16 th SMC 04.06.2015 IPA II DÖNEMİ PROGRAMLAMASI Erkan ERSOY ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ YATIRIMLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
Türkiye Çölleşme ile Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisi ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması Projesi FAO Project Symbol: GCP/TUR/060/GFF.
Dr. Bülent SÖNMEZ Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TARIM ALANLARINDA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE POLİTİKALARI.
TÜRKİYE-AB MALİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Türkiye - Avrupa Birliği Katılım Müzakerelerine Genel Bakış Almula Türedi AB İşleri Uzmanı Katılım Politikası Başkanlığı.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü AB Taşkın Direktifi Kapsamında Yürütülen Çalışmalar Işıl SAKIN Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Metodoloji 13 Nisan 2016 Su Yönetimi.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İzleme Dairesi Başkanlığı Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMI Haziran 2013 YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Avrupa Birliği ile Müzakereler Kapsamında Fikri Mülkiyet Hukuku Faslı
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Belediye Bütçesi Süreç , 5393 sayılı kanun temelinde
Bu sorunlar neden çözülmeli?
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
Farabi Değişim Programı Tanıtım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

16 th SMC IPA II DÖNEMİ PROGRAMLAMASI Erkan ERSOY ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ YATIRIMLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI

16 th SMC Bakanlığımız, IPA I Döneminde olduğu gibi IPA II Döneminde de Çevre ve İklim sektöründen sorumlu lider kurumdur. Daire Başkanlığımız Sektör Operasyonel Programının hazırlanması ve yürütülmesi ile görevli Program Otoritesidir. Desteklenecek proje ve faaliyetlere ilişkin olarak; projelerin seçimini yapma, önceliklendirme çalışmaları yürütülmektedir. Daire Başkanlığımız Avrupa Komisyonu tarafından 20 Ocak 2011 tarihinde ihale, sözleşme yapma ve ödeme faaliyetlerini yerine getirmek amacıyla akredite edilmiştir. Bu kapsamda Program kapsamındaki proje ihaleleri ve ödemeleri Daire Başkanlığımızca yürütülmektedir. 2 AB YATIRIMLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI

16 th SMC IPA nedir? IPA nedir? Avrupa Birliği dönemi için aday ve potansiyel aday ülkelere yapılan mali yardımları, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance-IPA) adı altında birleştirmiştir. IPA’nın temel amacı aday ülkenin AB’ye üye olma yolundaki ihtiyaç ve önceliklerine hizmet eden program ve projelerin desteklenmesidir Dönemine de IPA II adı ile devam edilecektir.

16 th SMC IPA Tahsisatı Ülke – 2020 Toplam Arnavutluk Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti Kosova Karadağ Sırbistan , Türkiye ,940.04, (Milyon Avro)

16 th SMC

16 th SMC İÇERİK Yasal Çerçeve Program Oluşturulması Proje Başvuruları Proje Önceliklendirme

16 th SMC

16 th SMC IPA II TÜZÜĞÜ IPA II yıllarının yasal çerçevesini oluşturan temel belge olan IPA II Tüzüğü” 15 Mart 2014 yürürlüğe girmiştir. Tüzük, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yürürlükte olacaktır. Bu belgede IPA II’den yararlanacak ülkeler, Yardım sağlanacak alanlar, Strateji Belgesi hazırlanması ve Fon Tahsisatları gibi genel çerçeve çizilmiştir.

16 th SMC IPA II UYGULAMA TÜZÜĞÜ IPA Uygulama Tüzüğü, 231/2014 sayılı IPA Çerçeve Tüzüğü’nün uygulamasına ilişkin spesifik kuralları belirlemek üzere 2 Mayıs 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. menting_regulation.pdf menting_regulation.pdf Bu Tüzükte, uygulama genel çerçevesi, idari yapılanma (Ulusal IPA Koordinatörü, Ulusal Yetkilendirme Görevlisi, Program Otoritesi) gibi konular açıklanmıştır.

16 th SMC ÜLKE STRATEJİ BELGESİ Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Ülke strateji Belgesi 26 Ağustos 2014 tarihinde kabul edilmiştir. Bu belge ile IPA fonlarının, Müktesebata Uyum 27. Çevre Faslı kapsamında nasıl ve hangi siyasi öncelikler dikkate alınarak kullanılacağı, hedefler ve göstergelere, diğer sorumlu kurumlara ilişkin ifadeler yer almaktadır. Örneğin: İçmesuyu Temini, Atıksu ve Katı Atık Yönetimi Altyapı çalışmaları, İklim değişikliği, Hava kalitesi, Afet koruma, Deniz ortamının korunması gibi Kapasite geliştirme projeleri öncelikleridir. Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Su Yönetimi ve Doğa koruma alanlarında sorumlu kurumdur.

16 th SMC IPA II BÜTÇESİ Çevre ve İklim Eyleminde Ulusal Katkı ile birlikte toplam bütçe ~ 760 M Avro

16 th SMC IPA I BÜTÇESİ (Çevre Operasyonel Programı) Yıllar AB Katkısı Toplam Bütçe (AB+Ulusal) (Original)(Revised) 2007€ , € ,00 € , € , € ,00 € , € ,00 € , € , € ,00 Toplam € ,00 € ,11 € , yılı fon kaybı (n+3 kuralına göre 2014 fon kaybı) resmi rakamlar değildir.. Toplam Fon Kaybı € ,89

16 th SMC Çerçeve Anlaşma ve Finansal Anlaşma beklenmektedir. Ayrıca İdari yapılanmaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi henüz yayınlanmamıştır. Ancak IPA II Dönemine ait yıllarını kapsayan Çevre ve İklim Değişikliği Sektör Operasyonel Programı Avrupa Komisyonunca onaylanmıştır. ŞU ANKİ DURUM

16 th SMC Yürütülecek Projeler, 3 Başlık (Eylem) altında yer almaktadır. 1. Su 2. Atık 3. Sürdürülebilir Kalkınma İçin Çevre Yönetimi Herbir Eylemde de 2 alt bileşen bulunmaktadır. 1. Müktesebata uyum Kapasite Geliştirme Projeleri Teknik Destek, Eğitim, vs. 2. Altyapı Faaliyetleri Yapım işleri, Yapım işi müşavirlik hizmetleri, Hibeler adresinden Sektör Operasyonel Programı Belgesine ulaşabilirsiniz. SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC Faaliyet AdıSu Eylem sonuçları  Geliştirilen yasalar ve Su Müktesebatının bileşenleri için arttırılan kurumsal kapasite  İçme suyu ve atık su arıtması için geliştirilmiş altyapı Faaliyetler 1.1 Müktesebatla ilgili kurumsal kapasite arttırma faaliyetleri, nehir havzası yönetim planları, kuraklık ve sel risk yönetim planları, iklim değişiklikleri etkilerine adaptasyon ve sektörel su tahsisi üzerine teknik destek projelerini içermekte fakat bunlarla sınırlı kalmamaktadır. 1.2 Altyapıyla ilgili faaliyetler: su aktarım hatlarının inşası, su dağıtım şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve ana toplama hatları, yeni WWTP, yağmur suyu şebekesi, kuyuların rehabilitasyonu, depolama rezervlerinin yer değişikliği, ilgili ekipmanların tedariki ve birleştirilmiş GIS sistemleri, kapasite binasının uygulanması ve inşaat işlerinin denetlenmesi. SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC Faaliyet adıAtık Faaliyet sonuçları  Atık yönetiminde yer alan kuruluşların kapasite artışı  Atık yönetimi hizmetleri, geliştirilmiş entegre atık yönetimi sistemleri ve bunlara dahil olan ayrı toplama ve azaltılmış kontrol edilmeyen çöplüklerdeki ayrı toplama ve azalan atık miktarı, atık tesislerinin oluşturduğu azalan sera gazı emisyonları Faaliyetler 2.1 Müktesebatla ilgili kurumsal kapasite arttırma faaliyetleri, Elektrik-Elektronik Atıkların toplanması gibi teknik destek alanları ve geri dönüşüm yoluyla ve atıkların son ürünlerinin yeniden kullanımı dahil olacak fakat bunlarla sınırlı kalmayacaktır. 2.2 Atığın engellenmesi/azaltılması, ayrı toplama, artan atık geri dönüşüm miktarı ve bunun yanında çevre dostu nihai bertaraf (1) değerlendirme ve devamlı izleme (verimlilik, geri kazanım oranı)ve atık ve yerleşim özelliklerinin modellerindeki değişikliklere karşı yanıt, (2) çevresel fikirler ve (3) kamusal iletişim ve farkındalık ve ilgili tesislerin inşası SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC Eylem adıSürdürülebilir Kalkınma İçin Çevre Yönetimi Eylem sonuçları  AB Müktesebatı doğrultusunda çevresel korumanın arttırılması ve politik ve stratejik çerçevenin sağlanması ve AB müktesebatını uygulamaya koymak için uygulama planlarının geliştirilmesi  İklim değişikliği adaptasyon ve azaltma üzerine iklim eylemlerinin sağlanması SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC Faaliyetler 3.1 Çevrenin, insan sağlığının ve doğal kaynak temelinin korunması Örneğin; Doğanın ve ekosistem kontrol hizmetlerinin korunması (doğa ve biyolojik çeşitlilik, ekosistemlerin geliştirme esnekliğinin korunması) Deniz koruma alanlarının geliştirilmesini içeren deniz ortamı korumasının birleştirilmesini sağlar. İklim koşullarının değiştirilmesi altındaki doğal altyapı elemanları olarak ekosistemlerin esnekliğini sağlama Güçlendirilmiş yönetim etkinliği ve koruma alanları sistemleri için izleme mekanizmalarını yoluyla biyolojik çeşitliliğin korunmasının sağlanması 3.2 Küçük ölçekli yatırımlar, tedarikler, kaynak verimliliğini geliştirmek için teşvik programları, daha temiz üretim uygulamaları ve hava kalitesinin görüntülenmesi, erken uyarı sistemleri gibi sivil savunma amaçlı pilot uygulamalar (3.2 için ilk 3 yıllık periyotta bütçe öngörülmemiştir.) SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC ToplamAB KatkısıUlusal Katkı IPA co-financing rate Action 1: Su % Action 2: Atık % Action 3: Sürdürülebilir Kalkınma İçin Çevre Yönetimi % TOTAL % Action 1.1: Su % Action 2.1: Atık % Action 3.1: Sürdürülebilir Kalkınma İçin Çevre Yönetimi % SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI ( Bütçe)

16 th SMC Yatırım: Erzurum İçme Suyu Projesi (34 M €) Teknik Yardım: Nehir Havza Planlarının Oluşturulması (3,5 M €) Teknik Yardım: Sürdürülebilir Üretim-IPPC (1,7 M €) 2015 Yatırım: Doğubayazıt Atıksu Projesi (16 M €) Yatırım: Elbistan Entegre Katı Atık Yönetimi (30,9 M €) 2016 Yatırım: Ordu Entegre Katı Atık Yönetimi (57 M €) Yatırım: Kırşehir Entegre Su Yönetimi (25 M €) Teknik Yardım: İklim Değişikliği (13,2 M €) Teknik Yardım: Yeraltı Suyu Yönetimi (2 M €) Teknik Yardım: IPPC (Çevre Yönetimi) (2 M €) Teknik Yardım: Atık Yönetimi (1,5 M €) SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC Müktesebata Uyum Kurumsal Kapasite Arttırımı: Bugüne kadar, 85 Proje Fişi-Operasyonel Tanımlama Belgesi intikal etmiştir. (Bu projelerden 26 adedi Çevre ve Orman Bakanlığına ait olup, tahmini toplam bütçesi yaklaşık 90 m Avrodur.) Önceliklendirme kriterlerinin belirlenmesi üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Yatırım Projeleri: 37 yatırım projesii, proje havuzunda yer almaktadır. Bu projelerin yaklaşık bütçesi 1.28 Milyar Avrodur.  22 Entegre Su Yönetimi Projesi– 857 M Avro  15 Entegre Atık Yönetimi Projesi– EUR 423 M Avro 2014’te yapılan Önceliklendirme Çalıştayına göre belirlenen kriterler üzerinden önceliklendirmelerde son aşamaya gelinmiştir. Not: Proje fişi/operasyonel tanımlama belgesi IPA II formatı henüz belirlenmemiştir. SEKTÖR OPERASYONEL PROGRAMI

16 th SMC GENEL BİLGİ 30 Milyon Avro’nun altındaki projelerin minör proje olması. N+5 kuralına geçilmesi Sektörel yaklaşım

16 th SMC Teşekkürler