TÜRK POP MÜZİĞİ VE TARİHİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Advertisements

EMEL SAYIN Adı: Nuray Soyadı: AKMAN Numarası: 1178 Sınıfı: 7-G
Sesli izleyiniz. Slayt geçişleri için tıklamayınız.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
İSİM (AD) TAMLAMALARI En az iki isimden oluşan, Bir nesnenin parçası olan, Aralarında anlam bağlantısı kurularak oluşturulan, Bir nesnenin başka bir.
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
Türk Halk Müziği.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
YURDUMUZUN TANINMIŞ MÜZİKÇİLERİ
Hayatın Anlamı üzerine
HİPHOP KÜLTÜRÜ.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
AYTEN Ümit Yaşar OĞUZCAN ŞİİRLER MİLYON KERE AYTEN AYTEN’İN SONU ÇIKIŞ
Öğretmenler Günü.
OSMANLIDA DEVLETİNDE BİLİM VE BİLİM ADAMLARI
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
İZCİLİK.
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
Sekiz Müzik Organizasyon
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
Kaybetsem de Vazgeçmem
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Jazz Müzik bilgileri.
BAYRAK TÜRKÇE.
Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği Kapanış 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
2 ZİYA IŞIK 3 4 eşyalara poşetleri AliMerve ZiyaVeli’ye Orhan Şu testi o testte Annemin 4 öğrenci.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
ONUR ÜNLÜ.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”
ANADOLU ROCK MÜZİK.
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI (d. 1904, Uşak - ö. 23 Şubat 1946, İstanbul)
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
TÜRK BEŞLERİ.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
POP ŞARKıLAR Tarkan tevetoğlu. Tarkan tevetoğlu hayatı Tarkan Tevetoğlu altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak 17 Ekim 1972'de Almanya'nın Frankfurt.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN MÜZİK TÜRLERİ
1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
HALİDE EDİP ADIVAR.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Sunum transkripti:

TÜRK POP MÜZİĞİ VE TARİHİ

*Türk pop müziğinin yolculuğu tango ve kantolarla başlar *halkın içinden doğan kantolar osmanlının yıkılıs dönemine Girmesiyle yerini tangolara bırakır

1920’li yıllarda caz girer türkiyeye Sevinç tevs ve ayten alpman gibi sanatçılar yorumlarıyla sivrilir kayıt kayıt

1950lerde türkiyede caz’ın dısındaki batı Müziği türleri de tanınmaya basladı. Bu gelişim yıllarında ilk populer yıldız ortaya cıkar. Sahneye cıktıgında yerı göğü inleten bu yıldız CELAL İNCE dir

1955’de istanbul deniz harp okulu öğrencilerince Bir rock’ roll orkestrası kurulur. Böylelikle türkiyede ilk defa bir müzik türü batı İle aynı anda icra edilip dinlenilmeye başlar.

İşte pop müziğinin ilk kült müzisyeni sayılabilecek EROL BÜYÜKBURÇ bu tarihlerde ortaya çıkar 1981’de bir taş plakla Dinleyicilere ulaştırdığı LİTTLE LUCY Büyük basarı kazanır kayıt

Türkçe söylenmiş ilk pop şarkısı; FECRİ EBCİOĞLU’na aittir. Bak bir varmıs bir yokmus eski günlerde Tatlı bir kız yaşarmış boğaziçinde… Sarkının orjinali BOB AZZAM’a aittir. Bu sarkı daha sonraları ARANJMAN adını alacak bu türün İlk hitidir. kayıt

AJDA PEKKAN Fecri Ebcioğlu ile birlikte doğan yıldız; *İlk 45’liğini Fecri ebcioğlu ile yaptı. *daha sonra da ona süperstarlık kapısını Aralayan FİKRET ŞENSES ile çalışmaya başladı. *o artık türk pop’unun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından olmaya adaydı. *en kötü dönemlerde bile kasetleri yok satacak sanatcılardan biriydi.

Fecri Ebcioğlu’ndan sonra SEZEN CUMHUR ÖNAL çıkar piyasaya ve birçok şarkıya aynı anda Söz yazmaya başlar. Ve bunun akabinde BALKAN FESTİVALİ’ne Katılmak gelir gündeme… Ve milli sanatçılarımız ilan edilen Erol Büyükburç ve Ayla Dikmen Aranje edilen türkülerimizle balkan festivalinde bizi temsil eder

1965 HÜRRİYET ALTIN MİKROFON ARMAĞANI YARIŞMASI Silüetler- kaşık havası Mavi ışıklar- çayır çimen geze geze Yabancılar- Ağıt Selçuk alagöz- bahcelere geldi bahar İle yarışırlar… Bu yarısmada Erol Büyükburç “kızılcıklar oldu mu” yu yapar Ve böylelikle ilk bestelerimiz su yüzüne cıkar… Ardından Erol Büyükburc “kırık kalp” adlı sarkıyı yapar ve Bunun gördüğü ilgi sonucunda türk pop müziğinde BESTE sayfası açılır…

EUROVİSİON 1975 yılında türk pop’una yeni bir sayfa açılır TRT öncülüğünde EUROVİSİON yarısmasına katılmak Gündeme gelir… Bu yarısma türk pop’una cok önemlı katkılarda bulunur. Kazanma hırsı herkesi öyle tetikler ki bundan karlı cıkan türk pop’u Olur. Bircok beste ve projeye imza atılır… İlk elemeleri SEMİHA YANKI kazanır. Üst üste yasanan hüsranlar sonucu önerilen AJDA PEKKAN ‘PETROL’ İle katılır. Ama bunda da bir basarı elde edilemez. kayıt petrol

70’LER *arabesk’in etkisinden hiçbir zaman kurtulamamıs olan türk Pop’u SELAMİ ŞAHİN ekolü denilebilecek bir dalgaya kapılır. *70’lerin sonlarına doğru ortalığı kaplayan kaset furyası Plakcılığı vurur…

80’LER O yıllarda ZERRİN ÖZER girer pop sahnesine ORHAN GENCEBAY’ ın şarkısı; GÖNÜL ile öyle bir çıkıs yapar ki bir zamanların ünlü şarkılarının Yeni disko versiyonlarının yapılmasına ve bunun bir furya olup İlerlemesine öncü olur… GÖNÜL

ZERRİN ÖZER’ den sonra türk pop’u arabesk’e Bir kez daha teslim olur… Öyle ki; SEZEN AKSU, NÜKHET DURU, AJDA PEKKAN NİLÜFER gibi starların bile şarkılarında arabesk esintileri Sezinlenir. Ve bu 90 lara kadar böyle devam eder…

90’LAR VE GÜNÜMÜZ POP’U… 90’ların basında günümüzde hala sürüp durmakta olan dalga Boy göstermeye baslar. ASKIN NUR YENGİ’ nin “sevgiliye”si ve YONCA EVCİMİK’in “abone” si cok tutar, cok satar

POP MÜZİĞE DAMGASINI VURMUŞ GRUPLAR BEYAZ KELEBEKLER GRUBU 1963 YILINDA, RIFAT EKE, ALTAN EKE BÜLENT ORTAÇ,BEHZAT KUTLUBAG,ENDER ATACAN TARAFINDAN KURULDU 1975 YILINDA “SEN GİDİNCE” İLE HOLLANDA LİSTELERİNDE BİR NUMARAYA OTURDULAR. 1980 YILINDA DAĞILDILAR KAYIT AHMET KURTARAN, SELAMİ İBRAHİMGİL VE DOĞAN CANKU TARAFIN- DAN 1969 YILINDA KURULDU. 78 DE SEUL 81 DE EUROVİSİON YARIŞ- MALARINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİLER 1967 DE KURULDU “AGRI DAGI EFSANESİ” ADLI SARKILARI HERKESCE BİLİNİR “ANADOLU POP” DÖNEMİNİN DE ÖNCÜSÜ OLAN BİR GRUPTUR.

KAYIT HÜREL KARDEŞLER TARAFINDAN 1970 DE KURULDU. ÜÇ HÜREL’İN ÖNEMİ TÜRKİYEDE İLK GRUP MÜZİĞİ YAPANLAR OLMALARIDIR. TAM OLARAK 1971 YILINDA TOPLANAN GRUP 1985 VE 88 YILLARINDA TÜRKİYEYİ EUROVİSİON’DA TEMSİL ETTİ EUROVİSİONDA BİZİ TEMSİL EDEN GRUPLARIMIZDANDIR. KAYIT