SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BASIN TOPLANTISI 15 Nisan Yeni dönemde AMPD AMPD’nin yeni yönetim döneminde amacı, bilimsellik platformu çerçevesinde; Sektörün büyümesini sağlamak,
Advertisements

BAŞKANDAN •BİLKA ‘nın amacı siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, fenni ve teknik konularda, her türlü araştırma metodunu kullanarak veri elde etmek ve.
T.E.B.4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI ADANA ECZACI ODASI 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE HOŞGELDİNİZ “İTS-MEDULA-TEBEOS” 8 MAYIS 2010.
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü
Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın,bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek.
HEP BERABER NE YAPMALIYIZ?
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
18 EYLÜL 2009 FİYAT KARARNAMESİ ve SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ’NDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER ve OLASI SONUÇLARI Ekim 2009.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
1 Özel Sağlık Sektörü ve SGK Sözleşmeleri Sorunlarımız & Taleplerimiz Op.Dr. Zeki Bayraktar.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
İLAÇ VE TIBBİ MALZEME TEMİNİ: Sorunlar ve Çözüm Önerileri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Soma maden faciası: Ölü sayısı 284, kaza protesto edildi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
ANADOLU GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER FEDERASYONU 4 ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 31 Mart 2013 Kayseri Seçimli Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı.
Döner sermayeler, sorunları ve çözüm önerileri
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Grubu Webinar Toplantısı (1) 11 Temmuz 2014.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
İlaçların Fiyatlandırılması ve SUT Ek-4 Listeleri
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
 Ankara’da gerçekleşen 40.Seçimli Olağan Kongreye; oda yönetim kurulu, delegeler, denetleme kurulu ve diğer meslektaşlarımız katıldılar.Osmaniye Eczacı.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
HARCAMA.
28.BÖLGE HATAY ECZACI ODASI ÇALIŞMA RAPORU.
MART 2016 FAAL İ YET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI 1.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
Op.Dr. Hicabi GÖKDERELİ Tümsad Genel Başkanı. Sayılarla tıp merkezleri Faal tıp merkezi : Cerrahi tıp merkezi(%36) : Dahili tıp merkezi(%64)
Bilgilendirme Toplantısı * Hastane hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelir.
MAYIS 2016 FAAL İ YET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI 1.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
TEMMUZ 2016 FAAL İ YET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI 1.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
BAĞIMLI ÇALIŞAN MESLEK MENSUPLARI KOMİSYONU
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
İYİ ECZACILIK UYGULAMALARI KILAVUZU
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
Üniversite Hastanelerinde Global Bütçe ve Etkileri Üniversite Hastaneleri Birliği XIX. Toplantısı Erciyes Üniversitesi, Kayseri 16 Ekim 2017 Prof. Dr.
Dönem sonlandırma ve fatura kesme işlemleri için ise Eczacı odasından alınan şifrenin kullanılması gerekmektedir. Sistemsel sorunlar için ilgili sorunla.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
Ecz.Fahri Yağlı Micro MBA&CRM Uzmanı Ecz. Fahri Yağlı ( Pharma MBA&CRM) ECZANE STOK VE SİPARİŞ YÖNETİMİ.
Sunum transkripti:

SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD

09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamamız sonucunda, sayın çalışma bakanımız SGK protokolüne geçeceğini söyledi. Oda olarak Afad İl Müdürünü ve Afad’dan sorumlu vali yardımcımızı ziyaret ettik.Sıkıntılarımızı birebir anlattık.

AFAD görüşmelerinde amacımız, TEB öncülüğünde aynı cezaevleri gibi protokol imzalanmasıdır.(Haksız, yersiz kesintiler, incelenmeyen reçeteler, alınamayan faturalar) 31 Mart’ da Valiliğe yazı gönderiyoruz ve protokol imzalanmazsa 15 Nisan’dan itibaren mülteci reçetelerini kesinlikle karşılamıyoruz. AFAD eylemi SGK protokol süreci için çok ama çok önemli..

SGK protokol sürecinde taleplerimiz

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SGK ıskontolarının toplam ciro üzerinden değil, SGK cirosu üzerinden yapılması Satış hasılatı baremlerinin arttırılması Iskonto oranlarının düşürülmesi Reçete başına hizmet bedelinin arttırılması Reçete Hizmet Bedelinin KDV Hariç olarak tanımlanması Muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsilatının kaldırılması Depocuya satış fiyatı 200TL ve üzerinde bulunan ilaçlar için eczane iskontolarının kaldırılması

Majistral Tarifede yer alan fiyatların güncellenmesi Enjektör bedellerinin arttırılması Mobil reçetelerde reçete başı hizmet bedeli ödenmesi Tıbbi Cihaz ve Medikal Malzemelerin eczanelerden satışının sağlanması adına Medulada gerekli düzenlemelerin yapılması Mesai saatleri dışında yazılmış nöbetçi eczanelerce karşılanan reçeteler için hizmet bedelinin %50 oranında arttırılması, Soğuk zincire tabi ilaçların hastalara tesliminde her reçete başına, reçete hizmet bedeli %50 oranında arttırılması,

SGK protokol sürecinde yerelde ve genelde çalışmalar yapıldı. Birçoğuna sayın çalışma bakanının da katıldığı toplantılarda 24 eczacı odası ve 70 eczane toplantıya TEB ile beraber katıldı. TEB tarihinde ilk defa taleplerimizle ilgili; TEB başkanı ve genel sekreterimiz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na(EKK) yarım saatlik sunum yaptılar, eczacıların haklı taleplerini detaylı bir şekilde anlattılar.

Protokol sürecinde başta 37 milyonluk iyileştirme talebi (0.75 Krş-1 TL, 0.25 Krş-30 Krş) en son olarak toplamda 168 milyona çıkarıldı arası1.5 TL arası0,75 Krş arası0,50 Krş ve üzeri0,40 Krş Kurum bunun dışında herhangi bir iyileştirme yapamayacağını, sayın bakan da EKK’nu aşamayacağını ifade etti.

SGK cirosu üzerinden iskonto belirlenmesi kabul edilmedi. Eczane iskontolarının düşmesi kabul edilmedi. Ek olarak sadece majistral ilaç fiyat tarifesinin güncellenmesi ve mobil reçetelerde reçete hizmet bedelinin arttırılması kabul edildi. Eczacılar 4 yıldır mali iyileştirme alamadılar. Ekonomi Koordinasyon Kurulu eczacılara tamamen ticari gözle bakıyor.

Aynı kurul ilaç sanayiine 22 Şubat’ da 1.2 Milyar TL iyileştirme yaptı.Kaç tane ilaç sanayii var ama 24 Bin eczane var.Sanayi sadece vergi veriyor, istihdam sağlıyor.Biz 24 Bin eczane hem vergi veriyoruz, Hem istihdam sağlıyoruz hem de kamuya tahsildarlık yapıyoruz.En ücra yerde sağlık hizmeti sunuyoruz. Siyasi bir mücadele yapmıyoruz, halen TEB masadadır, görüşmeler devam ediyor.

30 Mart’da basın açıklaması yapıldı, yine aynı gün akşamı saat 19:00’da sayın bakanla tekrar görüşüldü. 31 Mart’da SGK anlaşmasının feshiyle ilgili B planı olarak yapacağımız çalışmalar belirlendi Nisan eczane afişleri dağıtılacak. Nisan ayı boyunca odalarda eczacı meslektaşlarımızla TEB’in de katıldığı toplantılar yapılacak.

Sağlık muhabirleriyle, köşe yazarlarıyla bir araya gelinecek. Süreçle ilgili kısa filmler yayınlanacak. Eczacı TV eczacılarla röportaj yapacak. 26 Nisan’da gelişmelere göre tekrar Başkanlar Danışma Toplantısı yapılacak. Biz de bugün saat 13:30’ gibi hep beraber basın açıklaması yapacağız.

DÜN YAPILAN GÖRÜŞMEDE BAKANLIĞIN ÖNERİSİ 195 MİLYON TEB’İN ÖNERİSİ 395 MİLYON

DİNLEDİĞİNİZVE TOPLANTIYA KATKI VERDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.. ECZ.MEHMET GÜL OSMANİYE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI