Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Atabey doğan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Atabey doğan"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Atabey doğan 1131602049
E-DEVLET Hazırlayan: Atabey doğan

2 E-DEVLET NEDİR?  E-devlet,vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.

3 E-DEVLET KAPISI NEDİR? E-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

4 E-devleti oluşturan temel unsurlar
E-şirket E-kurum E-vatandaş Her biri kendi içerisinde “e” olgusunu gerçekleştirmeye uğraşacak ve birbirinden etkilenerek güçlenip gelişecek ve giderek e-devlet oluşacaktır.

5 Niçin e-Devlet ? Küreselleşmenin hızla ilerlediği ve ekonomik anlamda sınırların ortadan kalktığı bir dünyada, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, Türkiye ile diğer gelişmiş ülkeler arasındaki açığı artırmaktadır. Türkiye’nin bu açığı kapatabilmesi ve Bilgi Toplumuna ulaşabilmesi için devletin, gelişmiş teknolojiyi kullanması ve yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekmektedir. Bu yapılanma modeli, e- Devlet olarak belirtilmektedir.

6 e-Devlet ile başlıca amaçlananlar
 Devletin Şeffaflaşması, Devletin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması, Her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması, Kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılmasıdır.

7 Sağladığı Yararlar Zamandan kazanç sağlanacaktır,
Maliyetler düşecek ve verimlilik artacaktır, Memnuniyet artacaktır, Ekonomik gelişim desteklenecektir, Hayat kalitesi artacaktır, Bireysel katılım artacaktır, Kağıt bağımlılığı ve kullanımı azalacaktır,

8 Hem kamu hem de vatandaş için karar almada kolaylık ve hız sağlanacaktır.
Vatandaşın talebi ön plana çıkacaktır. Vatandaş ile devlet arasındaki ilişki gelişecek, güven ortamı oluşarak kuvvetlenecektir.

9 Hangi Hizmetlere Ulaşabilirim?
1)Üniversite Kaydı 2)IMEI(International Mobile Equipment Identity) Kaydı 3)Askerlik Durum Belgesi Sorgulama 4)Emeklilik Bilgileri 5)Araç Sorgulama 6)Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama )MEB Sınav Yeri Sorgulama )4B Borç Durumu

10 Kişisel bilgi ve işlemlerinize ulaşmak için T
Kişisel bilgi ve işlemlerinize ulaşmak için T.C kimlik numaranız sayesinde PTT den aldığınız şifre ile anında giriş yapabilirsiniz.

11 Kaynakça http://www.digitaldevlet.org/edevletnedir.html
Sorulanlar nedir.html


"Hazırlayan: Atabey doğan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları