TEKNOLOJİNİN EKONOMİ ALANINDAKİ ETKİLERİ. Teknoloji Nedir? Teknoloji, malların veya hizmetlerin üretiminin planlanmasından da ğ ıtımın gerçekle ş tirilmesine.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

Ders: Uluslararası İktisat ve Dış Ticaret Politikası
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
İnsan Kaynakları İnsan kaynakları yönetimi pek çok stratejik misyon ve vizyonu temsil etmekle birlikte, klasik personel yönetiminin dar kalan idari fonksiyonlarının.
YALIN KILIÇ TÜREL Kasım-BOTE-4-ELAZI Ğ Gizlilik ve Doğruluk Ders: bilişim etiği.
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
ÇALI Ş MA VE EKONOM İ K YA Ş AM. “ÇALI Ş MA”YI TANIMLAMAK İ nsan ihtiyaçlarına kar ş ılık gelen mal ve hizmet üretimini amaçlayan, zihinsel ve fiziksel.
KÜRESELLEŞME VE DEĞİŞEN DÜNYA
MEDYA.
ÜRET İ M VE ÜRET İ M YÖNET İ M İ KAVRAMLARI.  Üretim:" İ nsan ihtiyaçlarını kar ş ılamak amacıyla mal veya hizmetlerin meydana getirilmesi i ş lemidir."
Giri ş imcilik Fikrinin Geli ş mesi. Giri ş imcilik zorlu ve dikenli bir yol. Mutlak ba ş arı için; çok iyi bir planlamacı, detaycı bir ara ş tırmacı,
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ
İ LÇE VE OKUL BAZINDAK İ MATERYAL TESP İ T İ NDE VE EKS İ KL İ KLER İ N G İ DER İ LMES İ NDE YAPILACAK ÇALI Ş MALAR.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Arıtma Cihazları Vision Arıtma Cihazları Su Arıtma Toptan Satış Servisi Montaj Filtre Değişimi Hizmetleri Su arıtma cihazları.
  3. Hafta: Büyüme.     GSYİH’de gerçek bir artış olması için Q’ların artması gerekmektedir.  Aşağıda temsili A ekonomisine ilişkin verileri inceleyelim…
6.SINIF ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
Betül GÜLER
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Dünya’nın En Büyük Perakendecisi
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ KULLANIM ALANLARI
TEMEL ELEKTRİK 1 BÖLÜM 6 Dr Zeki Uğurata KOCABIYIKOĞLU
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
“ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinmelerini karşılayabilmek için
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Dr Zeki Uğurata KOCABIYIKOĞLU
İletişimin Zamanda yolculuğu
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İŞLETMELERİN KURULUŞU
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
İŞLETMELERİN BÜYÜMESİ
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Ürün veya Hizmet Satışı
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
TEMEL ELEKTRİK 1 BÖLÜM 3 Dr Zeki Uğurata KOCABIYIKOĞLU
BİLGİ TOPLUMU.
TELİF HAKKI.
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
Dersin içeriğinin ve kaynaklarının tanıtılması
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Kişi Sayma Sistemleri Kişi Sayma Sistemleri.
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEMEL MİKROEKONOMİ 1.GİRİŞ.
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
İş ve Meslek Sosyolojisi
Sunum transkripti:

TEKNOLOJİNİN EKONOMİ ALANINDAKİ ETKİLERİ

Teknoloji Nedir? Teknoloji, malların veya hizmetlerin üretiminin planlanmasından da ğ ıtımın gerçekle ş tirilmesine kadar geçen süre içerisindeki teknik veya yönetsel yöntemlerin ve bilgilerin tümüdür.

Teknoloji Nedir? Teknoloji; insanın bilimi kullanarak do ğ aya üstünlük kurmak için tasarladı ğ ı rasyonel disiplindir.

Üretim Alanındaki Etkiler Teknolojinin geli ş medi ğ i dönemlerde bir giyim firmasının, her bir giysiyi tek tek hazırladı ğ ını, ve bunun için gerekli eleman kapasitesine sahip olmak durumunda oldu ğ unu biliyoruz. Teknolojinin geli ş imi ile ise seri üretime geçmi ş olan firmalar, bir ki ş inin yaptı ğ ı i ş in en az on katını aynı zamanda gerçekle ş tirmektedirler. Bu durum, teknolojinin ekonomi alanına etkilerinde, firmaların üretimden kar elde etmelerine neden olmu ş tur.

Ticaret Alanındaki Etkiler Teknolojinin ekonomiye etkisinden söz ederken bir di ğ er örne ğ i de satı ş anlamında verebiliriz: Çok ünlü bir kitap ma ğ azasını dü ş ündü ğ ümüzde, bu kitap ma ğ azasının, Türkiye’deki tüm ş ehirlerde bir dükkan açabilmesi, ma ğ aza için oldukça maliyetli olacaktır. Fakat, internet üzerinden satı ş gerçekle ş tiren kitap ma ğ azası, Türkiye’nin en ücra kö ş esindeki insanlara dahi maliyetsiz bir ş ekilde ula ş ım sa ğ layabilmektedir.

İletişim Alanındaki Etkiler Teknolojinin ekonomi üzerindeki etkisinden söz ederken bir de olaya farklı bir açıdan bakalım: Eski zamanlarda ulaklar, mektupları almakta, uzun zaman yaptıkları yolculukların sonrasında sahiplerine ula ş tırmaktadırlar. Maddi ve vakti yönden gerçekle ş en bu kayıp, teknolojinin geli ş mesi ile birlikte ortadan kalkmı ş, mektuplar elektronik posta olarak anında sahiplerine gönderilmeye ba ş lamı ş tır.