Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI
BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Eğitim Portalinin Adresi:
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.
MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi
Outlook express ayarları
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
SODES BİS SİSTEMİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DUYURU VE İLETİŞİM SİSTEMİ PROJESİ
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
Muhtar Bilgi Sistemi.
Ekle Butonunu tıklayın.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
BAŞARIYI ARTTIRMA PLANI 4/B FORMU KULLANIM KILAVUZU.
Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Outlook Express Kurulumu
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Outlook 2003 Programı Kullanımı
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Paneli Kullanımı
Yönetim Paneli Kullanımı
WEB YÖNETİM PANELİ.
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Gundemkep.com.tr. Gundemkep.com Amaç: Kep sisteminde kanal yapısının açıklanabilmesi için hazırlanmıştır. Uygulama: Web Site işlemleri Sisteme giriş işlemleri.
E-POSTA Hakan YİĞİT.
BİLGİ-İŞLEM E-POSTA KURULUMU 1.Adım: Outlook u açıyoruz ve «Araçlar» --> «Yeni bir hesap oluştur»a veya «hesap ekle» tıklıyoruz.
2016 – MART Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli resmi okullarımızda; İngilizce öğretmenlerimizin takibinde öğrencilerimizin ücretsiz.
İNTERNET.
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ Güvenli e-Posta Kullanımı.
E-POSTA KULLANIMI Resmi e-posta iş ve işlemleri
EBYS KULLANIMI.
1 RAP4LEO PROJE SAHİPLERİ İÇİN GÖRSEL KULLANIM KILAVUZU (v.1.07) Eğitim ve Kültür.
ÖĞRETMENLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
::: Soru Numarası Seçin :::
ENLİL PACS (UZAK) PROGRAMI İP VE PORT AYARLARI DEĞİŞTİRME REHBERİ
MAİL SERVER Oğuz ZARCI –
INTERNET nedir? Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü @meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Kullanımı 279122@meb.k12.tr

KONULAR @meb.k12.tr e-postaların özellikleri E-postalara ulaşma yöntemleri Web tabanlı e-posta yönetimi Microsoft Outlook ile e-posta yönetimi Sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri Sorunlar ile ilgili iletişim bilgileri

@meb.k12.tr E-postaların Kullanımı İle İlgili Açıklamalar İlgili yazılar gereği Güvenlik sebebiyle, İlce Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bağlı kurumlar iletişimlerinde okullarına tahsis edilen kurumkodu@meb.k12.tr adresli e-postalarını kullanacaklardır. Daha önce hiç @meb.k12.tr e-posta adresi almamış olan okullar e-posta adreslerini ve şifrelerini resmi yazıyla talep ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden teslim alacaklardır. Şifre teslim işlemlerinden sonra kurumların e-posta adreslerini aktif olarak kullanmaları gerekmektedir. @meb.k12.tr üzerinden gönderilen ve alınan tüm postalar resmi niteliktedir. E-posta adres ve şifrelerini teslim almayan kurumların e-posta adreslerinde e–postalar birikmiş durumdadır. Kotası dolan kurumlarımızın mevcut mesajlarını silerek posta kutularını kullanılır hale getirmeleri gerekmektedir. Şifreleri ile giriş sorunları yaşayan kurumlar yeni şifre talebi için Ek Şifre talep formu doldurarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat kuracaklardır. İLÇE ADI / BÖLÜM ADI ya da KURUM ADI (MEBBİS, E-OKUL, E-POSTA, E-YAYGIN TAŞIMALI, OKUL SÜTÜ, WEB SİTESİ, YOBİS) KURUM KODU KULLANICI ADI PERSONELİN ADI SOYADI PERSONELİN TC KİMLİK NOSU ŞİFRE   - 

@meb.k12.tr E-postaların Özellikleri Kurumlar arası resmi yazışmalar ve iletişim işlemleri için okullarımıza @meb.k12.tr adresli e-postalar tahsis edilmiştir. @meb.k12.tr adresli e-posta sisteminde POP3 ve SMTP hizmeti sayesinde MS Outlook, Outlook Express ve Windows Live Mail programıyla kullanabilirsiniz. Web tabanlı e-posta ara yüzü kullanarak her yöne e-posta gönderebilirsiniz. @meb.k12.tr e-posta sisteminde yer alan grup üyelerinin hepsine birden posta atabilir, diğer grup üyelerinin yazdığı e-postaları okuyabilirsiniz.

@meb.k12.tr e-postaların özellikleri Bir e-posta alanının büyüklüğü 100MB'tır. Bu özelliğinden dolayı sorun yaşamamak için çok büyük dosya göndermeyin. Aynı anda e-posta gönderebileceğiniz en fazla kişi sayısı 150 'dir. Daha fazla alıcı seçmeyiniz. Mail sistemi ile ilgili yenilikleri takip etmek için http://posta.meb.k12.tr adresini düzenli olarak takip ediniz.

E-POSTALARA ULAŞMA YÖNTEMLERİ Kurumunuza gönderilen e-postaları aşağıdaki araçların herhangi biriyle takip edebilirsiniz. Web tarayıcı ile web tabanlı e-posta (posta.meb.k12.tr) Outlook Express ile Microsoft Outlook ile Diğer e-posta programları ile Windows Live Mail Mozilla Thunderbird Mozilla Mail

Web Tabanlı E-posta Sistemine Giriş Web Yönetim Paneli Girişi E-posta Yönetim Paneli Girişi

Web Tabanlı E-posta http://posta.meb.k12.tr/ Okulunuz adına açılmış olan e- posta hesabınızdaki e-postaları Web tarayıcı programları ile (Internet Explorer, Firefox, v.b.) görüntüleyebilirsiniz. E- posta hesabınızın şifresini web tabanlı e-posta hizmeti aracılığı ile değiştirebilirsiniz. e-posta sisteminde üye olduğunuz grup postalarını okuyup gruplara e-posta atabilirsiniz. Bu hizmetler için kullanacağınız web adresi : http://posta.meb.k12.tr/

posta.meb.k12.tr Web Tabanlı E-posta Kullanıcı adı : kurumkodu@meb.k12.tr Şifre : Size gönderilen şifre

E-posta Gelen Kutusu

Web Tabanlı E-posta Ayarları

Okul Bilgilerini Düzenleme Kişisel Ayarlar Bölümünden Kimliklere tıklayın

E-postalarınızı işi bittiğinde mutlaka silin! Kotanız dolduğu takdirde yeni e-postalar size ulaşmaz

Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir. e-posta adresine giriş yaptıktan sonra, Yeni e-posta yollamak için buraya tıklayınız.

Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir. 1-Postayı göndereceğiniz adresi yazın. 2-Konuyu ve gidecek bölümü yazın. 3-Tiff formatında tarattığınız üst yazınızı ve varsa diğer eklerinizi ekliyorsunuz

Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir. 4-Yüklenecek dosyalar seçilir ve ardından yükle butonuna tıklanır.

Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir. 5-Postayı Gönder butonuna tıklayarak gönderiyorsunuz...

Meb.k12.tr’ den gelen postaya yanıt. Yanıtla butonuna tıklayarak açılan pencereden gönderme işlemlerine benzer işlemleri gerçekleştirip postayı geri gönderiyorsunuz.

Üst satır İşaretlerinin anlamları 1 2 3 4 5 6 7 1-Geri 2-Gönderene yanıt ver 3-Gönderene ve tüm alıcılara yanıt ver 4-Postayı ilet 5-Postayı Çöpe taşı 6-Postayı yazdır 7-Ayarlar

@meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Microsoft Outlook’a Kurulumu Bu programı kurma zorunluluğu yoktur dileyen kurumlar kullanabilir !!!!!

Microsoft Outlook E-posta Ayarları Yeni E-posta hesabı ekle yollarını izleyiniz ve İleri> butonuna tıklayınız. POP3’ü işaretleyerek İleri> butonuna tıklayınız.

Microsoft Outlook E-posta Ayarları E-posta Ayarları penceresinde size teslim edilecek aşağıdaki e-posta bilgilerini giriniz. k12pop3.meb.k12.tr k12smtp.meb.k12.tr 123456@.meb.k12.tr Diğer Ayarlar… butonuna tıklayarak ayar işlemlerine devam ediniz

Microsoft Outlook E-posta Ayarları Ekrana gelen, yanda görülen pencerenin üst bölümündeki «Gelişmiş» sekmesine tıklanır. Giden sunucusu (SMTP) bölümünde yer alan 25 değeri yerine 587 yazılır ve tamam butonuna basılır. Bu pencere ekrandan kaybolacaktır.

Microsoft Outlook E-posta Ayarları E-posta Ayarları penceresinde size teslim edilecek aşağıdaki e-posta bilgilerini giriniz. k12pop3.meb.k12.tr k12smtp.meb.k12.tr 123456@.meb.k12.tr Diğer Ayarlar… butonuna tıklayarak ayar işlemlerine devam ediniz

Microsoft Outlook E-posta Ayarları «Son» butonuna tıklayarak Outlook e-posta ayarlarını tamamlayınız.

Microsoft Outlook E-posta Ayarları «Son» butonuna tıklayarak Outlook e-posta ayarlarını tamamlayınız.

Sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri

Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları E-posta ayarlarınızı tamamlayıp Gönder/Al Butonunuza bastığınızda yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz ya da e-posta adresiniz yanlıştır. E-posta ayarlarını tekrar gözden geçiriniz.

Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları E-posta ayarlarınızı tam olduğu halde yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz Bakanlık sistem yöneticileri tarafından sıfırlanmıştır. İlçe Milli Eğitim İlsis yöneticisi aracılığıyla yeni şifre talep ediniz.

Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları Database disk quota exceeded hata iletisi alıyorsanız : E-posta gönderdiğiniz kurum, e-postalarına bakmadığı için kotası dolmuş, yeni e-postaları alamıyor. Kurum uyarılarak posta kutusunu boşaltması istenir.

Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları Gönder/Al butonuna basılınca Alıcılardan bir tanesi sunucu tarafından reddedildiği için ileti gönderilemiyor. Reddedilen e-posta adresi: 'rsonkaya@gmail.com'. … hata mesajı ile karşılaşlıyor : @meb.gov.tr yada @meb.k2.tr ile bitenler dışında bir e-posta adresine (örneğin @hotmail.com , @gmail.com , @yahoo.com v.b.) e-posta göndermeye çalışıyorsunuz. Giden Kutusundan bu e-postayı siliniz. Bu tür e-postaları web tabanlı e-posta ile (mail.meb.k12.tr) gönderiniz.

Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları Outlook Expres, Outlook gibi programlar kullanacaksanız, kurumunuzda e-posta takip işlemini sadece bir bilgisayardan gerçekleştiriniz. Birden fazla bilgisayara e-posta ayarı yaptığınız takdirde, e-posta geldiğinde bilgisayarlardan önce bağlanan e-postaları görebilecek, diğer bilgisayar gelen e-postanın farkında olmayacaktır.

Sorunlar İle İlgili İletişim Bilgileri Telefon : (0232) 376 6952 epostalarınızı göndeceğiniz adres 279122@meb.k12.tr Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TEŞEKKÜR EDERİZ