Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Muharrem Toptaş.   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Muharrem Toptaş.   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Muharrem Toptaş

2   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak animasyonlar diyebiliriz. fotoğraf makinasından çektiğiniz her saniye kare görüntünün, bilgisayar ortamında bir araya getirilmesiyle oluşturulan işlere stopmotion deniliyor. Stopmotion nedir?

3   Tabii her şey bu kadar basit değil bu konuda çok ciddi işler var. Çeşitli oyuncaklarla (Örneğin; lego) her hareketini fotoğraflayıp dizmekle oluşan bu görüntülerde eğer oyun hamuru ya da kil kullanıyorsanız bu işe de Claymotion deniliyor. Kille yapılmış en ünlü karakterler ise Wallace ve Gromit ‘tir. Stopmotion nedir?

4   Bu konuda tek ihtiyacınız olan şey sabırdır, işte malzemelerimiz:  Biraz sabır Oyuncak (stopmotion için) veya Kil (Claymotion için) Biraz daha sabır Arka plan için tercih ettiğiniz renkte bir karton Mutlaka bir senaryo İyi bir iş için mutlaka bir storyboard Bolca sabır Dijital Fotoğraf Makinası Tripod Bilgisayar ve görüntüleri birleştireceğimiz ücretli ya da ücretsiz bir program. Stopmotion nedir?

5

6   Ders 3 Hakkında Sorular  Stopmotion nedir ?  Stopmotion yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ders3: Sonu


"Hazırlayan: Muharrem Toptaş.   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları