapı giriş kısmında duvara arkasını dayamış içeri dinliyormuş imajı verilir. Burada Tomris kameradadır. Baba sanki anne karşısındaymış gibi konuşur ama Tomris ara ara oturma odasına bakarken baba kadraja alınır. Anne bakış açısında değildir. Sahne 4 (sahne arkası- günümüz) (Tomris ayna karşısında kendisine makyaj rötüşları yapılır.) Tomris yapacağı sunumdan etkilenmiştir bu yüzden durgun ve heyecanlıdır. Birden geçmişini hatırlar. SAHNE 5 ( Tomris'in eski evi - flashback) (Babası koltukta oturmuş, (Tomris’in gözünden)) Baba: ''Yeni yeni adetler çıkartmayın başımıza.-- Nerede görülmüş kız çocuğunun okuduğu, okuyup ne yapacak ? --- yaşı gelince evlendiririz şimdi bile soranı çok''

6 SAHNE 6 (sahne arkası - günümüz) Tomris makyaj odasından çıkar koridorda ilerler. Koridor ve sahne arkasını ayıran yerde afiş kadraja alınır.(Tomris’in bakışını takip eder gibi afişe yönelir.) Daha sonra tekrar kamera Tomris’e döner (Tomris bu sırada yürümeye devam ediyor) Tomris etrafına bakınır. Ekip telaşlıdır. SAHNE 7 (otogar - flashback) Tomris otogarda korkmuş bir şekilde otogarın kaldırımında oturur. İstanbul'a gideceği otobüsün geldiğini görünce hızla araca gider. Sahne 8 (sahne arkası - günümüz) (Tomris hatırasından çıkar, gözlerini açarken çekim başlar. gözleri doludur.) Tomris derin bir nefes alır, aynaya yaklaşıp rujunu sürer. SAHNE 6 (sahne arkası - günümüz) Tomris makyaj odasından çıkar koridorda ilerler. Koridor ve sahne arkasını ayıran yerde afiş kadraja alınır. Daha sonra tekrar kamera Tomris’e döner Tomris etrafına bakınır. Ekip telaşlıdır. SAHNE 7 (otogar - flashback) Tomris otogarda korkmuş bir şekilde otogarın kaldırımında oturur. İstanbul'a gideceği otobüsün geldiğini görünce hızla araca gider. Sahne 8 (sahne arkası - günümüz) (Tomris hatırasından çıkar, gözlerini açarken çekim başlar. gözleri doludur.) Tomris derin bir nefes alır, aynaya yaklaşıp rujunu sürer.

7 SAHNE 9 (sahne arkası - günümüz) (Tomris makyaj masasından kalkar ve sahne arkasını sahneye bağlayan koridora doğru ilerler.) Program telaşından çıkan seslerin yerini artık babasının konuşmaları yer alır. Baba: “ Yaşı gelmiştir. Elide iş tutar. Kocaya saygıyı da öğrenmiştir'' Tomris’i isteyen adam: '' Öyledir ağam ama başlık çok istersin.''

8 SAHNE 10 (sahne - günümüz) Sunucu: projemize destek veren alile ve sosyal politikalar bakanı danışmanı Tomris Uyarı sahneye davet ediyorum (Tomris duraksar. 1,2 saniye sonra sahneye çıkar. alkış sesleri başlar) Tomris: “ Herkese merhaba.Öncelikle. Eminim bir çoğunuz ismimin anlamını bilemeyip hatta '' böyle isimmi olur'' diye düşünmüş olabilirsiniz. Tomris ilk kadın savaşçıdır. Bu projeyi kendimden bahsederek desteklemeye çalışacağım. Bu projenin benim için anlamı çok büyük, çünkü bir zamanlar benimde babam eğitim hakkımı elimden aldı. Ama o gün kendime bir söz verdim ''ne olursa olsun yapacağım''. Her şeyi anladığım zaman ayaklarımın üzerinde durabilmek için bir adım attım ve evden kaçtım, çok zorluklarla karşılaşsamda devam ettim. Buradan babama sesleniyorum bir zamanlar sırf yanında erkekler oturacak diye okutmadığın bu kızın, bakan danışmanı oldu. Şimdi bizim kızlarımızda tomris olsun ve savaşsın, karşısında babası olsa bile...'' SAHNE 10 (sahne - günümüz)


"KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları