Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük."— Sunum transkripti:

1

2 İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük

3 Grafik Nedir grafik : istatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Bu şekillere grafik denir.

4 Grafik Çeşitleri Grafikler kullanımlarına göre dört gurup incelenir.Bunlar; Çizgi grafiği Daire grafiği Şekil grafiği Sütun grafiği

5 İnceleyelim RESİM VEYA ŞEKİL GRAFİĞİ Bu tür grafikte sayılar resim veya şekillerle gösterilir.Grafiğin alt köşesinde bir şeklin veya bir resmin kaç sayı karşılığı olduğu belirtilir.

6 ÇİZGİ GRAFİĞİ Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.

7 DAİRE GRAFİĞİ Toplanan bilgilerin amaca uygun,çizilen dairenin dilimlere ayrılak gösterilmesine daire grafiği denir.

8 ŞEKİL GRAFİĞİ Bu tür grafikte sayılar resim veya şekillerle gösterilir.Grafiğin alt köşesinde bir şeklin veya bir resmin kaç sayı karşılığı olduğu belirtilir.

9 SÜTUN GRAFİĞİ Toplanan bilgilerin sütun şeklindeki grafik ile gösterilmesine sütun grafiği denir.

10 Hava Durumu Nedir? Hava durumu belirli bir yerde ve kısa bir süre içinde etkin olan atmosfer atmosfer koşullarıdır. Bir yerdeki hava durumu tanımlanırken en üstün ve etkin olan iklim faktörü öne çıkar. Örneğin, soğuk hava denildiğinde bu terim bulutluluk, rüzgar vb. de kapsayabilir. Ancak o andaki üstün olan faktör düşük sıcaklıktır.

11 ARAŞTIRMA SONUÇLARI günlergündüzgeceresim Pazartesi 62 Salı 71 Çarşamba 70 Perşembe 94 Cuma 101 Cumartesi 82 pazar 82

12 GRAFİĞE GEÇİRME

13 KaynakçaKaynakça http://www.matematikcifatih.tr.gg/grafikler. htm http://www.matematikcifatih.tr.gg/grafikler. htm http://www.havadurumu.com.tr/turkiye/koc aeli_hava_durumu/ http://www.havadurumu.com.tr/turkiye/koc aeli_hava_durumu/ http://www.tdkterim.gov.tr/bts/

14 SÖZLÜKSÖZLÜK İklim=Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarına bağlı olarak gerçekleşen etkilerin uzun yılların ortalamasına dayanan durumu. Atmosfer=Yeri veya herhangi bir gök cismini saran gaz tabakası, gaz yuvarı. Terim=Bir bilim, sanat, meslek dalıyla veya bir konu ile ilgili özel ve belirli bir kavramı karşılayan kelime. İstatistik=Bir sonuç çıkarmak için verileri yöntemli bir biçimde toplayıp sayı olarak belirtme işi, sayımlama.


"İçindekilerİçindekiler Önemli Bilgi Araştırma Sonucu Grafiğe Geçirme Kaynakça Sözlük." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları