TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte İdris BASMAZ
Advertisements

MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
I. SAĞLIKLI BESLENME HAFTASI 4 – 8 HAZİRAN 2009 Daha fazla hareket et Daha bilinçli beslen.
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM- 4 KASIM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
«KIZILAY» METNİ HAZIRLIK VE İŞLENİŞ SUNUSU
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM. KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM.
Vakfımız, Sayın Valimizin Başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı,, İl Defterdarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
YEŞİLAY.
İzlerken çok keyif alacaksınız emin olun…
Sivil toplum kuruluşları
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
HAZIRLAYAN: İSMET TEOMAN SAÇMALI FEVZİ ÖZBEY İLKÖĞRETİM OKULU 1/C
SİVİL SAVUNMA.
DOĞAL AFETLER.
DOĞAL AFETLER DEPREM Hazırlayan:H.Özden Özdemir
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
DOĞAL AFETLER.
Hayatımızı kolaylaştıranlar
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Kızılay.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
KIZILAY KIZILAY; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin.
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
Toplum İçin Çalışanlar
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ
HEP BİRLİKTE
Ege Üniversitesi Rektörlüğü – Topluma Hızmet Projesi Koordinatörlüğü
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
Yerel Yönetim Merkezi Yönetim
OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI.
HEP BİRLİKTE.
SOSYAL BİLGİLER.
Hep Birlikte Ünitesi.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
KARA GÜN DOSTU TÜRK KIZILAYI.
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Sosyal Güvenlik Hukuku 2. Ders
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Kızılay hakkında bilgi 1. Yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım eden,
SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ HTİYAÇLARA HİZMET EDEN KURUMLARI İLİŞKİLENDİRİR. 2-KURUMLARIN.
KURUMLAR & TOPLUMUN TEMEL İ HT İ YAÇLARI 6. Ünite.
SOSYAL SORUMLULUK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAPAN=TUĞÇE TÜREDİ
KIZILAY KİMDİR? Kızılay bir yardım kuruluşudur. Yukarıda gördüğün kırmızı hilal de Kızılay’ın sembolüdür.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Eğitim ve Çalışma Hakkı
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
5.Sınıf sosyal bilgiler 6. ünite=TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÖZLEM ÇETİN ( ) YAĞMUR KIR ( )
AKUT 1994 senesinde Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarının akabinde, dağları iyi.
Sunum transkripti:

TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR ÜNİTE : 6 TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR

RESMÎ KURUMLAR Güvenlik Teşkilatı Okullarımız Sağlık kurumları Hastaneler Dispanserler Sağlık ocakları 4. Belediyeler

1- GÜVENLİK TEŞKİLATI Toplum güvenliğini sağlamak için polis ve jandarma teşkilatı kurulmuştur. Vatandaşların can ve mal güvenliği polis ve jandarma tarafından sağlanır. Güvenlik teşkilatı huzurlu bir toplumun teminatıdır.

2. OKULLARIMIZ 3. SAĞLIK KURUMLARI 4. BELEDİYELER Toplum için çalışan resmi kurumlardır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. 3. SAĞLIK KURUMLARI Görevi topluma sağlık hizmeti sunmaktır. Sağlık bakanlığına bağlıdır. 4. BELEDİYELER Çöpleri toplar Sokakları süpürür Park ve bahçelerin bakımını yapar

YARDIM KURUMLARI Devlet tarafından kurulmuş birtakım yardım kurumları vardır. Bu kurumların görevi yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaktır.

KIZILAY Kızılay; deprem, sel, yangın, heyelan ve bütün afetlerde zarar görenlere yardım eder. Afetlerde zarar gören insanların yiyecek, giyecek, barınma ve sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçlarını karşılar. Yoksul insanlar için aşevleri açar, yiyecek yardımı yapar. Kan merkezleri kurarak, insanlarını kan ihtiyacını karşılar.

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Kimsesiz çocukların barınma, beslenme, giyecek ve okul ihtiyaçlarını karşılar. Kurulan yurtlarda barınan kimsesiz çocukların bütün ihtiyaçları Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından karşılanır. Burada kalan çocukların eğitimlerini tamamlayıp iş sahibi olmalarına yardımcı olur.

TÜRK HAVA KURUMU Havacılığı insanlara sevdirmek ve hava kuvvetlerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Havacılığı sevdirmek için kurslar ve çeşitli faaliyetler düzenler.

YEŞİLAY Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerle mücadele için kurulmuştur. İnsanları bu konularda bilinçlendirmek ve bu alışkanlıklardan kurtarmak için faaliyetler düzenler. Yardım kuruluşları faaliyetlerini hayırseverlerin yardımları ile gerçekleştirip, devam ettirirler.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Gönüllü çalışan insanların bir araya gelerek kurmuş oldukları dernek, oda, vakıf, grup gibi kuruluşlardır. Sivil toplum örgütlerinin amacı insanlara, topluma yardımcı olmak ve toplumu bilinçlendirmektedir.

Bunlardan eğitime hizmet edenler; Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV) Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Türkiye Can Çocuklar Eğitim, Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV) Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği (ERAM) Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Sağlık alanında faaliyet gösterenler; Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Türk Kalp Vakfı (TKV) Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfıdır. Çevre ve kültür ile ilgili kuruluşlar; Tarih Vakfı TEMA Vakfı İnsan Hakları Derneği Mehmetçik Vakfı Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

TEMA VAKFI Hayrettin Karaca tarafından kurulmuştur. Amaçları; Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, Erozyonla mücadele, Ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek.

ANKARA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI 1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukların her türlü ihtiyacını karşılamak için tüm enerjisiyle çalıştı. İlk Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE hizmete açıldı.

AKUT Doğal afetlerde insanların yardımlarına koşar. Yaşadığımız depremlerde pek çok insan kurtarmıştır. Birçok yardım kuruluşu doğal afetlerde zarar gören insanlara yardıma koşmakta barınma, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Sivil toplum örgütleri sadece kendi ülkelerinin insanlarına değil Dünyanın her yerindeki insanlara gerektiğinde yardıma koşmaktadır. Unicef dünya çapında, çalışan çocukların beslenme sağlık ve problemleriyle ilgilenen bu problemleri kamuoyuna taşıyan bir kuruluştur. Sivil toplum kuruluşlarında çalışan insanlar yaptıkları iş karşılığında ücret almayan, gönüllü çalışan hayırsever ve sorumluluk sahibi insanlardır.

Hazırlayan : Adem TIMARTAŞ Yeşilbayır İlköğretim Okulu Mart 2008