ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Tabloda yer alan mavi alanlar doldurulması zorunlu alanlardır ve doldurulmaması halinde liste sisteme aktarılamamaktadır. Listeye herhangi bir not eklenmemeli,
13 Ocak 2009 gün ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkındaki Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin.
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
Şekil–1: Öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan sonra açılacak sayfada sol tarafta bulunan menüden ders kayıt işlemleri tıklanarak ders kaydına başlayabilirsiniz.
Tur Programının Kaydı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
TERFİ-SİCİL RAPORLARI VE EMEKLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi almayı uygun.
TAKBİS ERP UYGULAMASINDAN SİSTEM AÇILIR.
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Eğitim Portalinin Adresi:
PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
«DÖNER SERMAYE TAKİP SİSTEMİ» PERSONEL VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ
BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
hem.meb.gov.tr Kullanım Klavuzu
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Yönetici/Öğretmen Veri Girişi
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK
 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.
E yaygın sistemine kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz
Fark Bordrosu Hesaplaması
ŞİFRE ALIMI BAYİLİK FORMU ALIMI ÜRÜN FORMU ALIMI.
İSKUR PORTAL ÜZERİNDEN İŞTEN AYRILMA BİLDİRGESİ GİRME İÇİN İNTERNET ADRESİNE GİRİLİR. İŞVEREN GİRİŞİ TIKLANIR.
ÖĞRETMENLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN E-BİLDİRGE İŞLEMLERİ
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ONAY SUNUMUNA
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
www. mersis. gumrukticaret. gov
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Sunum transkripti:

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ

SİGORTALI İŞE GİRİŞ VE İŞTEN ÇIKIŞ BİLDİRGESİ http://www.sgk.gov.tr/ E-SGK DİĞER UYGULAMALAR SİGORTALI İŞE GİRİŞ VE İŞTEN ÇIKIŞ BİLDİRGESİ HİZMET AKDİ İLE ÇALIŞANLAR

SGK tarafından kuruma verilen E-Bildirge Kullanıcı Bilgileri ile giriş yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ İŞLEMLERİ

Kimlik No bölümüne göreve başlatılacak personelin Kimlik Numarası yazılacak.

İşe Giriş Tarihi: İşlem tarihinden bir sonraki tarih olmak zorundadır. Örnek: İşlem Tarihi: 11/05/2016 İşe Giriş Tarihi : 12/05/2016 Ancak Pazartesi günü yapılan işlemlerde işlem tarihi ve göreve başlama tarihi aynı verilir. Cuma günü yapılan işlemlerde işe başlama tarihi bir sonraki hafta Pazartesi günü tarihi seçilmelidir.

Sigorta Kolu: Normal Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 0-Tüm Sigorta Kolları (Zorunlu) Emekli Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 8-Sosyal Güvenlik Destek Primi seçilecek. Özürlülük Kodu: Engelli Raporu olanlarda «Evet», yoksa «Hayır» seçilecek. Eski Hükümlü: Geçmişte hükümlülüğü varsa «Evet», yoksa «Hayır» Öğrenim Durumu, Mezuniyet Yılı ve Bölümü: İlgilinin diploma vb. belgelerindeki bilgiler yazılacak.

30 günden az çalışıyor mu? seçeneği «Evet» seçilerek, çalışılacak gün sayısı ortalama olarak (örnek: 16 gün) seçilecek. İş yerinin Çalışma ve Sos. Güvenlik Başkanlığı İş Kolu: 17- Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar seçeneği seçilecek. Sigortalı Meslek Adı: İlgilinin görevlendirildiği branş seçilecek.

2821 SK gereğince belirlenen sigortalının görev kodu: Diğerleri seçeneği seçilecek. Sigortalı Adres Bilgileri: İlgilinin ikamet ve diğer bilgileri yazılacak. İstisnai Durum Bildirim Tablosu: Bu bölümde herhangi bir işlem yapılmayacak. Girilen bilgiler kontrol edildikten sonra, İLERİ butonuna tıklanarak, bir sonraki ekrana geçilir, sayfanın altındaki «İşe Giriş Bildirgesini Onaylamak İçin Buraya Tıklayınız» butonuna tıklanarak işe giriş onaylanır ve İşe Giriş Belgesi 2 Adet yazdırılır. İlgili bölümler işe başlayan ve kurum yetkilisi tarafından imzalanır. Bir nüshası ilgiliye teslim edilir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞTEN ÇIKIŞ İŞLEMLERİ

ÖNEMLİ NOT: Ücretli öğretmen işten ayrılış işlemleri görevden ayrılma tarihinden itibaren 10 gün içerisinde tamamlanmak zorundadır. Aksi halde SGK tarafından cezai işlem uygulanmaktadır.

Meslek Adı: İlgilinin ilk göreve başlarken seçilen meslek adı seçilecek. . İşten ayrılış işlemi yapılacak personelin ayrıldığı ay ve bir önceki aya ait bilgiler kullanılmaktadır. Belge Türü: Belge türü yazan kutucuğa tıklanarak; Normal statüde bir ücretli öğretmen çıkışı yapılacak ise 13, emekli statüsünde bir ücretli öğretmen çıkışı yapılacaksa 02 numaralı belge türü seçilecek.

Gün Sayısı: İlgili aylara ait ödenmiş prim günü sayıları yazılacak. Hak Edilen Ücret: (140*Memur Maaş Katsayısı)*Mevcut ayda girilen ders saati. Eksik Gün Sayısı: Çalıştığı gün sayısı ile ayrıldığı tarih arasındaki gün sayısı yazılacak. Örnek: 11/05/2016 tarihinde ayrılan bir personelin ödenmiş prim gün sayısı 7 gün ise eksik gün sayısı 4 yazılacak. Not : Aynı ay içerisinde giriş ve çıkış işlemi yapılacak ise kullanılacak formül ; Eksik gün sayısı = Çıkış tarihi - Prim gün sayısı – mevcut ay içerisindeki giriş tarihi+1 Örnek: 02/05/2016 girişli ve 11/05/2016 tarihinde ayrılan bir personelin ödenmiş prim gün sayısı 7 gün ise Eksik gün sayısı = 11-7-2+1 Eksik gün sayısı =3 Eksik Gün Nedeni: 07-Puantaj kayıtları seçeneği seçilecek.

Ücret yüzde usulü alıyor mu? Bu kısımda «Hayır» seçeneği işaretli kalacak. İşten Ayrılış Nedeni: İşten ayrılış nedenini seçmek için kutucuk tıklanır ve 22-Diğer Nedenler seçeneği seçilir. Çalışma ve Sos. Güvenlik Başkanlığı İş Kolu: 17- Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar seçeneği seçilecek. Sigortalı Adres Bilgileri: Sigortalı adres bilgileri ve diğer bilgiler girilir. Girilen bilgiler kontrol edilip, İLERİ tuşuna tıklanır. Gelen ekrandan çıkış bildirgesi onaylanarak çıktısı alınır.