1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd. 2288444.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Linux ile E-ticaret Barış Özyurt
Advertisements

E-Ticaret Nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte Ticaret, birtakım sistemler aracılığıyla internet üzerinden de yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret.
AKILLI FAKS.
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Neden e-ticaret’e ihtiyaç duyuluyor? Bugün; •Sürekli (24 saat boyunca 365 gün kesintisiz) reklam ve ticaret olanağı sunan, •İletişimi çok hızlı ve interaktif.
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Yazılımda Tria Farkı Eczanede İlk POS Kasa Uygulaması
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
Ardesenmyo.wordpress.com.
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
ELEKTRONİK PAZARLAMA.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
Otelinizi Buluta Nasıl Katılır?
Giriş. • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ Ajanda.
Restaurant Yönetim Sistemi
Turkuaz Grup Otomasyon
ELEKTRONİK TİCARET VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
E TİCARETTE GÜVENLİK SORUNLARI VE ÖNLEMLERİ
Okyanus Zincir Mağazacılık Yönetim Sistemini tercih etmek için
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
SANAL GÜVENLİK.  Günümüzde hızla değişen teknolojiyle birlikte herşey internet üzerinden yapılmakta.  Online oyun kullanıcıları ve e- ticaret ile alışveriş.
DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ DIŞ TİCARETTE BAŞLICA RİSKLER 1. ALICI RİSKİ: Mal bedelini kasıtlı olarak ödemez, ödeme güçlüğüne düşebilir,
Bireysel Bankacılık Çözümleri Apartman yöneticilerinin başyardımcısı.
BİLİŞİM SUÇLARI.
Yararlı Mı? İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Zararlı Mı?.
E-Ticaret Ödeme Sistemleri
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
E- Ticaret Altyapısı.
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
ELEKTRONİK TİCARET (e-ticaret)
E-TICARET’TE GUVENLIK İZZET FURKAN EKİCİ BDTA-3020.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Tedarikçi Firma Sunumu
İNTERNET ETİĞİ VE BİLİŞİM SUÇLARI
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
GİRİŞİMCİ.
SAMET UÇAR
Excel Örnekleri TOPLA Fonksiyonu.
DATA CENTER.
ELEKTRONİK TİCARET ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR VE RİSKLER
E-İMZA.
ELEKTRONİK TİCARET Öğr. Gör. Canan ASLANYÜREK.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Excel Örnekleri TOPLA Fonksiyonu.
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd

2 Kısım I. E-Ticaret

3 İnternet Teknolojileri ve Siz Market de satmakta olduğunuz bir ürününüz veya hizmetiniz var. Karlılığınızı daha fazla artırabilmek için teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilmek istiyorsunuz. Bu seminerde teknolojiyi tanımaktan çok, bunların sizin işinize neden yarayacağını merak ediyorsunuz.

4 Neden E-Ticaret? 1.7/24 Açık bir dükkan. 2.Dükkanı açma kapama derdi yok. 3.Masraflar çok düşük. 4.Ürün ve hizmetlerinizi tüm dünyaya tanıtmak / satmak mümkün. 5.Yapılan ödeme anında banka hesabına yatıyor.

5 E-Ticaret Nasıl Yapılır? 1.Tüm ürünlerinizi bilgisayar ortamında tanımlarsınız. Kategoriler, açıklamalar, fiyatlar, farklı fotoğraflar, ölçü birimleri... 2.Bu ürünleri gösterebilecek güzel bir web sitesi hazırlarsınız. 3.Web sitenizi ödeme alacak şekilde düzenlersiniz. 4.Siparişler ve ödemeleri alındıkça, depodan müşteriye ürünlerinizi gönderirsiniz.

6 E-Ticaret in Bileşenleri 1.Mevcut Stok-Cari-Fatura içeren Ticari Otomasyon 2.Alışveriş Sepeti Uygulaması 3.Güvenli Ödeme 4.Sevkiyat

7 Toplumumuzda E-Ticaret Neden Yaygın Değil? 1.Güvenli Ödeme altyapı yatırımı istiyor. 2.Taşıma hizmeti veren firmalar sınırlı sayıda, veya fazla ücret istiyor. 3.Var olan Stok-Muhasebe sistemine entegrasyon kolay olmuyor, zaman ve para yatırımı gerektiriyor. 4.Alışveriş Sepeti Uygulamaları astronomik fiyatlara satılıyor. Tüm bu olumsuzluklar KOBİ’lerin önünde engel teşkil ediyor.

8 E-Ticarete Girebilme Yolları 1.Güvenli Ödeme altyapı yatırımı istiyor. Kendi güvenli sunucunu kurmaktansa var olan bir ödeme sitesini kullan. 2.Taşıma hizmeti veren firmalar sınırlı sayıda, veya fazla ücret istiyor. Satılan malları kendi firmanın dağıtım ağı ile dağıt. 3.Var olan Stok-Muhasebe sistemine entegrasyon kolay olmuyor, zaman ve para yatırımı gerektiriyor. Alışveriş Sepeti nin kendi stok bilgilerini mevcut sisteminden ayrı tut. 4.Alışveriş Sepeti Uygulamaları astronomik fiyatlara satılıyor. Küçük ve orta ölçekli şirketler için hazırlanmış uygulamalarla başla.

9 E-Ticaret Çözümleri Comtech kendi e-ticaret sitesini 2004 ten beri müşterilerine sunuyor. Comtech KOBİ’ler için oluşturduğu ve içerisinde uygun bir Alışveriş Sepeti Uygulaması ve Güvenli Ödeme arayüzünü barındıran bir E- Ticaret Paketini piyasaya sürmüş durumdadır. Detaylı bilgi ve demonstrasyon için veya a

10 KISIM II. Güvenli Ödeme

11 Sanal POS Normal yada mobil POS cihazlarının Internete uyarlanmışı gibi düşünülebilir. Bankalar normal POS cihazlarını verirken bir prosedür uygular. Risk bankanın üzerinde. Bu nedenle bankalar güvenilir buldukları firmalara POS veriyorlar. Banka POS vermeden önce dükkan sahibinin ne işle uğraştığını, ne tür bir web sitesi sahibi olduğunu görmek istiyor.

12 Sanal POS İçin Gerekenler Web sitesinin ödeme bilgilerini güvenli bir bağlantı üzerinden (SSL sertifikası olan) alması gerekir. Web sitesi içeriğinin ahlağa ve yasalara aykırı olmaması gerekir. Ödeme esnasında alınan kart bilgilerinin hiçbirşekilde web sunucusunda tutulmaması gerekir.

13 SSL Nedir? Web üzerinde gizliliğinin korunması istenilen bilginin alımı esnasında uygulanan bir şifreleme yöntemidir. KREDİ KARTI BİLGİSİ VERİRKEN SSL KULLANILDIĞINDAN EMİN OLUNUZ!

14 Sanal POS Nasıl Alınır? Comtech sanal POS hizmetini Kooperatif Merkez Bankası’ndan almaktadır ve kendi müşterilerine çözüm götürürken de Kooperatif Merkez Bankası’nı POS sağlayıcı olarak tavsiye etmektedir.

15 Teşekkürler