Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AÇILAR Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekle açı denir. B A C A açısı, BAC açısı, CAB açısı * Açılar üç köşesine yazılan büyük harflerle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AÇILAR Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekle açı denir. B A C A açısı, BAC açısı, CAB açısı * Açılar üç köşesine yazılan büyük harflerle."— Sunum transkripti:

1 AÇILAR Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekle açı denir. B A C A açısı, BAC açısı, CAB açısı * Açılar üç köşesine yazılan büyük harflerle veya açının olduğu köşedeki büyük harfle ifade edilebilirler.

2 Örnek: Aşağıda verilen noktaları kullanarak açılar çizelim.
B C E

3 Bir açı bulunduğu düzlemi üç ayrı bölgeye ayırır
* Bir açı bulunduğu düzlemi üç ayrı bölgeye ayırır. Açının kendisi : Sadece açıyı oluşturan ışınlardır. Açının iç bölgesi : Açının kolları arasında kalan bölgedir. Açının dış bölgesi : Açının kolları ve iç bölgesi haricinde kalan bölgedir. B ……………... A …………….... C ……….……

4 Örnek: Noktaların açıya göre durumlarını söyleyiniz
Örnek: Noktaların açıya göre durumlarını söyleyiniz. G M T A N C L S Açının iç bölgesindekiler : Açının kolları üzerindekiler : Açının dış bölgesindekiler :

5 Komşu Açılar Köşeleri ortak olan ve yan yana bulunan iki açıya komşu açılar denir. B A C D ACB ve BCD açıları komşu açılardır.

6 Tümler ve Komşu Tümler Açılar
Ölçülerinin toplamı 90° olan iki açıya tümler açılar denir. A B D D C E ACB ve BCD açıları komşu tümler açılardır.

7 * Hem komşu ( yan yana bulunan ) hem de tümler (toplamları 90 ) olan açılara komşu tümler açılar denir. Örnek: Tümler iki açıdan biri diğerinin 4 katından 10 fazla ise büyük olan açı kaç derecedir?

8 Bütünler ve Komşu Bütünler Açılar
Ölçülerinin toplamı 180° olan iki açıya bütünler açılar denir. B D K D E M KDB ve DEM açıları komşu bütünler açılardır.

9 * Hem komşu ( yan yana bulunan ) hem bütünler (toplamları 180 ) olan açılara komşu bütünler açılar denir. Örnek: Komşu bütünler iki açıdan büyük olanının ölçüsü, diğerinin ölçüsünün 4 katından 10° azdır. Küçük olan açının tümleyeni kaç derecedir?

10 Ters Açılar Kesişen iki doğru, ışın veya doğru parçasının zıt yönlerinde bulunan açılara ters açılar denir. Ters açıların ölçüleri birbirine eşittir. C A O B D

11 Dikme ve Orta Dikme Bir doğruya dışındaki bir veya üzerindeki bir noktadan çizilen dik doğruya dikme denir. B C D

12 Dikme ve Orta Dikme Bir doğru parçasına dışındaki bir veya üzerindeki bir noktadan çizilen ve doğru parçasını iki eş parçaya ayıran dik doğruya orta dikme denir. .


"AÇILAR Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekle açı denir. B A C A açısı, BAC açısı, CAB açısı * Açılar üç köşesine yazılan büyük harflerle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları