Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mustafa ÇELİK. Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mustafa ÇELİK. Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten."— Sunum transkripti:

1 Mustafa ÇELİK

2

3 Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten aldığı ışığı Dünya’mıza yansıtır. Güneş tutulması olayında Ay, Güneş ile Dünya arasına girer. Bu durumda Ay, Güneş ışınlarının Dünya'mıza ulaşmasını engelleyerek ışığı geçirmez.

4 Dünya'mıza gelen ışık, atmosferle karşılaşır. Atmosfer ışığın bir kısmını geçirerek yeryüzüne ulaşmasını sağlar. Gelen ışığın bir kısmını ise geçirmez. Atmosferden yansıyan ışığın bir bölümü uzaya geri yansır.

5 Mustafa ÇELİK Fen ve Teknoloji Öğretmeni Türk Telekom YİBO Digor/KARS


"Mustafa ÇELİK. Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları