Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN:ÖMER ÖZKAN 366 4\B SINIFI EŞREFBEY İ.Ö.O.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN:ÖMER ÖZKAN 366 4\B SINIFI EŞREFBEY İ.Ö.O."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN:ÖMER ÖZKAN 366 4\B SINIFI EŞREFBEY İ.Ö.O.
AÇI VE AÇI ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:ÖMER ÖZKAN 366 4\B SINIFI EŞREFBEY İ.Ö.O.

2 AÇI NEDİR? Aynı doğru üzerinde olmayan, başlangıç noktaları ortak olan iki ışının birleşim kümesine AÇI denir.

3 AÇILAR 1)Dar Açı:Ölçüsü 0º `den büyük ve 90º`den
küçük açılara DAR AÇI denir. 2)Dik Açı:Ölçüsü 90º olan açıya DİK AÇI denir. 3)Geniş Açı:Ölçüsü 90º`den büyük 180º`den küçük olan açıya GENİŞ AÇI denir. 4)Doğru Açı:Ölçüsü 180º olan açıya DOĞRU AÇI denir.

4 … 5)Tam Açı:Ölçüsü 360º olan açıya TAM AÇI denir.
6)Tümler Açı:İki açının ölçüleri toplamı 90º olan açıya TÜMLER AÇI denir. 7)Bütünler Açı:İki açının ölçüleri toplamı 180º ise bu açılara BÜTÜNLER AÇI denir.

5 8)Bir Noktada Kesişen İki Doğrunun Oluşturduğu Açılar:
A)Komşu Açılar:Başlangıç noktaları aynı iki veya daha fazla açıya KOMŞU AÇILAR denir. B)Komşu Tümler Açılar: Başlangıç noktaları aynı, ölçüleri toplamı 90º olan iki farklı açıya KOMŞU TÜMLER AÇILAR denir. C)Komşu Bütünler Açılar:Başlangıç noktaları aynı, ölçüleri toplamı 180º olan açıya KOMŞU BÜTÜNLER AÇILAR

6 D)Ters Açılar:Köşeleri ortak ve kenarları birbirine zıt ışınları olan iki açıya TERS AÇI denir. Ters açıların ölçüleri birbirine eşittir.

7 9)Paralel İki Doğrunun Bir Kesenle Yaptığı Açılar:
A)Yöndeş Açılar:Aynı yöne bakan açılara yöndeş açılar denir.Yöndeş açılar birbirine eşittir. B)Ters Açılar:Köşeleri ortak ve kenarları birbirine zıt ışınları olan iki açıya TERS AÇI denir. Ters açıların ölçüleri birbirine eşittir.

8 C)Dış Ters Açılar:Dışta kalan ve dışa bakan ters açılara dış ters açılar denir. Dış ters açıların ölçüleri birbirine eşittir. D)İç Ters Açılar:İçte kalan ve içi bakan ters açılara iç ters açılar denir. İç ters açıların E)Karşı Konumlu Açılar:Paralel iki doğru arasında kalan ve karşılıklı olan açılara denir. Karşı konumlu açıların toplamı 180º`dir.

9 RESİMLER

10

11

12

13

14

15

16

17 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"HAZIRLAYAN:ÖMER ÖZKAN 366 4\B SINIFI EŞREFBEY İ.Ö.O." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları