Osmanlıdan sonra Fransız yönetimine geçen Tunus Habib Burbiga tarafından bağımsızlığa kavuştu Geçen sene Arap Baharı denen gelişmelerden sonra yeni.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
Advertisements

TEŞVİK ÖDÜLLERİ.
İLKNUR DEMİRCİ ÖĞRETİM
Eskiden Çember çevrilir Su musluktan içilir Ağaçlara tırmanılırdı
Yılın Bölümleri.
Fotoğraflar: Fotoğrafların anlattığı hikayeler
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
DEĞİŞİK YERLER VE FARKLI YAŞAMLAR
FORUMLAR.
ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
Tarih bilimi araştırmayı ve öğretimi kolaylaştırmak amacıyla,
MEVSİMLER.
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK
Görsel / Uzaysal Zeka.
GREEN MARKETING KONFERANSI
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
MEVSİMLER.
DÜNYA İZCİLİK TEŞKİLATI
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
KAMP ÇEŞİTLERİ.
MADDENİN DEĞİŞİMİ. Yemek yemek için kullandığımız çatal, bıçak, kaşık; yemek pişirmek için kullandığımız çelik tencere doğada.
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
MAYIS - HAZİRAN BÜLTENİMİZ.
MEVSİMLER
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
İZCİLİK ARMALARI İZCİ ARMALARI :
M E V S İ M L E R.
MEVSİMLER
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
Hazırlayan: Sevgül Çiftci_İstanbul -20/ 07/ 2005
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu FEN LABORATUVARI George.
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır.
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
PSİKOMOTOR AKTİVİTELER
Büşra KOCABOZ Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf 2
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NENE HATUN İLK VE ORTA OKULU KASIM-ARALIK AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI.
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
BÖLÜM 3 MOTOR GELİŞİM VE DESTEKLEYİCİ ÖNERİLER
BİLGİSAYAR NEDİR?.
ÖZNEL YARGI – NESNEL YARGI
BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORU Z. Bugün birazdan göreceğiniz oyuncaklarla oynayacak, beslenme saatinde resimde göreceğiniz besinlerle karnınızı doyuracak, evinize.
Hazırlayan: Muharrem Toptaş.   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
1 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 92. GÜNÜ YOKSULLUĞA SON DİYORUZ. DÜNYA DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN ETKİNLİKLERİNİZİ BEKLİYORLAR 14 SENE 9.
GUYANA 1969 yıında Dünya kız izci teşkilatını üyesi olan Guyana!’nın halen 9819 izcisi var. Teşkilatın ilk kuruluşu ise 1922 yılıdır.
ÖZNEL YARGI Öznel yargılarda kişisel düşüncelerimize ve duygularımıza yer veririz. Öznel yargı cümlelerinde “bana göre, bence, benim düşünceme göre” gibi.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BRANŞ BÜLTENİ.
Menü Planlama.
Eskiden Çember çevrilir Su musluktan içilir Ağaçlara tırmanılırdı.
Yaratıcı Drama.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
ATLAS RESİMLERİ.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
Tarım alanında GELİŞİMLER. TARIM ALANINDA İLGİLİ RESİMLER.
Baraj.
2 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 93. GÜNÜ
ÖZNEL YARGI Öznel yargılarda kişisel düşüncelerimize ve duygularımıza yer veririz. Öznel yargı cümlelerinde “bana göre, bence, benim düşünceme göre” gibi.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Osmanlıdan sonra Fransız yönetimine geçen Tunus Habib Burbiga tarafından bağımsızlığa kavuştu Geçen sene Arap Baharı denen gelişmelerden sonra yeni bir hükümet kuruldu yılında Dünya izci konferansı bu ülkede yapıldı

KIZ İZCİLİK Arap bölgesi Kız izciliğin Başlaması 1934 Kurucu üye 7,294 Kız izci

Tunus’da MDG 7 Su ülkenin en büyük sorunu ülke su yoksunu. Bölgede kişi başına düşen su en düşük düzeyde. Barajlarla ziraat biraz yapılabiliyor. Ormanlardan hala tarım alanı kazanılıyor. Çölleşme gündemde

Çevre göstergeleri %1 deniz alanı ve kıyısı özel çevre koruma altında Doğal su kaynaklarının %62si kadarı kullanılıyor Toplumun %5 i ısınma için katı yakıt kullanıyor

“tunus çocuk oyunları

1.Tunusu anlatan fotoğraflar toplanarak bir resimli tombala oyunu hazırlanabilir 2.Dört resim A3 boyutunda basılarak yap boz oyunları yapılabilir 3.Resimler 9-13 basılarak kart oyunları oynanabilir 4.Tunus’u tanıtan bir sergi hazırlanarak Tırtıl veya merdiven yılan oyunu oynanabilir

1.Asida Sadece Tunusun değil tüm bölgenin yemeği Bayramlarda yapılıyor hamur yapıp kızartıyor üzerine bal koyarak sunuyorsunuz.

Özellikle zeytin ağacından oyma kaşıklar ülkenin popular sanatı.Balsa veya meyve sandıklarının çıtalarından yapılabilir.

Yasewmin bukati Tunusta bir sanat ve inanış

Bunları sadece bir başlangıç örneği olarak verdik. Standınızda bu resimleri büyüterek sergileyebilirsiniz. Çevrenizden Tunus ’a ait objeleri koyabilirsiniz Resimlere ilaveler yaprak izcilere kart oyunları oynatabilirsiniz Bunların yanında istasyonunuzu ziyaret edecekler için bir damga veya veya çıkartma pul hazırlamalısınız. İstasyonunuza gelecek izciler bu pasaportlarına bu damgayı bastırmalı veya çıkartma pullarını yapıştırtmalıdırlar