Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi.  Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
Advertisements

2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ.
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
ENERJİ KAYNAKLARI.
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ Sevgili Öğrencim Elif ÇETİN
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
SU DEĞİRMENLERİNİN ENERJİ SANTRALİNE DÖNÜŞÜMÜ
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
iPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
2013 SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE LİSELERE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ VE AİLELERİNİ TEBRİK EDİYOR,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ...
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
Mustafa ÇELİK. Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten.
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
SULUOVA FEN (ANADOLU ÖĞRETMEN ) LİSESİ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
YÜZDE YÜZ TÜRK BULUŞU. Bu Ürün Dünyada İlktir. Türk Patent Enstitüsü tarafından yılları arasında başvurulan buluş arasında ilk 10’a girmiştir.
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
Danışman Öğretmen : Figen ÖZYILDIZ Hazırlayan: İbrahim Can KAYMAZ
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
KAYSERİ -MELİKGAZİ BİRLİK MENSUCAT İLKOKULUNDA OKULLAR HAYAT BULSUN PROJESİ.
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
Temiz enerji kaynakları
Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
IŞIK VE SES
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.
Haziran 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi. 3. Uluslar arası toplantıda alınan karar uyarınca 6 ortak okul aynı anda güneş ocağı kullanarak su ısıtma.
CANIM ANNEM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN SENİ ÇOK SEVİYORUM
YAPIM BUSENUR ALİCİ FATMA ALİCİ.   CANIM  
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
ELECTRİC-ELECTRONİC TECHNOLOGY
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
HAREKETE GEÇİREN GENÇ İNSANLAR
TEKNOLOJİ TASARIM ADIM: TUĞÇENUR SOYADIM: GÖYDENİZ SINIF: 8/E NO:973 KONU: RÜZGAR ENERJİSİ ÖĞRETMEN: CANER EVGLÜLÜ HAZIRLAYAN: TUĞÇENUR.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
DENİZDEKİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
Değerler eğitimi komisyon üyeleri sorumluluk değeri ve genel değerler ile ilgili yapılacak çalışmalar ve planlamalar ele alındı.
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
(Gelecek Nesile, Berrak Bir Dünya Bırakalım) Future Generation, Leave a Clear World! Hira Nur ÇETİN.
Konu:YEŞİL PİL. Son zamanların en popüler konuları arasında yer alan yeşil enerji ve yeşil ürünler gün geçtikçe biraz daha hayatımıza girmeye başladı.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
PERİYODİK SİSTEM -ELEMENTLERİN SINIFLANDIRILMASI-ASİTLER VE BAZLAR KİMYASAL TEPKİMELER -TÜRKİYE'DE KİMYA ENDÜSTRİSİ KAZANIM TARAMA TESTLERİ FEN KURDU ÖĞRETMEN.
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
10.SINIF 1.ÜNİTE KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL TEPKİMELER.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi

 Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ tarafından kimya öğretmeni Fatma Emel Işık danışmanlığında yapılmıştır.  Çevre dostu olmasının sebebi ev için gerekli olan enerjiyi çatısında bulunan güneş paneli ve bahçesinde bulunan rüzgar türbininden sağlamaktadır. Evin içerisine konulan LED lambalar güneş paneline bağlı olarak ve rüzgar türbini çevrildiğinde yanmaktadır. Rüzgar türbini aynı zamanda rüzgar olmadığında enerji ihtiyacını karşılamak için enerjiyi depolayacak pillere de sahiptir.  Ayrıca çatıdaki yağmur suyu kanalları suyu toplayarak bahçede ve havuzda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Evin mutfağında da çalışır durumda bulunan çöp öğütücüsü bulunmakta ve buradan elde edilen atıkların bahçede gübre olarak değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Enerji üreten ev Slovenya’nın Ljubljana kentinde yapılan 3. Uluslar arası toplantıda öğrencilerimiz Berkan Ergülen ve Oğuz Can Güden tarafından toplantıya katılan bütün öğretmen ve öğrencilere sunulmuştur.

Enerji üreten evi Slovenya’da sunan öğrencilerimiz Berkan Ergülen ve Oğuz Can Güden

Ecohouse yapım aşamasında.

Ecohouse iki öğrencimiz in kimya öğretmeni F. Emel Işık danışmanlığında özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış bir üründür.

Oğuz Can Güden ecohouse üzerinde çalışıyor.

Öğrencilerimiz Ecouhouse sunusunu yapıyor.

Oğuz Can Güden çevre dostu evin çalışma prensiplerini diğer proje ortaklarına anlatıyor.

Mayıs 2009’da Tekirdağ’da ulusan ajans tarafından organize edilen yapılan AB projeleri bölgesel fuarında da ecohouse sergilenmiştir.

Kimya Öğretmeni miz Fatma Emel Işık ve Comenius ekibinden öğrencimiz Nuray Özdemir Tekirdağ Bölgesel AB proje fuarında

Hazırlayan: Reyhan ORMAN Proje Koordinatörü