SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

5.ÜNİTE ÜLKEMİZ VE DÜNYA DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
1- Deprem Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan depremler önemli can ve mal kaybına neden olan afetlerdendir.Depremin yol açtığı.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Japonya, Asya’nın doğu kenarı boyunca bir yay oluşturacak şekilde kuzeydoğudan güneybatıya uzanan dağlık bir takımada grubu üzerinde yer almaktadır.Ülke.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
DAĞLARI: Ortalama yükseltini az olduğu Marmara Bölgesi’nin yerşekilleri engebeli bir yapıya sahip değildir. Trakya’daki Işık, Koru ve Yıldız Dağları ile.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
TÜRKİYE ‘DE ve DÜNYA’DA İKLİM.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Coğrafya Performans Ödevi
FEYAZ BİLGİ 2 Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ FEYAZ BİLGİ
COĞRAFYA FEYAZ BİLGİ
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
ARNAVUTLUK.
Türkiye’de Yetiştirilen Sanayi Bitkileri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ MARMARA BÖLGESİ KARADENİZ BÖLGESİ EGE BÖLGESİ İÇ ANADOLU BÖLGESİ AKDENİZ BÖLGESİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİ G.D. ANADOLU BÖLGESİ.
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
:42 Haritada taralı olarak verilen alanların hangilerinin sık nüfuslu hangilerinin seyrek nüfuslu olduğunu nedenleri ile birlikte söyleyiniz.
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
TÜRKİYE FİZİKİ COĞRAFYASI
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
FOSİLLER (Özel Dicle Fırat Koleji)
COĞRAFİ KONUM.
DOĞAL AFETLER.
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Yayla Turizmi.
İnsanlar Yerler ve Çevreler Ünitesi EŞLEŞTİRME – BOŞLUK DOLDURMA
GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
ÜLKEMİZDE NÜFUS ARTIŞI
TÜRKİYEDE GÖRÜLEN İKLİM ÇEŞİTLERİ
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
SAKARYA ŞEHİR STRATEJİSİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
Sunum transkripti:

SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ

ÖN SUNUM ✔ FİZİKİ YAPI ✔ İLÇELER ✔ NÜFUS BİLGİSİ VE DAĞILIMI ✔ SEKTÖREL DAĞILIM ✔ İKLİM YAPISI

FİZİKİ YAPI DOĞUSUNDA SAMSUN İLİ BATISINDA KASTAMONU İLİ VE GÜNEYİNDE ÇORUM İLİ BULUNUR KUZEYİ İSE KARADENİZE KIYIDIR. SİNOP İLİNİN BÜYÜK KISMINDA DAĞLAR HAKİMDİR GERİ KALANI İSE PLATOLARDAN OLUŞUR. OVALAR İSE ÇOK AZDIR. EN ÖNEMLİ DAĞLARI KÜRE DAĞLARIDIR VE ÖNEMLİ OLMASININ SEBEBİ İLİ DOĞU VE BATI OLARAK İKİYE AYIRIYOR OLMASIDIR.

SİNOP İLİ HARİTASI

AKARSU VE GÖLLER SİNOP İLİNİN EN ÖNEMLİ IRMAĞI GÖKIRMAKTIR AYRICA SAMSUN İL SINIRINI DA ÇİZER GÖL OLARAK ÇOK BÜYÜK GÖLLER YOKTUR KÜÇÜK GÖLLER MEVCUTTUR.

İLÇELER Sinop ili merkez ilçe hariç 8 ilçeden oluşmaktadır.

MERKEZ İLÇE Merkez ilçe en eski yerleşim yeridir fakat çok fazla gelişememiş ve yüksek nüfusa sahip olamamıştır. Bunun sebebi ise ulaşım sıkıntısıdır şehrin çok fazla gelişmemesinin de temel sebebi budur. Bir liman şehri olmasına rağmen merkez ilçeye ulaşım çok dar bir alandadır ve tek yoldur. Ilçede iki doğal liman vardır kuzey ve güney limanları kuzey limanı zamanla dolduğu için kullanılamaz haldedir günümüzde sadece güney limanı kullanılmaktadır.

Çevre ilçeler Kıyısı olan ilçeler Erfelek,Ayancık, Türkeli, Gerze Dikmen ekonomisini balıkçılık ve hayvancılıktan sağlar. Iç kesimlerde kalan Saraydüzü, Durağan ve boyabat genelde tarımcılık ve ormandan ekonomisini sağlar. ● Ekbilgi: ayancıkta türkiyenin en büyük kereste fabrikası bulunmaktadır ve devlete aittir.

NÜFUS BİLGİSİ

● Nüfusta ciddi bir azalma ve kırdan şehre göç verme durumu görülmekte bu her geçen yıl sinop ilinde ormancılık, tarım ve hayvancılığın da azaldığının göstergesidir. ● Bir anlamda şehir büyümüyor aksine küçülüyor da denilebilir.

SEKTÖREL DAĞILIM ● Sinop ilinde tarım, hayvancılık, balıkcılık, ormancılık yapılmaktadır. %80 gibi bir çoğunluk tarımla uğraşmaktadır. Tarıma elverişli arazi 200bin hektarı geçmemesine rağmen. ● Kıyı kesimlerde balıkçılık yapılmaktadır doğal olarak oranları tarımdan daha yüksektir. ● Hayvancılık ve ormacılık şehrin genelinde görülmektedir çok büyük bir orman arazisi vardır.

SANAYİ ● Sanayisi kara ulaşımı çok gelişmediği için fazla gelişememiştir başlıca sanayi alanları kereste fabrikaları ve kiremit fabrikalarından oluşur. ● Sinop limanının Samsun limanına göre yetersiz oluşuda sinop'un sanayisini olumsuz yönde etkilemiştir.

İKLİM ● Iklimi genel olarak ılımandır ve iklimler arasında sıcaklık deiğişimi çok falza olmaz. ● Küre dağları iklimi etkilemektedir küre dağlarının kuzey yamacı daha fazla yağmur alırken güney yamacı daha az yağmur alır. Bu durum bitki örtüsünüde etkilemektedir.

PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ SUNUMUMUZ BİTMİŞTİR DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. ● ALPER DORUK ALKAN ● AYKUT YETİŞ ● BRANŞ HOCAMIZ ● TOLGA ÇİLİNGİR