SERV İ S HAZIRLIKLARI DERS İ KİŞİSEL BAKIM
MODÜLÜN AMACI UYGUN ORTAM VE GEREKLİ ARAÇLAR BULUNDUĞUNDA KİŞİSEL BAKIMINA ÖZEN GÖSTEREN, KİŞİSEL BAKIM KURALLARINI UYGULAYAN, KENDİNE VE ETRAFINA SAYGILI BİREYLER YETİŞTİRMEK
VÜCUT TEMİZLİĞİ
EL VE AYAK BAKIMI
TIRNAKLARINIZI FIRÇALAYINIZ
ŞU DURUMLARDA ELLER MUTLAKA YIKANMALIDIR İşe başlamadan önce Tuvaletten sonra Sigara içtikten sonra Öksürdükten, hapşırdıktan sonra Çöpü döktükten sonra Yemekleri porsiyonladıktan sonra Hayvansal ürünlerle ve çiğ gıdalarla uğraştıktan sonra
İŞ BAŞINDAYKEN TAKI TAKMAYINIZ
A Ğ IZ VE D İŞ BAKIMI Çalışırken dikkat edeceğimiz bir diğer nokta da ağız ve diş sağlığımızdır. Çalışma esnasında ağzınıza, burnunuza, dudağınıza dokunmayınız. Yemeği tadacaksanız ayrı bir kaşık kullanın. Öksürüp, hapşıracaksanız yemeklerden uzaklaşın ve kağıt mendil kullanın. Ve bu gibi durumlardan sonra mutlaka elinizi yıkayın.
DİŞLERİNİZİ DÜZENLİ OLARAK FIRÇALAYINIZ
DİŞ İPİ KULLANIN
SAÇ VE CİLT BAKIMI
TAKMA KİRPİK VE TIRNAK KULLANMAYINIZ
İŞ KIYAFETLERİ
İŞ KIYAFETLERİNİ GİYERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kıyafeti mutlaka temiz ve ütülü olmalıdır. Kıyafet hareketi kısıtlayıcı ve dikkat edici şekilde dar olmamalıdır. Kep, mutlaka saçı örtmelidir. Gömlek kolları ve pantolan paçaları uzun olmamalıdır. Bayan personel etek boyuna dikkat etmelidir. Gömleklerin düğmeleri kapalı olmalıdır. Kemer kullanılmalıdır. Ayakkabı daima boyalı olmalıdır. İç çamaşırının rengi, giyilen kıyafete uygun olmalı,vücut hatlarını ortaya çıkarmamalıdır. Yırtık, sökük, yamalı kıyafetler giyilmemelidir.