Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısından haberiniz var mı? Şu anda mecliste bekleyen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı (7
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü.
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
Sağlığın finansmanında yeni bir aşama:
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
türk tabipleri birliği
SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİMİZ
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ -VE TASARI İLE NELER DEĞİŞİYOR- Doç.Dr. Nurşen Caniklioğlu.
SOSYAL GÜVENLİK. Sosyal Güvenlik Sistemine Bütçeden Yapılan Transferler ve Sosyal Güvenlik Açığı (Cari Fiyatlarla, Milyar TL)
NİSAN 2013Sağlık Satış Departmanı1 SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI
TORBA YASA VE BİRLEŞİK MÜCADELE Yard. Doç. Dr. Atilla ÖZSEVER.
 “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar.”  CHP iktidarında; Aile sigortası.
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
NÜFUS VE İŞGÜCÜ PİYASALARI
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
Sosyal Güvenlik Hukuku
Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına Giriş
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR ve GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
1 SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİMİZDE KADIN SİGORTALILARA YÖNELİK ÖNEMLİ DÜZENLEMELER Aysel DEMİRELLİ Berna Gökçen AYAN.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
5510 SAYILI KANUN İLE 5763 SAYILI KANUNUN PRİME İLİŞKİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER Doç. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Memurların Emeklilik Sistemi. EMEKLİLİK Emeklilik, belli bir yaşa gelmiş ve belli bir hizmet süresini tamamlamış memurların, memurluk statüsünden çıkıp,
SOSYAL GÜVENLİK VE SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI HAZIRLAYICI EĞİTİMİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİ
1/28 Sunum Planı  Kurumumuz Meslek Mensupları İlişkisi  Sosyal Güvenlik Mevzuatına İlişkin Beklentilerimiz  Kayıtdışılığı Önlemeye İlişkin Beklentilerimiz.
Sigorta Koluİşveren Payı (%) Çalışan Payı (%)Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Kısa Vadeli Sigorta Kolları 2-2 Genel Sağlık Sigortası 7,5512,5.
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Dr. Hicran ATATANIR Sosyal Güvenlik Uzmanı.
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
MESLEKİ EĞİTİM, İSTİHDAM, İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI
Türkiye’nin Geleceğine Sen de En Az 1 İstihdam Sağla
TEŞVİKLER 4447 – EK 10. MADDE ( 6111 TEŞVİĞİ )
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürüğü 22/2/2017 İŞKUR «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ.
Genel * Özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda değişiklik.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Japonya Sağlık Sistemi
HASTALIK VE ANALIK sigortaLARı
TÜRKİYE’DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI
SGK TEŞVİK.
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
ALMANYA’DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ
Bireysel Emeklilik Sistemi
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
Sunum transkripti:

Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısından haberiniz var mı? Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısından haberiniz var mı?

Bu tasarı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz. Bileniniz var mı? Bu tasarı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz. Bileniniz var mı?

- Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. - Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu gün prime çıkacak. - Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek.

-Yıpranma hakkı gasp edilecek - Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. - Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de "katılım payı" adı altında para ödenecek.

- "Katılım payı" gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. - Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak. - Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de "katılım payı" ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de "ilâve ücret" adı altında para ödemek gerekecek.

- Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter" mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek. - Hastalanan sigortalılara verilen iş göremezlik ödeneği % 16 azalacak.

- Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. - Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek. - Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak. - Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. - Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek. - Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.

Şu anda sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan’da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Şu anda sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan’da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor.

Yurttaşlarımız bu yasanın getirecekleri konusunda yeterli bilgiye sahip değiller ve yapılmak istenilenin de pek farkında değiller. Kuşatılmış medyamız ise bu tür haberleri gündeme taşımamaktadır.

Tüm bunlara karşın; Biz bu yasayı engelleyebiliriz. Biz karşı koyarsak bu yasayı geçiremezler! Tüm bunlara karşın; Biz bu yasayı engelleyebiliriz. Biz karşı koyarsak bu yasayı geçiremezler!