Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI VE 2013 YILLARI BÜTÇESİ KULLANILARAK AÇIKLANMASI PLANLANAN MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROGRAMIN ADIBÜTÇESİ REKABETÇİ.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK”
Proje Destek Programları
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ).
MALİ DESTEK PROGRAMLARI
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanı
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
BÖLGESEL KALKINMA PROJELERİ
TURİZMDE YENİ DESTİNASYONLAR
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI FAALİYET VE DESTEKLERİ
2015 Yılı Mali Destek Programları
Arkadaşlar slaytlar görseller kullanılarak yapılabilir
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI KOSGEB AR-GE İNOVASYON PROGRAMI.
İSTANBUL İLİ 2011 YILI YATIRIMLARI III. DÖNEM SONU DEĞERLENDİRME ( )
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
DESTEK PROGRAMLARI Mayıs 2015.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ KİLİS İL ÖZEL İDARESİ (2015)
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
M ALİ D ESTEK P ROGRAMI Açılış Törenine Hoşgeldiniz
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 1 Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı.
21 Ocak e-İŞKUR Vatandaşımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan Kurumumuz internetin olduğu her yerde. İş Arayanlar İşverenler
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
KOBİ’LERİN ULUSLARARASI PAZARLAMA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALAR Veysel Öztürk Kobi Kaynak Planlaması ve Bütçe Yönetimi – INOV 534.
Adnan BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özel Sektörün Finansman Kaynaklarına Erişimi Konferansı Diyarbakır TÜRKİYE İŞ BANKASI.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI
Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı

26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ

TRC1 DÜZEY 2 BÖLGESİ GAZİANTEP ADIYAMAN KİLİS

MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru rehberi ve ekleri tarihinde DPT tarafından onaylanmıştır tarihi itibariyle ilana çıkılmıştır. İlk aşamada olarak belirlenen son başvuru tarihi daha sonra gelen talepler üzerine ’a ertelenmiştir. 4

MALİ PROGRAMIN ADIDESTEK MİKTARI (TL) İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI (KOBİ’ler için) İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için) KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI GENEL TOPLAM İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

MALİ DESTEK PROGRAMI AKTARILAN KAYNAK TOPLAMLARI Mali Destek Programı TL İktisadi Gelişme Mali Destek Programı TL Kobi’ ler TL Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar TL Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı TL 6

PROGRAMIN ADI: İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM BÜTÇESİ: TL Genel toplam: TL KOBİ’ler için: TL Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için: TL PROGRAMIN GENEL AMACI: TRC1 Düzey 2 Bölgesi’nde (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) tarım, turizm, sanayi alanlarında yenilikçiliğin desteklenerek rekabet gücünün arttırılması. PROGRAM ÖNCELİKLERİ: Öncelik 1: Tarımsal işletmelerin rekabetçi ve etkin bir yapıya kavuşturulması, tarımsal ekonominin çeşitlendirilmesi ve tarıma dayalı imalat sanayinin geliştirilmesi, Öncelik 2: Bölgenin turizm sektöründe destinasyon merkezi haline getirilmesi, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve turizmcilik bilincinin arttırılması, Öncelik 3: Sanayi sektöründe istihdam, katma değer ve verimliliği arttırmaya yönelik yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması.

PROJE BAŞINA VERİLECEK DESTEKLERİN TUTARI Asgari Tutar: TL Azami Tutar: TL PROJE BAŞINA VERİLECEK DESTEKLERİN ORANI Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için: %80 (Eş Finansman: %20) KOBİ’ler için: %50 ( Eş Finansman: %50) PROJE SÜRESİ: Azami 9 ay SON BAŞVURU TARİHİ: 03/12/2010 (20/12/2010 tarihine uzatılmıştır)

PROGRAMIN ADI: KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI (Referans No: TRC1/10/KOA) PROGRAM BÜTÇESİ: TL PROGRAMIN GENEL AMACI: TRC1 Düzey 2 Bölgesi’nde (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) tarımsal sulama, turizm ve sanayi fiziksel altyapısının güçlendirilerek, yaşam kalitesi ve refah seviyesinin arttırılması. PROGRAM ÖNCELİKLERİ: Öncelik 1: Tarımsal Sulama Sistemlerinin Geliştirilmesi Öncelik 2: Turizm Alanlarına Yönelik Ulaşım, Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Öncelik 3: Sanayi Fiziksel Altyapısının Geliştirilmesi

PROJE BAŞINA VERİLECEK DESTEKLERİN TUTARI Asgari Tutar: TL Azami Tutar: TL PROJE BAŞINA VERİLECEK DESTEKLERİN ORANI %75 [ Eş Finansman: %25 ] PROJE SÜRESİ: Azami 12 ay SON BAŞVURU TARİHİ: 03/12/2010

Uygulama Yerine ve Türlerine Göre Proje Başvuru Sayıları Mali Destek Programı 371 Adet İktisadi Gelişme Mali Destek Programı 331 Adet Kobi’ ler 250 ADET Kilis= 20 Adet Adıyaman= 54 Adet Gaziantep=176 Adet Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar 81 Adet Kilis= 12Adet Adıyaman= 24 Adet Gaziantep= 45 Adet Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı 40 Adet Kilis= 4 Adet Adıyaman= 16 Adet Gaziantep=20 Adet 11

İllere Göre Toplam Proje Başvurusu 12

İllere Göre K.Ö.A. Proje Başvurusu 13

İllere Göre KOBİ Proje Başvurusu 14

İllere Göre Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşların Proje Başvurusu 15

İllere ve Türlerine Göre Toplam Proje Bütçeleri (Milyon TL) İllerKOBİ Kar Amacı Gütmeyen Küçük Ölç. Altyapı İl Toplamları Ortalama Talep Edilen Destek Oranı % Gaziantep Başvuruların Toplam Bütçesi 125,811,818,3 155,9 % 41,95 Talep Edilen Hibe Toplamı 48,19,18,2 65,4 Adıyaman Başvuruların Toplam Bütçesi 40,76,68,5 55,8 % 48,39 Talep Edilen Hibe Toplamı 16,45,15,5 27 Kilis Başvuruların Toplam Bütçesi 12,32,92,0 17,2 % 55,81 Talep Edilen Hibe Toplamı 5,92,31,4 9,6 TOPLAM BÜTÇELER 178,821,328,8 16

Proje Bütçe Toplamlarına Göre Mali Destek Programı Mali Destek Programı Başvuru Bütçe Toplamı= 229 Milyon TL İktisadi Gelişme Mali Destek Programı Başvuru Bütçe Toplamı= 200 Milyon TL Kobi’ ler Başvuru Bütçe Toplamı= 178,8 Milyon TL Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Başvuru Bütçe Toplamı= 21,3 Milyon TL Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Başvuru Bütçe Toplamı= 28,8 Milyon TL 17

Teşekkür ederim. Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı Vakıflar Güven İş Merkezi/ Kat:2-3 Şehitkamil/GAZİANTEP TEL: FAX: