Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CASE STUDY 8: Managing Volume

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CASE STUDY 8: Managing Volume"— Sunum transkripti:

1 CASE STUDY 8: Managing Volume
BTÖ 720 Uzaktan Eğitimde Ders Tasarımı CASE STUDY 8: Managing Volume Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Hazırlayan: Zülfü OBUZ Hacettepe Üniversitesi – 2015 Güz Dönemi

2 Case Characteristics

3 Oturum 1 Mevcut ders planına baktık, nispeten iyi tasarlanmış bir ders planıydı, fakat hangi haftada hangi aktivelerin tamamlanmasının belirlenmesi açısından çok pratik değildi. Mantıklı ve tutarlı bir yapı içinde tüm öğeleri birbirine bağlayarak onun ders planına netlik kazandırmak gereksinimi hissettim. Sonra ben ona daha önceki case’lerde geliştirdiğim üç kısa tutorial’ı sundum. İçlerinden Yatay ders planı dikkatini çekmişti.

4 Oturum 2 Yatay ders planına aktarım başladıktan sonra, öğrencilerinden beklediği çalışma miktarı ve kurs içeriğinin bazılarını sorgulamak zorunda kaldığı için korktu. Eski ders planının «Yatay ders planı» içine aktarılmasından sonra, profesör öğrencilerinden daha fazla soru soranın olduğunu fark etti. Profesör, öğrencilerinin yapmaları beklenen görevleri yaptığı ve haftalık aktivitelerin dökümü hakkında düşündüğü sonucuna vardı.

5 Oturum 3 Profesör öğrencilerini asla takım veya çift halinde çalıştırmamıştı, bu nedenle bu görevleri nasıl tasarlayacağından emin değildi. Ona diğer kurslardan birkaç örnek gösterdim ve onları inceledik. Üç kişilik veya daha fazla gruplardan ziyade, iki kişilik grupların daha iyi yapılabileceğini anladık. Bu onlara eşit şekilde yarar ve görev getirecekti.

6 Oturum 4 Onun ana kaygılarından birisi, tüm bunları çevrimiçi nasıl tamamlaması gerektiği olmuştu. Yazılım aracılığıyla, İki yönlü iletişim, Bölünmüş ekran görüntüleme, Web safari, Uygulama paylaşımının yanında sadece bir ders platformu değil Diyalog Yoluyla Problem Çözmeye teşvik etmekte olduğunu vurguladım.

7 Onun belgelerini LMS üzerine koyduktan öğrencilerine ders verebileceğini ve öğrencilerin belirli bir konu hakkında söylenecek her şeyi söyleyebileceklerini söyledim. Öğrenciler, programlarındaki en iyi zamanda dersi dinleyebilirdi. Ardından, haftalık çevrimiçi, gerçek zamanlı oturumlar sırasında öğrenciler söz sahibi olabileceklerdi.

8 Kursa Genel Bakış 1. Haftaki oturumun neye benzeyeceğine bakmaya başladık. Aktiviteler şu gibi görünüyordu: İlk olarak kursta kullanılan teknolojilerin açıklanması Daha sonra Prof’un ders programına geçilmesi. Aslında, bu açıklamalar sadece bir hatırlatma olacaktı çünkü kursa kayıt sırasında öğrenciler, ilk oturumdan önce, sanal sınıfın nasıl çalıştığı hakkında bir öğretici e- posta ile davet edilecekti.

9 Her oturumdan önce tamamlanması gereken okunacak metin ve egzersizlerin gözden geçirilmesini amaçlamıştı. Ben onunla devam eden bir oturumun “kum saati” kavramı hakkında konuştum(bak:şekil7) ancak Prof. da benzerini zaten yaptığını söyledi. O hafta boyunca yapılan içeriğin sentezini yaptığını ve gelecek hafta ne çalışılacağını takip ettiğini söyledi.

10

11 Teşekkürler


"CASE STUDY 8: Managing Volume" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları