T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Advertisements

İnşaat Mühendisliği Bölümü
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
Eğitim Bilimleri Bölümü
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu.  Tablo: 7 - M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu-2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKADEMİK PERSONEL Kadroların Doluluk Oranına.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Makine Mühendisliğine Giriş
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti 2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
TIP MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KOÜ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI SEÇKİN KONUKLARIYLA KUTLUYOR
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
URAL, A. ve KELEŞ, Y. (2011). Türkiye’deki Üniversitelerde Çalışan Öğretim Elemanlarının Akademik Özgürlüklerine İlişkin Görüşleri. V. Lisansüstü Eğitim.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı bir disiplindir. İnşaat mühendisleri günümüzde bina, havaalanı, baraj, liman, yol, köprü, metro, demiryolu ve her türlü alt yapı tesisinin tasarımı, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda faaliyet gösterilebilmektedir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü 1994 yılında kurulmuştur Gölcük Depremine kadar Anıtpark yerleşkesinde bulunan bölüm depremden sonra Vinsan yerleşkesine taşınmıştır yılından bu yana Umuttepe yerleşkesinde Mühendislik Fakültesi-B binasında eğitim-öğretim sürmektedir.

Temel mühendislik bilgilerine ve analitik zihin yapısına sahip, yaratıcı, sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci, takım çalışmasına yatkın, sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye odaklanmış mezunlar. Tasarım ve analiz yapma, yönetim potansiyelleri ve karar verme becerilerini, bilimsel ve teknik temellere dayalı olarak geliştirebilen mezunlar. İnşaat Mühendisliği alanındaki güncel ve çağdaş teknolojileri takip edebilen mezunlar.

MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine yönelik eğitim vermektedir. Eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. Lisans öğrencileri 1 yıl hazırlık sınıfı okuduktan sonra lisans derslerini almaya başlamakta; Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ise Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarını başardıktan sonra ders aşamasına geçmektedirler. LisansYüksek LisansDoktora

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

I. Öğretim 593 II. Öğretim 485

Bölümün akademik kadrosunda, 2 Profesör,7 Doçent ve 5 Yardımcı Doçent bulunmaktadır.

GEOTEKNİK ANABİLİM DALI Prof. Dr. Sami ARSOY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Utkan MUTMAN Arş. Gör. Murat KARADENİZ (ÖYP) Arş. Gör. Tansu EMİROĞLU (50/d) HİDROLİK ANABİLİM DALI Prof. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Aydın KAVAK* Doç. Dr. Mücahit OPAN *:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. MEKANİK ANABİLİM DALI Doç. Dr. Fuad OKAY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Seval PINARBAŞI ÇUHADAROĞLU Arş. Gör. Dr. Serkan ENGİN

ULAŞTIRMA ANABİLİM DALI Prof. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkan V.) YAPI ANABİLİM DALI Doç. Dr. Kemal BEYEN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ* Yrd. Doç. Dr. Salih Taner YILDIRIM* Yrd. Doç. Dr. Adnan ÖNER* Yrd. Doç. Dr. Erkan AKPINAR Yrd.Doç. Dr. Hakan ERDOĞAN Yrd.Doç. Hilal MEYDANLI ATALAY Arş. Gör. Cüneyt YILMAZ** Arş. Gör. Onur ÖZTÜRK* Arş. Gör. Servet MERT Arş. Gör. Aytuğ SEÇKİN *:"Yapı Malzemeleri" alanında çalışmaktadır. **:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ (A.B.D. Başkanı)

İnşaat Mühendisliği Akademik Faaliyet Raporu 2015 SCI Kapsamlı Yayın Sayısı5 SCI Kapsamı Dışındaki Yayın Sayısı- Toplam Bildiri Sayısı27 Bu tablodaki bilgiler Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Faaliyet Raporlarından derlenmiştir.

Proje AdıProje Kodu Destekleyen Kurum Proje KatılımcısıSüre Kazık Hasarlarının İnovatif yaklaşımla Hızlı Belirlenmesi 108M297TÜBİTAKProf. Dr. Sami ARSOY (Yürütücü) 36 Ay İleri Teknolojiyle Zemin Su Muhtevasının Belirlenmesinin Geoteknik Mühendisliğine Getireceği İnovasyonların İrdelenmesi 106M231TÜBİTAKProf. Dr. Sami ARSOY (Yürütücü) 30 Ay Metakaolin içeren çimentolu malzemenin içyapı özelikleri, erken yaş davranışı 110R008TÜBİTAK Doç. Dr. Burcu Akçay ALDANMAZ (Yürütücü) 24 Ay Normal Dayanımlı Betonda Donatı Kenetlenme Özelliklerinin Karbon Elyaf Sargısıyla İyileştirilmesi İÇTAG - I670 TÜBİTAK Doç. Dr. Fuad OKAY (Yardımcı Araştırmacı) 18 Ay Performansa Dayalı Tasarım ve degerlendirme Yontemlerinin Deprem Sonrası Türkiye'de Gözlenen Yapı Performansları ile Karşılaştırılarak Geliştirilmesi 108M303TÜBİTAK Doç. Dr. Kemal BEYEN (Yardımcı Araştırmacı) 36 Ay

MetrogardenBosphorus City Kartal-Kadıköy metro hattı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ