 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan (http://mmf.mehmetakif.edu.tr/insaat/) temin ederek dikkatle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI UYGULAMA ESASLARI
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ İŞLEMLERİ.
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULUR NELERE DİKKAT EDİLİR
Staj öncesinde ve sonrasında yapılacaklar
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI UYGULAMA ESASLARI
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makina Mühendisliği Bölümü
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
2015 Yılı Yaz Stajı Bilgilendirme!!!
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Yrd.Doç.Dr. GÜLİN PAYASLI OĞUZ Arş.Gör. DERYA ÇAKIR AYDIN
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Staj Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
2017 Yılı Yaz Stajı Bilgilendirme Toplantısı
Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
STAJ KOMİSYONU Yrd.Doç. Dr. Rabia KÖKLÜ (Komisyon Başkanı)
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ESM Staj Bilgilendirme
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
STAJ KOMİSYONU Doç. Dr. Reyhan MİDİLLİ SARI
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI
2019 YAZ DÖNEMİ STAJLARI: ÖLÇME – RÖLÖVE, ŞANTİYE ve BÜRO
Sunum transkripti:

 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle okuyacak ve bilgilenecektir.  Staj yapabilme koşullarını sağlayan öğrenci, Staj başvuru dilekçesini ve diğer formları bölüm internet sayfamızdan indirmelidir.  Staj Başvuru Dilekçesi (EK-1)’i dolduran öğrencimiz ilk olarak Bölüm Staj Komisyonu’na başvurmalıdır. Bölüm Staj Komisyonu : Komisyon Başkanı: Yrd.Doç.Dr. İ.İskender Soyaslan Komisyon Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Altan YILMAZ Komisyon Üyesi: Arş.Gör. Hakan Ulutaş’tan oluşmaktadır.

EK-1, Bölüm Staj Komisyonu tarafından incelenecek ve koşulları uygun olan öğrencinin staj yapma isteği kabul edilecektir.

 Staj yapması uygun görülen öğrenci staj yapılması planlanan işletmeye hitaben bölümümüzce hazırlanmış olan EK-2 formunu doldurarak bölüm başkanlığına onaylatmalıdır.

 Onaylanan EK-2 formu ile beraber staj yapılması uygun görülen işletmeye, yazılı olarak örnek dilekçe olan EK-3 dilekçesi ile başvurulmalıdır. Başvuru dilekçesinde staja başlama ve bitiş tarihleri belirtilmiş olmalıdır. (Staj süresi 30 işgünü olarak hesaplanmalı; resmi tatil günleri ve işletmenin kapalı olduğu günler işgünü olarak sayılmamalıdır. Ayrıca, işletme 7 gün çalışıyor olsa bile, staj öğrencisi için haftalık çalışma süresinin en fazla 6 gün olduğu unutulmamalıdır.)

 Öğrenci, staj yapılacak işletmeden alınan STAJ KABUL (EK-3A) yazısını Bölüm Staj Komisyonuna teslim edecek, staj başlama ve bitiş tarihleri, işgünü sayısını ve işletme türünü Bölüm Staj Komisyonuna kontrol ettirip onaylatacaktır. Öğrenci, işletmenin vereceği STAJ KABUL (EK-3A) yazısında staja başlama ve bitiş tarihlerinin belirtilmiş olmasına ve 30 İŞGÜNÜ şartının sağlanıyor olmasına dikkat etmelidir

 Öğrenci en geç Mayıs ayının ikinci haftasının bitimine kadar Bölüm Staj Komisyonu’na aşağıdaki belgeleri eksiksiz teslim etmelidir. 1) Staj Kabul yazısı (EK-3A) 2) Cumhuriyet Savcılığı’ndan alacağı “Sabıka Kaydı Belgesi” 3) İki adet vesikalık fotoğraf (arkasında öğrencinin adı ve soyadı yazılı olarak) 4) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4) 5) Taahhütname (EK-5) 6) Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6)

Örnek Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4)

Örnek Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi devamı (EK-4)

Örnek Taahhütname (EK-5)

Örnek Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6)

SIKÇA KARŞILAŞILAN SORULAR

1) Staj defterini bilgisayar ortamında yazarsak olur mu? Staj defteri bilgisayar ortamında yazılabilmek ile birlikte el yazısı ile yazılması daha uygun görülmektedir.

2) Hangi evrakları ne zamana kadar teslim etmeliyim? Mayıs ayının ikinci haftasının bitimine kadar Bölüm Staj Komisyonu’na eksiksiz teslim edilmesi gereken belgeler 1) Staj Kabul yazısı (EK-3A) 2) Cumhuriyet Savcılığı’ndan alacağı “Sabıka Kaydı Belgesi” 3) İki adet vesikalık fotoğraf (arkasında öğrencinin adı ve soyadı yazılı olarak) 4) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4) 5) Taahhütname (EK-5) 6) Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6) 7) Eğer öğrenci Cumartesi günleri de staj yapacak ise staj yaptığı kurumdan alacağı cumartesi günleri çalıştığına dair belge Staj komisyonunun ilan edeceği bir tarihte teslim edilmesi gereken belgeler 1) Staj Defteri 2) Sicil Formu (Bölüm)(Kapalı zarf içinde getirilecek veya staj yapılan kurum tarafından bölüm başkanlığına postalanacak.)

3) EK’lerden hangileri staj komisyonuna verilecek, hangileri staj yapılacak birimde kalacak? Staj Yapılacak Birimde Kalacaklar : * EK-2 * EK-3 * SİCİL FORMU (KURUM) Staj Komisyonuna Teslim Edilecekler: * EK-1 * EK-3a * EK-4 * EK-5 * EK-6 * SİCİL FORMU (BÖLÜM)(Kapalı zarf içinde getirilecek)

4) Staj yaptığım kurum Cumartesi günleri çalışıyor ise nasıl bir belge teslim etmeliyim? Cumartesi günleri staj yapan öğrencilerin teslim etmesi gereken örnek belge:

5) Staj defterini doldururken nelere dikkat etmeliyim? Staj defterinin her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin sadece ne olduğunu değil, yaptığınız işlerle ilgili detaylı bilgiler yazmanız gerekmektedir. Staj defterinin günlük sayfalar halinde olması, günlük tutar gibi yazılacağı anlamına gelmemektedir. Staj dosyası sayfalarına sadece yapmış olduğunuz işin detayları ile ilgili bilgiler yazmalısınız. Teknik bilgilerden yoksun gündelik bilgiler bulunmamalıdır. Aşağıdaki staj defteri sayfası tasnif etmediğimiz bir sayfadır.

Staj defterinizin her bir sayfasını kurumdaki staj amirinize imzalatıp kaşeleterek onaylatmak zorundasınız, aksi halde onaylanmamış günler stajdan sayılmaz. Oda sicil numarası bulunmayan defterler kabul edilmeyecektir. Örnek Staj defteri sayfası aşağıdaki şekildedir.

6) Hangi tarihler arasında staj yapabilirim? 1 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arası staj yapılabilir.

7) Hem yaz okulundan ders almak istiyorum hem de staj yapmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yaz okulunda ders alan öğrenciler staj yapamazlar.

TEŞEKKÜRLER…