FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU. 1-Fotoğraflı Öğrenci Başvuru Formu(2 Adet-Bölüm Koordinatörünüz veya Bölüm Başkanınız tarafından imzalı) 2-Öğrenim Protokolü(3.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Erasmus Öğrenim Görme Öğrencilerinin Sorumlulukları Dış İlişkiler Ofisi
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
FARABİ PROGRAMI BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
NOT VERME VE MEZUNİYET.
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Erasmus+ Toplantısı.
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Farabi Değişim Programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Ahmet GÖKGÖL

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Farabi Programında 2 Aşama çok önemlidir. 1-Öğrenim Protokolünün, Yükümlülük Sözleşmesinin ve Beyannamenin Doldurulması 2-Öğrencilerin Farabi Programında sırasıyla izleyeceği yol

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ BEYANNAME -Beyanname hazır formatta ve tek sayfadan oluşmaktadır. -Farabi web sitesinde belgeler kısmındadır. -1 adet çıktı alınarak mavi tükenmez kalemle ad-soyad, TC yazılarak imzalanacaktır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ -Öğrenciler kendi adlarına Vakıfbanktan bir hesap açtırmalıdır (Önceden hesabı olanlar hariç). -Açtırdıkları hesaba ait IBAN NUMARASI, ŞUBE KODU ve ŞUBE ADI nı yükümlülük sözleşmesine bilgisayar ortamında yazmalıdır. -Yükümlülük sözleşmesi doldurulduktan sonra 1 adet çıktı alınıp imzalanmalıdır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ ÖĞRENİM PROTOKOLÜ ve ÖĞRENİM PROTOKOLÜ EKLE-SİL BELGESİ

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Ders eşleştirmelerinde; 1-Aynı dersler birbiri ile eşleştirilmeli, 2-Birbirine yakın dersler eşleştirilmeli, 3-Bölüm içerisinde olan bir ders eşleştirmede kullanılmalıdır. NOT: Yukarıdaki her durumda da BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ’nün onayı mutlaka ve zorunlu olarak alınmalıdır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Gidilen Üniversitede alınan kredi toplamı Selçuk Üniversitesindeki kredi toplamına ya eşit yada fazla olmalıdır. Öğrenim protokolü doldurulurken her iki Üniversitede aynı kredi sistemi kullanılacak. Mümkünse AKTS kredi sistemi kullanılsın.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Protokolde ders kredilerinin eşitliği önemli değildir. 1 derse karşılık 2 ders eşleştirilebilir. Zorunlu bir ders seçmeli bir ders ile eşleştirilebilir.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Birebir aynı bir ders farklı yıllarda veriliyorsa birbirine eşleştirilebilir. Selçuk Üniversitesinde güz döneminde olan bir ders gidilen Üniversitede bahar döneminde ise birbirine eşleştirilebilir.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Zorunlu bir durum olursa farklı bir bölümden ders alınabilir. Ders çakışması-aynı saatte olması, özellikle alınacak ders farklı bir bölümde ise… Alttan kalan ders gidilen Üniversitede alınabilir (Özellikle bölüm koordinatörün onayı şart)

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Her protokoldeki kredi toplamı o protokole aittir. Protokolde dersler eşleştirilirken açıkta ders bırakılmamalıdır. Protokolde dersler eşleştirilirken; birebir isimleri, ders kodları ve kredileri yazılmalıdır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Selçuk Üniversitesinden üstten ders alınmaz. Gidilen Üniversitede alttan veya üstten ders alınabilir. Protokol hazırlanırken; gidilen Üniversite derslerinin güz döneminde olan dersler güz protokolüne, bahar dönemindeki dersler bahar protokolüne yazılmalıdır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Protokoller bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. Tek sayfadan oluşmalıdır. Hem güz dönemi hem de bahar dönemi protokolü hazırlanmalıdır. Her dönem için 2 adet Öğrenim Protokolü hazırlanması gerekir. Gerekli durumlarda protokol yıllık hazırlanabilir.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Protokoldeki ders değişiklikleri için (çok büyük bir değişiklik olmayacaksa) ekle-sil protokolü hazırlanmalıdır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Farabi Programı süresince derslerin hangi derslerle eşleştirileceği, kaldırılan ders veya derslerin yerine hangi dersin alınacağı kısacası öğrenim protokolünde yapılacak ders değişiklikleri hususunda mutlaka Selçuk Üniversitesindeki ilgili Bölüm Koordinatörleriniz tarafından uygunluk verilmelidir. Her zaman telefon ve maille Bölüm Koordinatörlerinizle irtibatta olmalısınız.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Öğrenim Protokolü(2 adet güz ve 2 adet bahar), 1adet Yükümlülük Sözleşmesi ve 1 adet Öğrenci Beyannamesi; 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 17:00’ a kadar Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Teslim etmeyen öğrenciler Programdan feragat etmiş sayılacaklardır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ FARABİ GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Her ne olursa olsun tüm öğrenciler Selçuk Üniversitesi Farabi web sitesinde duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Programla ilgili kullanılacak tüm belgeler web sitemizde mevcuttur.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Öğrenciler programla ilgili tüm sıkıntılarını mail ortamından ileteceklerdir. Telefonla kesinlikle bilgi verilmeyecektir. Mail adresi: farabigiden@selcuk.edu.tr Telefon numaraları değişen öğrenciler yeni numaralarını mail aracılığı ile Koordinatörlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Öğrenciler kayıt tarihlerini gidecekleri Üniversitelerden öğreneceklerdir. Kayıt tarihini geçiren öğrenciler programdan feragat etmiş sayılacaklardır. Yurt nakli yaptıracak öğrenciler, koordinatörlüğümüzden kabul belgesi alarak yurt nakillerini yaptırabilirler.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Öğrenciler feragat edecek olurlarsa (yaz dönemi, akademik yılın başında, güz dönemi sonunda) mutlaka Selçuk Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğünü maille bilgilendirmeleri gerekir. Öğrenciler harç paralarını Selçuk Üniversitesine yatırmaları gerekir. Ders kaydı yaptırmayacaklardır.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ İkinci öğretimde olan öğrenciler, % 10 luk dilime girmek için transkriptlerini Selçuk Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğüne göndermeleri gerekmektedir. Tüm sorumluluk öğrenciye aittir. Gidecekleri Üniversiteye kayıt yaptırırken eğitimin ilk haftalarında derslerde değişiklik olup olmayacağını kontrol etmelidir. Her iki Üniversite içinde geçerlidir.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Protokolün değişmesi veya ekle-sil protokolü hazırlanması durumunda tüm belgeler gidilen Üniversite Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Öğrenciler gittikleri Üniversitelerde varsa yaz okulundan faydalanabilirler.

ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ Tüm öğrenciler Nihai Rapor Belgesini (döndükten sonra) 6 -20 Haziran 2017 tarihleri arasında doldurup imzaladıktan sonra taratarak mail atacaklardır. Belgeyi göndermeyen öğrencilerin notları otomasyon sistemine kesinlikle girilmeyecektir.

Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle… Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle…. sabrınız ve dinlediğiniz için teşekkür ederim…