EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Advertisements

EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
EBA( Eğitim Bilişim Ağı) Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal.
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU 2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri,
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
DESTEK EĞİTİM ODASI.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Program Tasarım Modelleri
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016.
 Türkiye’de Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile okul ortamlarının teknoloji ile bütünleşmesini sağlayacak olan.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
EBA v1 (2012 – 2015) ARTILARI Herkese açık güvenilir içerikler Bireysel ve sınıf öğrenmesine katkı Paylaşım yapma imkanı İçerikler tek adreste Dünya’nın.
ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
Hazırlayan: Atabey doğan
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
GÖLCÜK İMAM HATİP ORTAOKULU
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EBA DERS İLE HERŞEY MÜMKÜN… E-DERGİ E-dergi ile çeşitli yayınların dergileri ve okulların dergileri…
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
EBA GÖRSEL Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
UZEM KULLANIM KILAVUZU
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Etik.
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
TEŞHİSLE İLİŞKİLİ GRUPLAR (TİG) TÜRKİYE UYGULAMASI
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
Sunum transkripti:

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) www.eba.gov.tr

EBA’YA GİRİŞ Öğretmeninizden aldığınız şifre ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. T.C KİMLİK NO ŞİFRE

YENİ EBA Yeni EBA üç modül üzerine inşa edilmiştir. 1. EBA Ders 2. Paylaşım 3. Portaller

1. EBA DERS EBA Ders ile öğrencilerimiz, mevcut öğretim programlarının içeriklerine kolaylıkla erişilebilecek, konu anlatımları, sınavlar, çalışmalarım, kitaplarım v.b işlemleri dijital olarak görebileceklerdir.

1. EBA DERS KULLANIMI EBA Ders ‘e girdikten sonra ORTAOKUL yazan yere giriyorsunuz.Burada konu anlatımı,test,oyun gibi kısımlara ulaşabilirsiniz.

EBA DERS İÇERİK BAŞLIKLARI

EBA İLE HER YERDE ÖDEV VE KONU TARAMA TESTLERİ

EBA DERS İÇERİKLERİ

EBA DERS - KONU ÖZETLERİ

EBA DERS EBA Ders ile öğrencilerimiz, mevcut öğretim programlarının içeriklerine kolaylıkla erişilebilecek, konu anlatımları, sınavlar, çalışmalarım, kitaplarım v.b işlemleri dijital olarak görebileceklerdir.

2. EBA PAYLAŞIM Öğretmen ve öğrencilerimizin içeriklerini, videolarını, görsellerini, seslerini, dergilerini, e-kitaplarını paylaşabilecekleri ortamdır.

3. EBA PORTALLER Kamu, üniversite ve özel sektöre ait içerik portallerinin yer aldığı ortamdır. İçerik geliştirme firmalarınca hazırlanan hemen hemen bütün firmaların kaynaklarına ücretsiz erişim sağlanarak zengin ve farklı e-içeriklerin kullanılabileceği ortamdır.

EBA BİLEŞENLERİ Yenilenen EBA ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizin her an erişebileceği içerik havuzu oluşturulmuştur. EBA alt alanlarında : EBA DERS E-DERGİ E-KİTAP VİDEO SES GÖRSEL E-DOKÜMAN YARIŞMA İÇERİK ÜRETİMİ EBA DOSYA E-KURS Başlıklarından oluşmakta olup, her bir alt alanda zengin içerikler mevcuttur. Arama

E - DERGİ

E - KİTAP

VİDEO EBA’nın video modülü eğitsel amaçlı videoları tek adreste bulabilmeniz için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen video programlarının yer aldığı bu modülde kimya dersinden matematik dersine, dil ve anlatım dersinden İlköğretim Hayat Bilgisi’ne kadar geniş bir yelpazede derslerinizde kullanabileceğiniz videoları bulabilirsiniz.

SES

GÖRSEL Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen fotoğraflar derslerinizdeki görsel malzemeyi zenginleştirmek için artık EBA görsel modülünde. Zaman içerisinde öğretmenlerimizin de katılımıyla eğitimin görsel tarihine dönüşmesi planlanan bu modülde sizler için hazırlanan harita, grafik, animasyon ve simülasyonlar da yer alacak.

E- DOKÜMAN

YARIŞMA

EBA DOSYA EBA dosya ile öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla kolayca dosya paylaşabilir ve güvenli bir ortamda dosyalarınızı depolayabilirsiniz. Öğrencilerimizin kullanması için 1 GB’lık kotası bulunmaktadır.

E - KURS E-Kurs, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin üniversite sınav çalışmalarına destek olmak amacıyla okullardaki Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme kurslarıdır.