1 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.. 2 3 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ 18 yaşın üstündeki her gönüllü sisteme dahil olabilir. Katılımcı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

BİREYSEL EMEKLİLİK 2013.
5. BİRİKİMLERİM.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
GELİR VERGİSİ BEYANI İ.Halil BAĞDINLI Eski Gelirler Başkontrolörü, YMM
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ.
5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ, GRUP EMEKLİLİK PLANI VE FON İÇERİĞİ.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
BİREYSEL EMEKLİLİK GELİRİNİN SİMULASYONU: Katılımcı açısından risk ve fayda analizi A.Tuncay TEKSÖZ Serdar SAYAN Hazine Müsteşarlıgı Bilkent Üniversitesi.
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
MELEK YATIRIMCI KİMDİR? Kişisel varlıklarını ve/veya tecrübe ve birikimlerini başlangıç veya büyüme aşamasındaki girişimlere aktaran gerçek kişilerdir.
KONTROL EDİLEN YABANCI KURUM KAZANCI (1)
Menkul Sermaye İradı.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİ Ali Haydar ELVEREN
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Vergi Bölümü Yöneticisi
2013 YILINDA UYGULANACAK YENİ YASAL DÜZENLEMELER
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Temel Esaslar ve Güvenlik Unsurları
Hedefiniz Sizce mevcut hayat standartlarınızı sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacağınız emekli maaşı ile devam ettirmeniz mümkün mü?
Şebnem ULUSOY Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Özel Emeklilik Dairesi Şube Müdürü I. GELENEKSEL SİGORTACILIK KONFERANSI 12 Haziran 2002.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
2015 YILINDA UYGULANACAK BRÜT ASGARİ ÜCRET TUTARLARI
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
Bireysel Emeklilik Sistemi Yasal Düzenlemeler
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: İşleyişi ve Gelişmeler
BÖLÜM 4 Gelirlerin Vergilendirilmesinde Esas Alınan Tarife Gelir vergisine tabi olan gelirlerin 2007 yılı için esas alınan gelir miktarları.
GARANTİ EMEKLİLİK BES ÜRÜNLERİ.
TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI PERSONELİ VAKFI BES AKTARIM
ÜCRETLER.
Menkul Sermaye İradı.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
KONTROL EDİLEN YABANCI KURUM KAZANCI
BANKALAR Bankalar para ve kredi alanında önemli fonksiyonları olan mali kuruluşlardır.Bankaların işlevi kredi ticareti yapmaktır.
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE EMEKLİLİĞE HAK KAZANMA ŞARTLARI VE SONUÇLARI ESRA ÇAKMAKTEPE.
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
MAKRO EKONOMİ 2. HAFTA.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANI
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
Arz Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu Varlıklarınıza değer katıyor, fırsatlarınızı kazanca dönüştürüyoruz…
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
Genel * Özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda değişiklik.
ÇALIŞANLARA ZORUNLU BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
XXX HİDROELEKTRİK SANTRALİ (HES) PROJESİ
ASİM-SEN Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Amacı aşan iş seyahati giderleri 2.000,00
Bireysel Emeklilik Sistemi
DOÇ.DR. ERDEM KIRKBEŞOĞLU
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

1 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.

2

3 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ 18 yaşın üstündeki her gönüllü sisteme dahil olabilir. Katılımcı fon ve plan tercihlerini kendisi yapabilir. Emekli olabilir (10 sene (120 ay) + 56 yaş), toplu para yada emekli maaşı alabilir.

4 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ Emeklilik öncesi sistemden ayrılıp birikimlerinizi alabilirsiniz. (süreye ve yaşa bağlı olarak stopaj kesintisi yapılır). Katkı payı ödemeye ara verebilirsiniz, Aynı şirket planları ve fonları arasında geçiş yapabilirsiniz.

PIRLANTA EMEKLİLİK PLANI 5 Bu Plana Kimler Dahil Olabilir? - - Emniyet Mensupları (eşleri ve 18 yaşından büyük çocukları) - - Öğretmenler (eşleri ve 18 yaşından büyük çocukları) - - PTT çalışanları (eşleri ve 18 yaşından büyük çocukları) - - TSK çalışanları (eşleri ve 18 yaşından büyük çocukları) Asgari Katkı Payı Ne Kadar? TL aylık ödeme ile sisteme dahil olunabilir.

PIRLANTA EMEKLİLİK PLANI 6 Plan Dahilinde Yapılan Kesintiler Var mı? - Giriş Aidatı Kesintisi: - Giriş Aidatı Kesintisi: Bu plan kapsamında Giriş Aidatının tamamı 5 yıl süre ertelenmiş tir. 5 yıl yürürlükte kalan sözleşmelerden giriş aidatı alınmaz. - Yönetim Gider Kesintisi: - Yönetim Gider Kesintisi: Bu plan kapsamında yönetim Gider Kesintisi yoktur.

SİSTEMDEN AYRILMA SIRASINDA a) Minimum 10 yıl katkı payı ödeyen ve 56 yaşını dolduranlar: Sistemden emeklilik hakkı kazanarak ve ya vefat ve maluliyet gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlara yapılacak ödemelerin %25’i gelir vergisinden istisnadır. Kalan Kısım %5 oranında stopaj esası ile vergilendirilir. b) Minimum 10 yıl katkı payı ödemekle birlikte henüz 56 yaşını doldurmayanlar: Yapılacak ödemeler % 10 oranında stopaj esası ile vergilendirilir. c) 10 Yıl süre ile katkı payı ödemeden ayrılanlar: Yapılacak Ödemeler % 15 oranında stopaj esası ile vergilendirilir. NOT: Yanı sıra kişinin 5 yıldan önce sistemden çıkması durumunda da bağlı olduğu plan dahilinde varsa ertelenen giriş aidatı da birikimlerinde indirilir. 7

Katkı Payı Ödemeleri: Katılımcı ödediği katkı payının, vergi dilimine göre, %35’ine kadar olan kısmını vergi avantajı olarak alabilecektir. Ödenen Katkı Paylarının Vergi Matrahından İndirilmesi:  Ücretliler Açısından: Ücretli çalışanlar, şahsı adına ve/veya eşi adına bireysel emeklilik sistemine ödediği katkı payı tutarlarını aylık brüt ücretinin %10’unu ve yıllık olarak brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak kaydıyla gelir vergisi matrahından indirebilir.  Serbest Meslek Sahipleri Açısından: Serbest Meslek sahipleri, şahsı adına ve/veya eşi adına bireysel emeklilik sistemine ödediği katkı payı tutarlarını yıllık beyan edilen gelirinin %10’unu ve yıllık olarak brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak kaydıyla gelir vergisi matrahından indirebilir. 8 BES’TE VERGİ AVANTAJI

Yatırımlar: Emeklilik Yatırım Fonlarının gelirleri vergiden muaftır. Örnek: 9 BES’TE VERGİ AVANTAJI Emeklilik Yatırım Fonu Diğer Repo Tutarı100,00 TL Repo Getirisi10,00 TL Gelir Vergisi Kesintisi----10,00 * %15 =1,50 TL Ana Para + Getiri110,00 TL108,50 TL

10 BES’TE VERGİ AVANTAJLI BİRİKİM TABLOLARI 10 Yıllık Yıllık Faiz10,00% Aylık Faiz Karşılığı0,83% 10 yıl (120 ay)120 Brüt Maaş Aylık Maksimum Vergi Avantajı Sağlanacak Tutar Aylık Katkı Payı Aylık Vergi Avantajı (Ort. %25) 10 Yıllık Ödenen Toplam Katkı Payı Vergi Avantajı Sonrası Ödenen Net Toplam Katkı Payı Katkı Payının 10 Yıl Sonraki Değeri

11 BES’TE VERGİ AVANTAJLI BİRİKİM TABLOLARI 20 Yıllık Yıllık Faiz10,00% Aylık Faiz Karşılığı0,83% 20 yıl (240 ay)240 Brüt Maaş Aylık Maksimum Vergi Avantajı Sağlanacak Tutar Aylık Katkı Payı Aylık Vergi Avantajı (Ort. %25) 20 Yıllık Ödenen Toplam Katkı Payı Vergi Avantajı Sonrası Ödenen Net Toplam Katkı Payı Katkı Payının 20 Yıl Sonraki Değeri Not: Benzer birikim tabloları ve detay bilgiye adresinden de ulaşılabilir.

12 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU İRTİBAT BİLGİLERİ; ELİF ŞENER UYSAL HARUN AKCAN ERTUĞRUL KUTAY ÜNAL