VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Advertisements

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
KONTENJANLAR Toplam Atama Sayısı Sınırları Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirlenir.
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI 1 V ergi D enetim Kurulu Başkanlığı.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
2016- KPSS Ortaöğretim(Lise) Sınavı
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
Mali Müşavirlik Mesleği ve Sınavları
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI ALAN SEÇİMİ Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır. Seçeceği alandaki başarısı.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
ANAYASAL BİR KURUM OLARAK SAYIŞTAY VE SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ MESLEĞİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
IP Licensing – Concept, Do’s and Don’ts
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
GENEL MUHASEBE.
İZAHA DAVET VUK MADDE 370.
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
GİRİŞ Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), devlet kurumlarına memur almak için 1999 yılından beri uygulanan bir sınavdır.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
2017 ÖSYS YGS-LYS DEĞİŞİKLİKLERİ.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Görev ve Sorumluluklar
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
VERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
H. A.AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Psk. Dan . Erkan EVEGÜ
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL

GENEL ŞARTLAR Sınava Giriş Şartları  Sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak  657 sayılı DMK‘nın 48. maddesindeki nitelikleri haiz olmak  Sınava katılmamış veya en fazla 2 kez katılmış olmak  KPSS puan türü veya türlerinden asgari puan şartını taşımak  Sınavı duyurusu şartları ve süresine uygun başvuru yapmak

GENEL ŞARTLAR Sınava Giriş Şartları [.: En az dört yıllık lisans eğitimi veren aşağıda belirtilen fakültelerden veya programlardan mezun olmak :. ]  Mühendislik Programları  Hukuk Fakülteleri  Siyasal Bilgiler Fakülteleri  İktisat Fakülteleri  İşletme Fakülteleri  İ.İ.B. Fakülteleri Bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

YAZILI SINAV ALANLARI HUKUK MÜHENDİSLİK SİYASAL BİLGİLER İKTİSAT İŞLETME İ.İ.B.F.

SINAV SÜRECİ KPSS = 80 Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan KPSS’nin herhangi bir puan türünden asgari 80 puan almış olmalıdır..: 2013 yılı için : ve 2013 KPSS puanları geçerli olacaktır. Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla mezun olabilecek durumdaki adaylar da yazılı sınava katılabilecektir.

YAZILI ALAN SINAV SÜRECİ Sınav başvuruları Ağustos Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. 28 Eylül 2013 Ankara Yazılı sınav 28 Eylül 2013 tarihinde ÖSYM tarafından Ankara’da yapılacaktır.

Siyasal Bilgiler – İ.İ.B.F. Hukuk Grubu  Anayasa Hukuku  Medeni Hukuk ( Aile ve Miras Hariç )  Borçlar Hukuku  Ticaret Hukuku ( Deniz Ticareti ve Sigorta Hariç )  İdare Hukukunun Genel Esasları  İdari Yargı Hukuku  Ceza Hukuku  Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları İktisat Grubu  Mikro ve Makro İktisat  İktisadi Düşünceler Tarihi  Para Teorisi ve Politikası  Türkiye Ekonomisi  Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar Muhasebe Grubu  Genel Muhasebe  Şirketler Muhasebesi  Maliyet Muhasebesi  Mali Tablolar Analizi Maliye Grubu  Maliye Teorisi ve Maliye Politikası  Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi  Kamu Maliyesi

Siyasal Bilgiler – İ.İ.B.F. en yüksekten en düşüğe %55iki katı kadar aday Yazılı sınav puanları, 100 tam puan üzerinden her bir alan için ayrı ayrı hesaplanıp, en yüksekten en düşüğe göre sıralandıktan sonra, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının %55'inin, iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır

SÖZLÜ SINAV SÜRECİ Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü Liyakati, temsil kabiliyeti, bilgi düzeyi, davranış ve tepkilerinin mesleğe veya göreve uygunluğu Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı Genel yetenek ve genel kültürü Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı

SINAVI KAZANANLAR % 20 Özel Eğitime En başarılı % 20 Özel Eğitime, kalan % 80 ise Temel Eğitime tabi tutulur. % 25 Özel Eğitim sonucunda yapılacak sınavda en başarılı % 25 B, C ve Ç Grup Başkanlıklarında, diğerleri ise A Grup Başkanlıklarında görevlendirilir.

VERGİ MÜFETTİŞLİĞİNE ATANMA 3 yıllık Yeterlik Sınavı Vergi Müfettişliğine Vergi Müfettiş Yardımcıları 3 yıllık yardımcılık döneminin ardından yapılacak Yeterlik Sınavında başarılı oldukları takdirde Müşterek Kararname ile Vergi Müfettişliğine atanırlar. 3 YILLIK SÜRE