“Food Safety Aspect” Şeref TAĞI. Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kompozitler Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya.
Advertisements

Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
Bahar Ayşe AYDIN Kasım 2015 İzleme ve Su Bilgi Sistemi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri Konulu Hizmetiçi Eğitim T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Çökeltilerinden.
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
CANLILAR ALEMİ VE ÖZELLİKLERİ
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Gıda Mühendisli ğ i Laboratuvarlarının İ ş Sa ğ lı ğ ı ve Güvenli ğ i Açısından De ğ erlendirilmesi Mehmet Akif Erkan 1, Gizem Yaylı 2, Emine Rabia Karpuzoğlu.
PATATESTE AKRİLAMİT KONSANTRASYONUNUN GENETİK VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Caner Yavuz, İlknur Tındaş, Ufuk Demirel, Mehmet Emin Çalışkan.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
atık Üretim ve kullanım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, insan ve çevre sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı biçimde alıcı ortama verilmesi.
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
KAMUDA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI DERNEĞİ BİLİM KURULU (KİGUDER)
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİ
Hücre çeper bileşenleri. Bakteri tahribatının tomruk enine kesitindeki görüntüsü (diri odunda yoğunlaşma; göknar)
ÇEVRE BİLGİSİ Çevre: İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir. Çevre koruma: Çevre kirliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara denir.
Pazarlama İlkeleri.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
Konu 10 Tehlike analizi kritik kontrol noktaları (HACCP)
TBS’de DEPOLAMA.
BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
İşletmelerde Tesis Yönetimi
BANKALARIN TANIMI, FAALİYETLERİ, TÜRLERİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Tıbbi bitkilerin kültürünün yapılmasının faydaları
Ksenobiyotiklerin Biyoremediasyonu
Sağlığa zarar veren maddeler ve toksikoloji
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
Geleneksel Servis Türleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
II.BÖLÜM GELİŞİM İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
KUZU BESLEME.
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Cerrahi El Yıkama.
PLASTİK İŞLEME YÖNTEMLERİ
İnovatif Bir Köfte Yapma Makinasının Kavramsal Tasarımı
Test Geliştirme Süreci
BÖLÜM 2 Potansiyometri.
Yaratıcı Strateji: Planlama ve Geliştirme
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ: AYKUT AYBAŞ GRUP ÖDEVİ ÖĞRENCİ İSİMLERİ: ÖZLEM NUR UZUN -ATAKAN EROĞLU GRUP ÖDEVİ ÖĞRENCİ NUMARASI: DERSİN.
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Gelişme ve Büyümenin Temelleri
TEREYAĞ TEKNOLOJİSİ-1.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

“Food Safety Aspect” Şeref TAĞI

Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI

Gıdanın satın alınması Saklanması Hazırlanması Tüketimi/sevis edilmesi (sunulması)

Bu aşamalardan yapılacak hatalar nedeniyle gıda kaynaklı hastalıklar ve zehirlenme potansiyeli vardır Şeref TAĞI

Gıda kaynaklı belli başlı tehlikeler Biyolojik Kimyasal (tarım ilaçları, hormonlar, hayvanlara verilen ilaçlar, metal iyonları Fiziksel (Cam, metal vs. parçacıkları) Also, emerging food contaminants (e.g. acrylamide)

Mikrobiyel alem Bakteriler Parazitler Virusler Küfler (mantarlar)

Gıdalardaki Mikroorganizmalar Patojenik (hastalık –yapanlar) Bozulma (yapanlar) Faydalı olanlar Şeref TAĞI

Gıdalara mikroorganizma bulaşma kaynakları

Foodborne illness Şeref TAĞI

Sıcaklık ve Bakteri gelişimi

Gıda satın alınırken Etiketinin okunması Güvenilir yerden alınması Gıdanın ambalajının kontrol edilmesi Gıdanın satın alınması eve getirilmesi Şeref TAĞI

Depolama Soğukta saklama Dondurularak saklanması Depolamada gıdanın kolay bozulabilir olup olmadığı Uygun kaplarda depolanması önemlidir

Hazırlama Gıdanın uygun şekilde yıkanması Gıdaya çapraz bulaşma olması Pişirme – uygun iç (merkez) sıcaklığa kadar Termometre kullanılması Dondurulmuş gıdanın çözündürülmesi Gıdanın tekrar ısıtılması

Consumption /Serving Proper holding and serving of food Şeref TAĞI

Hijyen Çalışılan yüzey/tezgah Ekipman ve gereçler Çalışanların temizliği El yıkama alışkanlığı Şeref TAĞI

Hygiene aspect When to wash hand Şeref TAĞI

Glossary Şeref TAĞI

Some samples from web resources ndex.asp Video Science/K12-Outreach/Video-and-Media/The-Great-Food- Fight.aspx Şeref TAĞI

Poster eID=283&parent=2http:// eID=283&parent=2 Şeref TAĞI