TRAKYA ÜN İ VERS İ TES İ K İ MYA BÖLÜMÜ ORGAN İ K K İ MYA TE Ş V İ K ÖDÜLÜ PROF. DR. MUVAFFAK SEYHAN ANISINA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
Advertisements

Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.
BİLİMSEL PROGRAM: 27 ŞUBAT 2016 G R U P İmplantüstü Destekli Protezler ve Komplikasyonları Prof.Dr. A.Ersan ERSOY İmplant Çevresi.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
YGS ne demektir? YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı demektir. YGS 1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir. YGS 3,4 : Sözel puanla öğrenci alan.
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
 Pamela Spence, 1975 doğumlu şarkıcı, oyuncu. 80ler synth pop tarzını günümüze uyarlayan Spence, Teoman ’ın vokalisti olarak ünlendi. Birçok tiyatro.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇORUM 2017
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Veysi Sami ÜNSER Usta Siyah Kuşak Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme Fakültesinden mezun oldu. ABD Kuzey Alabama Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisans.
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Adlar (İsimler) Ad soylu sözcükler Fiiller
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
SETUR Setur, 1965 yılında, gümrükten muaf mağazaların ülkemizde faaliyet göstermesine olanak tanıyan kararın çıkarılması üzerine Koç Holding tarafından.
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
Arş. Gör. Dr. Seyhan ERYILMAZ TOKSOY
2017 ÖSYS YGS-LYS DEĞİŞİKLİKLERİ.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (HÜSAM)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018’de Türkiye’nin Güvenlik Alanındaki Risk ve Tehdit Öncelikleri
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Kadir KESKİN Kimdir ? 1944 Afyon Dazkırı- Çiftlik doğumlu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu dışarıdan bitirdi. İzmir İmam- Hatip Lisesi’ni 1965’te, aynı.
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sunum transkripti:

TRAKYA ÜN İ VERS İ TES İ K İ MYA BÖLÜMÜ ORGAN İ K K İ MYA TE Ş V İ K ÖDÜLÜ PROF. DR. MUVAFFAK SEYHAN ANISINA

1910 yılında İstanbul’da doğdu. 1929’da İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi ve Maarif Vekaleti tarafından kimya öğrenimini görmek üzere Almanya’ya gönderildi. 1930’da Hannover Teknik Üniversitesi’nde Kimya öğrenimine başladı. 1936’da aromatik flor bileşikleri üzerinde yaptığı çalışma ile Kimya Yüksek Mühendisi Diploması aldı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Umumi Kimya Enstitüsü’nde asistanlığına atandı.

Doçentlik sınavının bütün safhalarını başarıyla geçerek 1938’de doçent oldu yıllarında askerlik görevini yaptı. 1948’de İsviçre’nin Basel Üniversitesi’nde doktorasını vererek Dr. Ünvanı aldı ’de Zürich Üniversitesi’nde Prof. Karrer’in yanında çalıştı yılında İ.Ü. Fen Fakültesi’nde Organik Kimya dersleri vermeye başladı. 1955’de Genel Kimya Kürsüsü Direktörü Prof. Fritz Arndt’ın yerine aynı kürsünün Profesör ve direktörlüğüne seçildi.

Cenevre’de 1955’de toplanan Barış için Atom Kongresi’nde Türkiye Delegesi oldu. 1955/56 yıllarında ABD’nin Pennsylvania Devlet Üniversitesinde, 1962/63 yıllarında Virginia Üniversitesi’nde misafir Profesör olarak görev aldı. 1980’de yaş haddi nedeniyle İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Organik Kimya Kürsü Başkanlığı’ndan emekliye ayrıldı. Hazıme Seyhan ile evli olan M. Seyhan 24 Mayıs 1986 yılında tedavi gördüğü Basel’de vefat etti. Azade Seyhan ve Selim Seyhan adında iki çocuk sahibidir.

Prof. Dr. Muvaffak Seyhan’ın çalışmaları 100’ün üzerinde atıf almıştır. Kompleks kimyasında Türkiye’nin ilk çalışan isimlerinden biriydi. Sentezlediği bileşikler “Seyhanone” ya da “Seyhaniche Blau” gibi adlarla anılmıştır.

The journal of organic chemistry. - [S.l.] : American Chemical Society, ISSN , Vol. 22, No. 2 (1957), p

Selenyumdioksid ile yaptığı oksidasyon çalışmaları ve flor kimyasına katkıları kimya ansiklopedilerine girmiştir yılında Nobel Komitesi Prof. Dr. Muvaffak Seyhan’ı 1969 yılı için “Nobel Kimya Ödülüne aday seçmeye davet etmiştir.

Yarım yüz yıla yakın bir süre zarfında yetiştirdiği öğrencileri, bilim insanı dostları ve O’nunla gurur duyan bizler, O’nu daima sevgi ve saygı ile anacağız…