Dr.Eray YURTÇU. Introduction Yoğun bakım doktorlarının yoğun bakımda yatan hasta yakınlarıyla yeterli iletişim kurulamaması 1- Doktorların hasta yakınlarından.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hasta – Doktor İlişkileri ve Sorumluluklar
Advertisements

BESLENME DESTEK EKİBİ YAPILANMADAKİ SORUNLAR
SAĞLIK PERSONELİ KORUYUCU HEKİMLİĞİ NE KADAR TANIYOR. Ömer Seylan
Acil Olguya İlk Yaklaşım
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
FRANSA SAĞLIK SİSTEMİ Fatih YILDIRIM.
İNFERTİLİTE TEDAVİSİ İÇİN BAŞVURAN ERKEK HASTALARDA TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TIP YÖNTEMLERİ KULLANIMI H.Volkan ACAR, Aydın KENDİRCİ, Kubilay VİCDAN,
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
Nurhak Merkez Sağlık Ocağına Başvuranlarda Proteinüri Risk Faktörleri
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
HASTANE ETİK KURULLARI
HASTANIN TRANSFERİ Giriş : Acil Serviste ilk müdahalesi yapılan ve acil servisten, hastane içindeki bir başka birime veya hastane dışında bir sağlık kurumuna.
Hastalık ve Mortaliteyi Azaltmada Genel Sağlık Kontrolleri Dr. Mustafa Kürşat ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Ecz.HİLAL ÖZNUR Uygulama Adı:AKILCI ANTİBİYOTİK KONTROLÜ
MASKEL İ “10”LAR MASKEL İ “10”LAR. PROJEMİZ ILGIN İ BRAH İ M SEV İ LAY KEREM DEFNE DO Ğ UKAN BÜ Ş RA YUNUS EMRE DUHAN İ SMET İ LAYDA AL İ.
Klinik Hasta Bakımına Farklı ve Modern Bir Yaklaşım BÜTÜNLEŞİK BAKIM Uzm. Dr Orhan KOÇ SADEF Yönetim Kurulu Başkanı Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi.
26 Kullanım yönetimi. Niçin kullanım yönetimi AraştırmacılarTemel Bulgular Van Dyke (1963)Genel hastanelerde uzun süre yatan hastaların % 40’ının hastane.
 A Walking Programme and a Supervised Exercise Class versus Usual Pysiotherapy for Chronic Low Back Pain: (The supervised walking in comparison to fitness.
Arkadaşlık Sevgi Güven İnanç Bir hastanın mektubundan... Değerli Meltem Hocam; Size bu satırları büyük bir yorgunluk ve zorlu bir nefes alıp verme gayreti.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ
EVDE HASTA BAKIMI.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
Etkinlikler ve Örnek Formlar
VERİMLİLİK VE KALİTE YÖNETİM DAİRE BAŞKANLIĞI
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
YOĞUN BAKIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
TOBB ETÜ HASTANESİ.
HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
YAŞAM SONU BAKIM HASTALARININ BAKIM YERİNİN BELİRLENMESİNDE TOPLUMSAL TERCİHLER EV/HASTANE HEMŞİRE :HURİŞAH AKSAKAL.
PALYATİF BAKIM SORUNLAR
ÜMMÜHAN MADEN KBH EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Araş. Gör. Dr. N. Emel ELVERİCİ ARDIÇ
DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE ÇOCUK SAĞLIĞININ DURUMU ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ
HASTANE İSTATİSTİKLERİ (11) SKY 204. Epidemiyoloji Dersi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ
Orak Hücre Anemisi Vaka Sunumu
Arş.Gör.Dr. Abdullah Kaan KURT
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
RETROSPECTIVE EVALUATION OF THE TREATMENT APPROACHES OF ECTOPİC PREGNANCIES ACCORDING TO GESTATIONAL WEEK Op. Dr. Nurullah PEKER.
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
olmadığında uygun koşullar sağlanarak
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
BAKIMIN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
ÜLKEMİZDE PALYATİF BAKIM HEMŞİRE DENEYİMİ
İlaç Uygulamalarında Hemşire İzleminin Önemi: X İlaç Uygulaması
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Trigeminal neuralgia underwent radiofrequency thermocoagulation
2018 YILI DRAGOS HASTANESİ FAALİYET SUNUMU
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Klinik Bilgi Sistemleri
Multiple Skleroz Akılcı İlaç Kullanımı
TEST.
Sunum transkripti:

Dr.Eray YURTÇU

Introduction Yoğun bakım doktorlarının yoğun bakımda yatan hasta yakınlarıyla yeterli iletişim kurulamaması 1- Doktorların hasta yakınlarından öğrenmesi gereken önemli bilgiler 2-Hasta yakınlarının doktordan öğrenmesi gereken önemli bilgiler

Materials and methods yılları arası aile,iletişim, yoğun bakımdan bahsedilen 1226 makale incelenmiş.(Ovid Medline)(sadece ingilizce yayınlar) 15 hasta yakını,10 yb doktor,10 yb hemşiresine hangi bilgilerin önemli olduğu sorulmuş. Doktorlar için 21, hasta yakınları için 32 önemli bilgi olacak şekilde formlar hazırlanmış.

Materials and methods Ocak-Şubat 2014 yılları arası 20 yataklı cerrahi yb ve 24 yataklı medikal yb hasta yakınları(en az 48 saat yatış) ile yoğunbakımlarda yer alan yoğun bakım uzmanları,fellowlar,yb hemşireleri,anestezi hekimleri araştırmada yer almış. 7 puanlı Likert Skala ( 7 gerekli, 4 nötr, 1 gereksiz) İstatistikler : T test ve x2 test

Results 172 kişiyle görüşülmüş.6 hasta yakını+4 hemşire zaman kısıtlılığını önsürerek katılmamış.162 katılımcıya verilen anketlerden 104 tanesi doldurulmuş.(%64)

Discussion Bu çalışmayla klinisyenler için 21, hasta yakınları için 32 önemli bilgi elde edildi. Klinisyenler için aile geçmişi, sorular,anlaşılır olmak, iyilik hali, endişe, tedavinin amacı Hasta yakınları için tanı, tedavi, prognoz, klinik durumu, takvim, hastanın rahatı, medikal takım, aile katılımı önemli olarak kabul görüyor.

Conclusion Bu çalışmayla yoğunbakım klinisyenleri ve hasta yakınları için önemli bilgilerin elde edildiği, bu bilgilerin kullanılıp ailelerle iletişimin arttırılabileği belirtiliyor.

Teşekkürler