7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ALTERNATÖRLER.
Advertisements

6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
KAÇAK AKIM KORUMA RÖLELERİ
Devre Elemanları Nelerdir? Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
ENERJİ KAYNAKLARI.
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Elektrik Elektriksel kuvvetler, Elektriksel alan, Elektrik potansiyeli
GİRİŞ. İLERİ İMDATTT!... ELEKTRİK KAYNAKLARI VE ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİĞİN.
Yaşamımızdaki Elektrik.
Süperpozisyon Teoremi Thevenin Teoremi Norton Teoremi
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
ENERJİ TASARRUFU.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö) 3.SINIF HALİME İSLİKAYE
DİRENÇLERİN BAĞLANMASI
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
Fen ve Teknoloji REOSTA Emir AKBABA.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
AŞIRI AKIM RÖLELERİ.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Bölüm 1: Laboratuvarda Kullanılacak Aletlerin Tanıtımı
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
SEMRA BOZ FEN BİLĞİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRIKLI ARAÇLARIN GÜCÜ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
ISI VE SICAKLIK.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Dr. Ahmet KÜÇÜKER Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü M6/6318 Dr.
Mustafa ÇELİK. Bir elektrik ampulünün içerisinde filaman adı verilen iletken bir tel bulunmaktadır. Bu tel ince ve uzun olarak seçilmiştir. Ampulün içine.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ELEKTRİK AKIMI.
ELEKTRİK AKIMI.
Dogru Akim Esaslari.
Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
ELEKTRİK.
Temel kanunlardan bizi ilgilendirenler şunlardır:
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM449 AYDINLATMA TEKNİĞİ YÜKSEK ELEKTRİK MÜH. KÖKSAL BAYRAKTAR.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
10. SINIF 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 3. KONU: Elektrik Devreleri
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
ALTERNATİF AKIMDA GÜÇ.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI

1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon

Soru 2: Jeneratör ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A-Hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirir. B-Elektrik motorunun çalışma ilkesine zıt olarak çalışır. C-Jeneratör çalışması için sadece fosil yakıtlar kullanılabilir. D-Jeneratörler güç santrallerinde kullanılır. E-Jeneratör içerisinde bobin telleri bulunur.

Soru 3: Elektrik devre elemanlarından olan sigorta ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A-Devreye paralel bağlanır. B-Her sigortanın üzerinden geçebilecek bir akım değeri vardır. C-Otomatik ve eriyen telli sigortalar bulunur. D-Elektrikli araçların güvenliğini sağlar.

Soru 4: Bir elektrik devresinde gerilimin, devreden geçen akıma oranı (gerilim/akım) aşağıdakilerden hangisine eşittir? A-Devrenin akım şiddeti B-Devrenin direnci C-Ampul parlaklığı D-Pilin enerjisi

Soru 5: Güç santralleriyle ilgili; 1-Günlük hayatta kullandığımız elektrik enerjisinin üretildiği tesislerdir. 2-Termik,rüzgar.hidroelektrik ve nükleer santral gibi çeşitleri vardır. 3-Santrallerde bulunan elektrik motoru sayesinde elektrik enerjisi üretilir. yargılarıdan hangileri doğrudur? A-1 ve 3 B-1 ve 2 D-1,2 ve 3 D-3 ve 2

Soru 6: Elektrik akımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlştır? A-Negatif yüklerin hareketinden kaynaklanır. B-Birimi amper olarak ifade edilir. C-Paralel bağlı dirençlerde,direncin büyük olduğu koldan daha fazla olacak şekilde geçer. D-Ampermetre ile ölçülür.

Soru 7: Evlerindeki çamaşır makinesinin çalışmasını izleyen Eren,çamaşır makinesindeki motorun çalşması sırasında nasıl bir enerji dönüşümü gerçekleştiğini merak edip babasına sorar. Erenin babası aşağıdakilerden hangisini verirse oğlunu doğru ilgilendirmiş olur? A-Isı>elektrik B-Elektrik>ışık C-Elektrik>hareket D-Hareket>elektrik

Soru 8: Elif, enerji tasarrufu hakkında bir poster hazırlıyor. 1-Elektrikli süpürgelerin torbaları dolunca boşaltılmalıdır. 2-Floresan yerine filaman telli lamba kullanmalıyız. 3-Yeterli sıcaklık sağlandığında ısıtıclar kapatılmalıdır. 4-Çamaşır ve bulaşık makineleri iyice doluna çalıştırılmalı,buzdolabı ise çok doldurulmamalıdır. Buna göre Elif posterinde hangisini kullanamaz? A-1 B-2 C-3 D-4

1. Robotlar 2. Mikser 3.Su ısıtıcısı Verilen araçlardan hangileri elektrik enerjisinin hareket enerjisine dönüşümü temel alınmıştır? A-1 ve 2 B-1ve3 C-2 ve 3 D-1,2 ve 3

Güç santralleriyle ilgili, 1.Günlük hayatta kullandığımız elektrik enerjisinin üretildiği tesislerdir. 2.Termik,rüzgar,hidroelektrik ve nükleer santral gibi çeşitleri vardır. 3.Santrallerde bulunan elektrik motoru sayesinde elektrik enerjisi üretilir. yarglarından hangileri doğrudur? A-2 B-1 ve 2 C-1 ve 3 D-1,2 ve 3