Dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Çin ile Hindistan arasına sıkışmış 29 milyon nüfuslu son derece ilginç bir ülke. Tüm kuzey sınırı boyunca uzanan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
CP HASTALARINDA SOSYAL HİZMETLER. CP hastalıklı bireyin temel özbakım, sosyal ve mesleki becerileri kullanabilecekleri yeterlilik düzeyine ulaşabilmeleri.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
OKULA UYUM OKUL FOBİSİ. Okul Fobisi Değil, Anneden Ayrılma Korkusudur.
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Mısır danatında resim ve heykel
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
EQUIZSHOW.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Çin ile ilgili resimler Çin ile ilgili yazılar Çin ile ilgili karikatürler.
TETANOS NEDİR. TETANOS, SOLUNUM PROBLEMLERINE VE KAS SPAZMLARıNA YOL AÇAN CIDDI BIR BAKTERIYEL HASTALıKTıR. ÜLKEMIZDE KAZıKLı HUMMA OLARAK DA BILINIR.
DİN FELSEFESİNİN KONUSU  Felsefenin ilgilendiği alanlardan birisi de dindir. Çünkü din olgusu insanlık tarihi boyunca önemli olmuştur. Basitçe din felsefesi,
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KİŞİSEL HİJYEN.
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Kaldırımlar Yayalarındır
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
Photoshop ile Arka plan Silinmesi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Zaman ve Gölgesi Prof. Dr. Şafak URAL
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
KUDÜS.
Kırınım, Girişim ve Müzik
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bilinçli Tercih Seminerine
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
50-, 60- veya 70-li yıllarda mı büyüdün .. ¿
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Çin ile Hindistan arasına sıkışmış 29 milyon nüfuslu son derece ilginç bir ülke. Tüm kuzey sınırı boyunca uzanan Himalaya dağları aşılmaz doğal bir sınır oluştururken, güney sınırını kaplayan Terrai Bölgesi Tropik Ormanları da bir başka doğal sınırı oluşturur. Dünyada bayrağı dikdörtgen olmayıp 5 kenarlı ve 5 köşeli olan nadir ülkelerden birisidir.. Saat farkı da ilginç olan bu ülkede, Greenwich’e göre +/- 1 er saat olan farklar, Nepal’de küsüratlıdır.Örneğin Londra ile saat farkı 5 saat 45 dakikadır. Yönetim şekli Cumhuriyet olan Nepal, kişi başına 644 USD Milli Gelir ile dünyanın en fakir 20 ülkesi arasında yer alıyor.

Kathmandu Havalimanında sizi karşılayan ve her an Elinizden cep telefonunuzu kapmaya hazır olan maymunlar.,

Daracık yollarda, soldan giden korkunç bir trafik,

Burası Kathmandu’nun en büyük caddesi Durbar Marg,

Caddelerde örümcek ağı gibi sallanan elektrik kabloları ve o kabloların kopmasından dolayı her gün 7-8 saate ulaşan elektrik kesintileri,

1000 yaşına yaklaşmasına rağmen; hala çürümemiş ve Yıkılmadan ayakta kalabilmiş Tahta Tapınaklar,

SEFALET İLE SAFAHATIN BİR ARADA SIKÇA GÖRÜLDÜĞÜ BİR ÜLKE…

İlginç taşıma yöntemleri; İnsan olsun, hayvan olsun dışarıda taşıma merakı var…..

Ve…. Bu keşmekeş içinde şaşkına dönmüş iki Avrupalı….

% 60’ı Budist ve % 40’ı Hindu dininden oluşan bir toplumda Yan yana olan tapınaklarda barış içinde yaşayan insanlar, Kathesimbhu Stupa’da BUDA

% 60’ı Budist ve % 40’ı Hindu dininden oluşan bir toplumda Yan yana olan tapınaklarda barış içinde yaşayan insanlar, Bhaktapur’da VİŞNU

BUDA Tapınağının etrafında Tavaf;

Ve….Namaz, Meditasyon karışımı bir ibadet tarzı….

Geceleri tapınaklarda yakılarak, külleri yandaki nehre Atılan ölüler ve havaya sinen yanmış insan eti kokusu, Ölü yakma töreni…. Pashupati Temple

Ölü yakma töreninden önce Tapınakta kalanlar için toplanan yiyecekler… Toplanan yiyeceğin çok olması, ölenin ailesinin varlıklı Olduğunu gösteriyor.

Ve şimdi Nepal’in ve Nepalli Hinduların en ilginç inanışına gelelim.. Y A Ş A Y A N T A N R I Ç A – K U M A R İ KUMARİ’ ye Cumhurbaşkanı dahil herkes inanıyor ve tapıyor. Katmandu Vadisinin Tanrıçası KALEJU ölmeden önce Newari kökenli ailelerden birisinin 4 yaşını geçmemiş kız çocuğunun bedeninde yeniden doğacağını, söyler ve ölür. Bu kız çocuğunun 32 fiziksel özelliğini tarif eder ve en önemli özelliğinin de korkusuz olması gerektiğini belirtir. Korkusuz olma özelliğini saptamak için de bu kız çocuğu loş bir odada başları gövdelerinden ayrılmış 108 adet bufallo arasında bırakılır. Hiç ağlamadan geceyi tamamlayan Kız Çocuğu KUMARi’dir.

KUMARİ olarak saptanan kız çocuğu ailesinden alınır ve Tapınağa getirilir. Artık ergenlik çağına gelinceye kadar Tapınakta rahiplerle kalacak ve yılda sadece 13 kez tahtırevan üzerinde dışarı çıkıp halkı kutsayacak ve Nepalliler ona dokunmaya çalışacaklardır. Ayaklarını yere basması ve fotoğrafının çekilmesi kesinlikle yasaktır. Ergenliğe girdikten sonra yeni bir KUMARİ seçilecek ve bu Kız çocuğu ailesinin yanındaki normal yaşamına dönecektir. Çünkü ergenliğe girdikten sonra TALEJU’nun bedenini terk ettiğine inanılıyor. Kumari’nin resminin çekilmesi mümkün olmadığından şimdi gelen resimlerini BHAKTAPUR Kitabından aldım ve sizlere sunuyorum. İşte şu andaki KUMARİ DEVİ ‘nin Resimleri ……

Burası da Kumari’nin kaldığı tapınak… Ve Tapınağın dışarıdan görünüşü…

Arka Fon : Himalaya sıradağlarında ANAPURNA tepesinin Uçaktan görünüşü. Fotoğraflar: Tuğrul Okuş

S O N