Ait 102 7.Ders çalışma soruları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Advertisements

KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KAZANIMLAR 11. Laiklik ilkesinin devlet yönetimi, hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişimlerden yola çıkarak bu ilkenin.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
ABBAS AKAN ERKUL KOLEJİ
Öğrt: İHSAN DURAK.
Özboyacı İlköğretim Okulu
Atatürk İlkeleri Atatürk İlkelerinin amacı
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
Erkan AĞRİKLİ Tarih Öğretmeni
İNKILAP NE DEMEKTİR ?   Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform demektir. 
MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur. İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
İLKE VE İNKILAPLARIN EŞLEŞTİRİLMESİ
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
ATATÜRK İLKELERİ 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık
1924 ANAYASASI.
SOSYAL BİLGİLER GENEL TEKRAR SUNUSU
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ.
ATATÜRK İLKELERİ.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
Atatürk İlkeleri Hakkında Test Soruları Hazırlayan:Figen AKIN
ATATÜRK İLKELERİ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Sosyalbilgiler Öğreniyorum
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
=İnkılapçılık Tarihi ve Atatürkçülük= Konu:İnkılapçılık
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK
Atatürk ilkeleri.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
Sosyal alan sorular.
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
AİT Ders çalışma soruları.
Çalışma soruları eğitim kültür. Tevhid-i Tedrisat ve Maarif Teşkilatı kanunlarının çıkarılması ile eğitim alanında öncelikle aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
Salih Zeki Anadolu Lisesi
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
HANGİ İLKEYİM? MUSTAFA TONBUL BOZKURT ORTAOKULU HANGİ ALANDAYIM?
ATATÜRK İLKELERİ YARD. DOÇ. DR. V. SEFA FUAT HEKİMOĞLU OKT. ADNAN MUHACİR OKT. SEDAT GENCER 13. HAFTA.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
EĞİTİM ALANINDAKİ İNKILAPLAR
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
ATATÜRK İLKELERİ.
DIŞ POLİTİKA ve ATATÜRK İLKELERİ
ATATÜRK’ÜN İLKELERİ.
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
ATATÜRK İLKELERİ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
Atatürk’ün Hayatı Hazırlayan: Ad SOYAD.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Atatürk ‘ÜN İlke İnkIlaplarI
ATATÜRK İLKELERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
1 ATATÜRK’ÜN İLKELERİ 2 1. Cumhuriyetçilik Cumhuriyet bir devlet biçimidir. Geniş manası ile halkın kendi kendisini yönelmesidir. Cumhuriyet, devlet.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
Sunum transkripti:

Ait 102 7.Ders çalışma soruları

Türk hukuk sisteminin Laikleşmesi için yapılan inkılaplardan hangisi zorunlu olmuştur? A. Tekke ve zaviyelerin kapatılması B. Medeni Kanunun kabul edilmesi C. Eğitimin birleştirilmesi D. Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi E. Medreselerin kapatılması b

Atatürk’ün altı temel ilkesinin 1937’de anayasaya alınmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A. İlkeleri halka benimsetmek B. İlkeleri güvence aştına almak C. İlkelerin sürekliliğini sağlamak D. Devlet örgütünü bu ilkelere bağlamak E. İlkelerin güncelleştirilmesini sağlamak c

Aşağıdakilerden hangisi Atatürk milliyetciliğinin özellikleri arasında olduğu söylenemez? A. Akılcı ve İnsancıldır. B. Milli birlik ve bütünlük esastır. C. Irk esasına dayanır D. Kendini Türk gibi hisseden herkesin Türk sayıldığını kabul eder E. Milli değerlerin yaşatılmasını amaçlar   c

Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı boyunca uğrunda savaştığı ilke aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? A. Ulusal Bağımsızlık B. Milliyetcilik C. Ulusal egemenlik D. Devletcilik E. Cumhuriyetcilik b

Atatürk ilkelerinden inkılapçılık’ın uygulanmasıyla ulaşılmak istenen temel amaç aşağıdakilerden hangisi olabilir? A. Halkın yönetime katılmasını sağlamak B. Devlet otoritesinin güçlenmesini sağlamak C. Çağın gereklerini yakalamak D. Ülke bütünlüğünü korumak E. Halk arasında eşitliği sağlamak   c

Ortak ekonomik çıkarlar için aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların ortak geleceğinin ifadesidir. Irk ve din üzerine oturmamış akılcı ve insancıl bir ilkedir. Yukarıda açıklanan Atatürk ilkesi aşağıdakilerden hangisidir? A. Cumhuriyetçilik B. Halkçılık C. Devletçilik D. Milliyetçilik E. İnkılapçılık b