AVRUPA TUNA BOYUNCA… Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ukrayna Ukrayna.
Advertisements

ROMANYA.
Macaristan.
Modül 4: Mavi Belge (Blueprint) ilişkili Nehir Havzası Yönetim Planlaması, Eğitim Becerileri, Sınır Aşan Su Konuları, Halkın Katılımı, Müzakere Becerileri.
Avrupa Birliği Ülkeleri
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
COĞRAFYA.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
ARNAVUTLUK.
NewPENS Yeni Bütünleştirilmiş Avrupa Network Hizmetleri (New Pan-European Network Services)
Coğrafya Performans Ödevi Türkiye de Görülen Toprak Tipleri
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
Turizm Çoğrafyası Hazırlayan: Kunduz Mustapaeva. Hollanda Konu Tanımı Tarihi İklimi Tabii Kaynakları Ekonomi Turizmi Gezilecek Yerler İlginçler...
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
Ülkemizde Tıbbi Bitkiler
BİLGİSAYAR AĞLARI Hakan AYHAN Eğt. Bil. formatörü.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
COĞRAFİ KONUM.
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
DIANA.
AVRUPA TUNA BOYUNCA….
TT HOTELS SENSİMAR MARMARİS IMPERIAL ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
AETR KONVANSİYONU
ADR KONVANSİYONU
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Avrupa Coğrafyasının Temel Özellikleri
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Şekilden de görüldüğü gibi yerkürenin neredeyse yarısını kat eden tam tutulma hattından gözlenecek 29 Mart 2006 tutulması 21. yüzyılın dördüncü tam Güneş.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM III I. ZAMAN – II II. YIL
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
TÜRKİYE GÖLLERİ TÜRKİYE’DE GÖLLER VE OLUŞUMLARI Göller; sularının tatlı, acı ve tuzlu olması bakımından farklılık gösterirler. Bu durum; a) Göl tabanının.
Sunum transkripti:

AVRUPA TUNA BOYUNCA…

Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle ş mesiyle meydana gelir. Tuna kayna ğ ı Donaueschingen kasabasından fı ş kırarak bir kanal ile Brigach nehrine döküldü ğ ü noktadan itibaren bu nehrin ismini Tuna diye de ğ i ş tirir. Donaueschingen'den Karadeniz'e döküldü ğ ü Sulina limanına kadar uzunlu ğ u 2779 km'dir. Bunun 2415 km'si üzerinde Seyrüsefer yapılmaktadır. Tuna nehri co ğ rafi bakımdan üçe ayrılır: kayna ğ ından Gönyü'ye kadar yukarı tuna (988 km), Gönyü'den Turnu Severin'e kadar orta tuna (860 km) buradan nehir a ğ zı Sulina kadar a ş a ğ ı tuna (931 km). Kayna ğ ından denize döküldü ğ ü noktaya kadar Almanya,Avusturya,Slovakya, Macaristan,Hırvatistan,Sırbistan,Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna olmak üzere toplam 10 ülkenin topraklarını katetmektedir.

Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle ş mesiyle meydana gelir.

Donaueschingen kasabasından fı ş kırarak bir kanal ile Brigach nehrine döküldü ğ ü noktadan itibaren bu nehrin ismini Tuna diye de ğ i ş tirir

Ulm (Almanya)da TUNA

Ingolstadt (Alman y a) ’da TUNA

Regensburg (A l man y a) ’da TUNA

Ainda ( Alman y a )’da TUNA

Avusturya, L LL Linz’de TUNA

Krems ( Av ust u r y a) ’da TUNA

Avusturya’nın ba ş kenti, V VV Viyana’da TUNA

SLOVAKYA’ nın ba ş kenti B BB Bratislava’da TUNA

Macaristan’ın ba ş kenti Budapeşte’de TUNA

Vukovar’ da TUNA

Novi Sad ‘da TUNA

Belgrad ‘ da TUNA ‘ yı besleyen üç ırmaktan Sava..

Belgrad ‘ta TUNA

Rom a n y a ‘ Severin’de TUNA

Bulgaristan’ V VV Vidin‘de TUNA

Ruse ‘da TUNA

Romanya’ B BB Braila’da TUNA

Romanya ‘ G GG Galati ‘da TUNA

Tulca ‘ da TUNA

Floresta Letea’da tropikal delta olarak TUNA

TUNA D DD Delta’sı...

UNESCO’NUN DOGAL KORUMASINDAK İ TUNA

MUHTEŞEM TUNA ’da GUN BATIMI