Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7.SINIF MATEMATİK DERSİ “TABLO VE GRAFİKLER”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7.SINIF MATEMATİK DERSİ “TABLO VE GRAFİKLER”"— Sunum transkripti:

1 7.SINIF MATEMATİK DERSİ “TABLO VE GRAFİKLER”
HAZIRLAYAN: AYŞE YÜCE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

2 TABLO VE GRAFİKLER GRAFİK:Bir istatistik sonunda elde edilen bilgileri bir bakışta anlamak için yapılan resim,şekil,sütun,çizgi ya da dairelere grafik adı verilir.

3 TABLO VE GRAFİKLER 1.ŞEKİL GRAFİĞİ 2.SÜTUN GRAFİĞİ 3.ÇİZGİ GRAFİĞİ 4.DAİRE GRAFİĞİ

4 1.ŞEKİL GRAFİĞİ Şekil grafiğinde, her bir şekil belli sayıda bir topluluğu temsil eder. Her bir bisiklet 100 adet bisikleti temsil etmektedir.Buna göre 2003 yılında=200 2004 yılında=300 2005 yılında=……. 2006 yılında=……. adet bisiklet üretilmiştir.

5 Aşağıdaki şekil grafiğinde her bir meyve 10 adet meyveyi sembolize ettiğine göre aşağıdaki boşluklara meyve sayılarını yazınız. Elma:…………. Armut:………. Muz:…………. Çilek:………… Limon:……….

6 2.SÜTUN GRAFİĞİ

7 Dikdörtgenlerden veya prizma şeklindeki çubuklardan meydana gelen grafiklere sütun grafikleri denir.
Sütun grafiğinde başlangıç noktası daima sıfırdır. Her olay diğerinden bağımsızdır.Yani aktivite veya olay başlamış ve o gün bitmiştir.Bir sonraki gün sıfırdan tekrar başlar.

8

9 40 soruluk bir sınavda yapılan doğru sayı aralığını grafiğe bakarak yorumlayınız ve boşlukları doldurunuz. a)26-30 soru çözenlerin sayısı …… kişidir. b)En az soruyu çözen kişi sayısı ……..dir. c)En çok soruyu çözen kişi sayısı ……..dir. d)Sınıf mevcudu ……….. kişidir.

10 3.ÇİZGİ GRAFİĞİ

11 Birbirine ekli çizgilerden meydana gelen grafiğe çizgi grafiği denir.
Çizgi grafiği artış ve düşüşleri vurgulamada ön plana çıkar. Çizgi grafiği sıfırdan veya sıfırdan farklı bir sayıdan da başlayabilir. Süreklilik vardır.Bir önceki artış veya azalış miktarını net olarak görebilirsiniz.Buradaki olay veya aktiviteler sürekli devam ediyor.

12

13 Grafikte bir mağazada satılan telefonların günlere göre dağılımı verilmiştir. Buna göre; a)En çok hangi gün ve ne kadar satış yapılmıştır? b)En az hangi gün ve ne kadar satış yapılmıştır? c)Bir haftada da satılan telefon miktarı ne kadardır?

14 4.DAİRE GRAFİĞİ Yuvarlak daire içinde pasta dilimleri şeklinde gösterilen grafiklere daire grafiği denir.Daire grafiğinde tam açı 360 dereceyi kullanırız. Bir bütünün tamamını 360 dereceye eşitleyip dilimlerin karşılık geldiği açıları buluruz.

15 Bu ailenin aylık geliri 2400 tl olduğuna göre; Kira:……………………
Bu ailenin aylık geliri 2400 tl olduğuna göre; Kira:……………………... Yiyecek:………………… Giyim:…………………… Diğer:…………………… masraflarının kaç tl tuttuğunu boşluklara doldurunuz.

16


"7.SINIF MATEMATİK DERSİ “TABLO VE GRAFİKLER”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları