Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”"— Sunum transkripti:

1 BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”
(BALIKESİR 1970 Lİ YILLAR) CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI” MARIŞ MANÇO “ KOL DÜĞMELERİ ” SEZEN AKSU “ KAYBOLAN YILLAR “ LÜTFEN SESİ AÇIP SONUNA KADAR DİNLEYİNİZ

2 Balıkesir’de beyaz bir kamyonet üzerinde hoparlörden çıkan ses şehre yayılıyordu: “SAYIN BALIKESİRLİLER CUMARTESİ GÜNÜ ŞAN SİNEMASINDA BÜYÜK KONSER; BARIŞ MANÇO, CEM KARACA VE KÜÇÜK SERÇEMİZ SEZEN AKSU’NUN KONSERİ VARDIR. LÜTFEN SİZİ DE KONSERE BEKLİYORUZ.” Konser çağrısını duyar duymaz, elimi cebime attım ve büyük bir hayal kırıklığıyla konsere gidecek durumda olmadığımı fark ettim. Üzgün bir şekilde yürürken Orman Müdürü Necati Sezgin Bey “Oğlum bu ne hal. On dört yaşında çakı gibi delikanlısın. Neden üzgünsün” dedi. “Konsere gidecek paramın olmadığını ve yaz tatilinde kazandığım bütün paramı da lisedeki okul giderlerime ayırmak zorunda olduğumu belirttim. Karşıdaki kamyonu göstererek, lojmana gelen bir kamyon kömürü yerine taşıyabilirsem konsere gidebilecek parayı da kazanabileceğimi söyledi. Kamyon dev gibiydi. Bir kürek iki teneke bana bakıyordu. Kalbimde derin ilk aşk yarası belki bu konserde kapanabilirdi. Kamyon birden gözümde küçüldü. Ve bütün gece boyunca dev gibi bir kamyon kömürü, gözlerimde konserin hayali ve kulaklarımda Sezen Aksu’nun şarkılarıyla beraber taşıdım. Bitirdiğimde kömür taşımaktan parça parça olmuş ellerimden kan damlarken, kalbim sevinçten deli gibiydi. Konsere gidebilecektim.

3 CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”
Konser günü geldi çattı. Giyecek doğru düzgün şık bir elbisem de yoktu. Sahnenin en ön sırasındaydım. Cem Karaca çıktı sahneye. Orkestrayla birlikte benim şarkımı, “Tamirci Çırağı’nı” okudu. O söyledi ben üzüldüm. Kalbimde derin aşk yarası kanamaya başladı. Kederle dolmuştum. Cem Karaca’nın muhteşem şarkılarını bütün salonla birlikte tek ağızdan var gücümüzle söyledik. Sanırım herkes kendinden bir parça bulmuştu şarkılarda.

4 BARIŞ MANÇO “ KOL DÜĞMELERİ ”
Arkasından Barış Manço, rengarenk sislerin ve esrarengiz ışıkların arasından, sultanlara yaraşır kaftanı ve parmaklarında “manalı” yüzükleriyle beraber sahneye güneş gibi doğduğu anda, salonda çılgınca alkış sesi koptu. Görüntünün heyecanıyla alkışlar dakikalarca dinmedi. Hep beraber, kah ağlayarak, kah coşarak şarkıları birlikte söyledik. “Balıkesirliler arada bir susun da ben de söyleyeyim” diyerek, nazik esprisini de yapmayı unutmadı.

5 SEZEN AKSU “ KAYBOLAN YILLAR “
Ve sahneye Dev Sesli, Minik bir Serçe geldi. Ve bütün ihtişamı ve kalbiyle şakımaya başladı. Sanki bizden biri gibi kalbimizdeki nağmeleri söylüyordu. Gönlümüzün en ücra köşelerine girmiş ve bütün acılarımızı bestelerine söz yapmıştı. En ön sırada olduğum halde Minik Serçe’nin ne söylediğini hatırlamıyorum. O gece konserde Sezen Aksu’nun bütün şarkıları yüreğimde çaldı durdu. Kulaklarım heyecandan duymadı ama kalbimin her şarkı ile beraber ağladığını biliyorum. Ve konser bitti.

6 Hemen kulise, sevdiğim sanatçıların imzasını almak için koştum
Hemen kulise, sevdiğim sanatçıların imzasını almak için koştum. Üç devin imzasını almak istiyordum. Ancak kapıda bana kötü kötü bakan ve aşmam gereken dev gibi bir adam vardı. İçeri girmek istediğimde, dev adamın en son bana doğru yumruğunu salladığını gördüm. Arkasından göğsümde büyük bir acıyla kendimi kaybetmişim. Kendime gelmeye çalışırken gözlerimi yarı kapalı bir şekilde açtığımda, gördüğüme inanamadım. Sol yanımda sol elimi tutan Cem Karaca, diğer eliyle yüzüme kolonya dökerken, bir eliyle de başımı okşuyor ve beni ayıltmaya çalışıyordu. Sağ tarafımda sağ elimi ise Barış Manço tutuyordu ve dökülen kolonyayı eliyle yüzüme sürerken bir yandan da dev adama kızgınlıkla bağırıyordu. Ve karşımda bana yapılan insanlık dışı davranışın üzüntüsünden ağlamaklı gözleriyle Minik Serçe Sezen Aksu bir bardak suyu içirmeye çalışıyordu.

7 ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI
Üç dev sanatçının imzasını taşıyan hatıralık bir parça kağıda sahip olamadım ama onlarla paylaştığım özel bir anım ve kalplerinde sevgiyle karşılık bulduğum bir yerim olmuştu. CAN AKIN Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI


"BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları