Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi. Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-Ticaret Nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte Ticaret, birtakım sistemler aracılığıyla internet üzerinden de yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret.
Advertisements

Eczane Web Eğitim-Yazılım Projesi Marka Danışmanlık İstanbul 2011 Bu sunumda kullanılan projelerin tamamı Marka Danışmanlık tarafından özgün olarak üretilmiştir.
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teşekkürler b-fit.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
İşgücü Piyasası ve Eğitim Bilgi Dağıtım Sistemi
1 MarmarisCard Marmaris Turizm Geliştirme Projesi.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Şirket Tanıtım Sunumu.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
Proje Hakkında  Proje T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel Türkiye ve KAGİDER tarafından hayata geçirilmektedir.
Kadın Parlamenterlere Yönelik İhtiyaç Analizi UNDP Türkiye Türkiye’de Kadının Yerel Siyasete Katılımı.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
MANİSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ Aralık 2015.
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Elektronik pazarlama: – internetin kar yaratmak amacıyla kullanılması – birçok aşamayı ortadan kaldırmakta – daha hızlı ve daha düşük maliyetli –
TÜKETİCİ AKADEMİSİ TOPLANTISI 1. Ulusötesi Proje Toplantısı Macaristan 17 Şubat 2016 Kurumsal İletişim Uzmanı Güldem Ulutürk.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu. Biz kimiz?  KAGİDER 2012 yılında Antalya’da Türkiye’nin farklı bölge ve illerindeki kadın girişimci derneklerinin.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
Logo.
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
Showrooming: Mağaza İstismarı Erdal ÜNSALAN (Amasya Üniversitesi) Mustafa ÜNSALAN (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi)
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
ELEKTRONİK TİCARET ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR VE RİSKLER
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
E - MIY. E - MIY Ülkemizden Veriler… ….. internete erişimi olan insan …..facebook kullanıcısı Haftalık 21,5 saat……internette geçirilen.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi

Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında kaybeden hem de diğer Somalı kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak, sosyal ve ekonomik hayatına katılımlarını sağlamak ve eğitim alarak üretim sürecine dahil olmalarına katkıda bulunmaktır.

Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Eğitim ve Üretim Merkezi ile; Yılda 250 kadına ulaşılması ve öncelikli olarak Teknoloji Girişimcilik Rehberlik El becerileri eğitimlerinin verilmesi hedeflenmektedir.

Proje Faaliyetleri: Eğitimler Meslek Edindirme Kursu İşlevi Sağlanması Yerel yönetimin eğitim modelini benimsemesi ve sürdürülebilir olması Eğitim sonrası 2-3 kadın girişimci olarak belirlenmesi ve mentörlük verilmesi E-shop ve diğer satış kanallarının belirlenerek ürünlerinin hazırlanması Girişimcilik ve Teknoloji Bazlı Eğitim Eğitimler Somalı kadınlara açıktır. Soma Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından meslek edindirme dersleri 22 Aralık 2014 tarihi itibariyle verilmeye başlanmıştır. Şu an merkeze kayıtlı 370 kadın vardır. KAGİDER tarafından yılda dört girişimcilik ve Vodafone tarafından yılda dört teknoloji eğitimi verilecektir. Girişimcilik eğitimleri, temel girişimcilik, satış pazarlama ve finans üzerine, teknoloji eğitimleri ise temel bilgisayar ve internet kullanımı üzerine olacaktır. Eğitimlere gelen kadınlar eğitim alırken, merkezde çocukları için oyun alanı oluşturulmuştur.

Proje Faaliyetleri: Saha Araştırması KAGİDER Mayıs ve Haziran aylarında bölgeyi iki kere ziyaret etti ve yaklaşık 110 hane ile birebir görüştü. Bölgede kadınların çalışmak istediğini fakat alternatif iş olanağı olmadığını gördü. Ipsos Araştırması - Somalı Kadınların İşgücüne Katılım Eğilimi Araştırması Araştırmanın amacı Soma’da yaşayan, faciada yakınlarını kaybeden kadınların ve ilçedeki genel kadın profilinin mevcut durumunu anlamak, potansiyel istihdam olanaklarını saptamak, bölgenin gelişmesi için kadınlara yapılacak yatırımın ve geliştirilmesi düşünülen projelerin ilçenin kadın profiline uygun olup olmadığını ortaya koymaktır. ! 150 Somalı madenci yakını kadın ile telefonda anket çalışması yapıldı

Proje Faaliyetleri: Ürün ve E-shop Merkez için gerekli altyapı/donanım ve ofis malzemelerinin temini Markanın yaratılması – ambalaj ve logo çalışmaları E-shop sitesinin tasarımının ve altyapısı Online satış için hukuksal süreçlerin takibi Markanın tanımı, ürünleri hakkında detaylı bilgi, ürün fiyatları gibi içeriklerin hazırlanması Ürünlere kadın hikayelerinin altının çizildiği bir not/tag Bireysel satış ve e- shop satışları

Neden E-shop? E-shop Sitesinin Faydaları;  Somalı kadınların ürettikleri ürünlerin, internet üzerinden müşterilere ulaşabileceği 7/24 açık bir şubesi olan yani online dükkanları olur.  Elektronik ortamda alışveriş süreci hızlı gerçekleştiğinden zamandan tasarruf sağlanır.  İnternet ortamında ürün çeşitliliği için mekan sıkıntısı olmadığından, müşteriye daha fazla ürün çeşidi sunulabilir.  Stok, ürün maliyeti, iş gücü, dükkan giderleri reel bir mağazaya oranla çok daha düşüktür. E-shop sitesi, sahibinden.com’da yer alan Önce Kadın mağazası ile bağlantılı olacak ve mağazadan Soma İçin Üretiyoruz sitesine yönlendirme olacak

Proje Faaliyetleri: Merkezin Tadilat ve Tefrişat Çalışmaları Kadınların hem eğitim alacağı hem de üretim tesisi olarak kullanacağı bina Soma Belediyesi tarafından ücretsiz olarak KAGİDER’e iki sene için tahsis edilmiştir. Tadilat ve tefrişat masraflarını proje paydaşlarından Türkiye Vodafone Vakfı üstlenmiştir. Eğitim ve üretim faaliyetlerinin gerçekleşeceği merkezde eşzamanlı olarak 200 kişiye eğitim verilebiliyor. Toplamda 50 kişi kapasiteli 2 atölye ve 1 seminer odası bulunuyor. 25 kişilik bilgisayar odasının yanı sıra kadınların merkezde birbirleriyle sohbet edebilecekleri bir yaşam alanı da oluşturduk.

Projenin Ölçümlenmesi ve Raporlanması Proje Ölçümlemesi ve Raporlaması Üretim Tesisi’ne kayıt yaptıran kişi sayısı Atölyedeki eğitimi tamamlayıp sertifika alan kişi sayısı Soma’da kadınların aile ekonomisine katkısı ile el işi girdilerinin geçmiş yıllara göre artışının oranlanması Projenin geleneksel medya ve sosyal medyadaki yansıma oranları E- ticaret sitesinin ziyaretçi sayısı E-ticaret sitesinin satış oranları

İlk Sipariş: Vodafone Yılbaşı Hediyeleri Vodafone, kurumsal yılbaşı hediyeleri için bardak altlığı siparişini Somalı kadınlara verdi. Soma Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlamış yaklaşık 100 kadın adet bardak altlığı işledi.

Projenin 2. Aşaması/ Sipariş - Üretim Süreci Projemizin planlaması uyarınca kurulan merkezdeki kadınlar 2015 yılında ilk 5 ay boyunca el nakışları konusunda mesleki eğitimlerini tamamladılar, bu süreci takiben bir mesleki sertifikaya sahip olacaklar. Kooperatifçilik konusunda alacakları eğitim sonrasında kendi koşullarına uygun bir üretim kooperatifine üye olarak resmi prosedür olarak da bir kurum çatısında bir araya gelecekler. Bu aşamadan itibaren KAGİDER, merkezin sipariş alması ve uygun koşullarda siparişlerini üretip teslim etmeleri konularında kadınlara öncülük ve rehberlik etmek üzere çalışmalarını yoğunlaştıracaktır.

Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi Projesine ‪UNDP‬ Özel Ödülü 2015 yılında 14’üncü kez düzenlenen ve başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından verilen Altın Pusula Ödülleri’ne, Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi projemizle başvurduk. Yarışmaya 124 Proje katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu KAGİDER “Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi” projesiyle tüm projeler arasında 1. olarak UNDP özel ödülünün sahibi oldu.

Soma Merkezine ilk Kurumsal Sipariş Teşekkürler “ENGLISH HOME” Soma’da mesleki eğitimlerini tamamlayan kadınlara ilk kurumsal ürün siparişi Haziran ayında English Home’dan geldi, Kendileri ile bağlantıya geçmemizi takiben projemize gönülden destek veren English Home’a kadınlar adına yürekten teşekkür eder bu ve benzer iş birliklerinin sayısının hızla artmasını ümit ederiz...

Sertifika Töreni 28 Temmuz 2015 Sanem Oktar Bahattin Atçı Çiğdem Erdoğan AtabekErdoğan Bektaş Hasan Süel

Soma’da Önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Soma’da Önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kuruldu! Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi projesi kapsamında Soma'da Önce Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. 28 Kasım 2015 tarihinde ilk genel kurulu gerçekleşen kooperatifin yönetim kurulu belirlendi. Proje paydaşlarımız Türkiye Vodafone Vakfı, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'ne, projede emeği geçen tüm KAGİDER üyelerine gönülden teşekkür ederiz.

Basın Yansımaları

Kursiyerlerin Ürünleri

Teşekkürler